Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.27. szombat
Zita, Mariann
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28843470
   « Vissza

Az Év Női Sportolója az Erzsébetligeti Színházban

 « Cikkek és hírek 
2024. március 20.
 


   Telt ház fogadta az Év Női Sportolóját február 6-án az Erzsébetligeti Színházban. A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör idei első rendezvényén a vitorlázó világbajnokra, Érdi Máriára rengetegen voltak kíváncsiak.
   – Meglepett, de mindenképpen jól esett ez a nagy érdeklődés – mondta Mári a rendezvényt követően. – Az ilyen típusú találkozások nekem is erőt adnak.
   Erőre pedig szüksége is lesz a legjobb magyar női vitorlázónak, hisz néhány hónap múlva a párizsi (nekik majd a Marseille-i) olimpián kell majd bizonyítania. Többek között azt, hogy a tavalyi Európa-bajnoki bronz-, és a világbajnoki aranyérme nemcsak egyszeri eredmény volt. Érdi Máriát a legkevésbé lehet azzal vádolni, hogy csak néha jön ki a lépés neki. Pályafutása során eddig hat világ- és két Európa-bajnoki címet nyert.
   Már általános iskolás diákként a vitorlássport szerelmese lett, s mivel nemcsak tehetségesnek, hanem kitartónak is bizonyult, hamar az olimpiákon találta magát. 2014-ben debütált a Nanking-i Ifjúsági Olimpián, majd az utolsó pillanatban kvalifikálta magát a riói Játékokra is. Elmondása szerint ez az olimpia még leginkább tanulást jelentett a számára, de a 2020-as tokiói játékokra már úgy utazott ki, hogy érmet szeretne szerezni.
   Nos, az érem ekkor még nem jött össze neki, mert bár az előolimpián harmadik tudott lenni, a játékokon már nem jött ki jól a lépés. Ő azonban nem adta fel, új edzőt keresett, és az olasz Enrico Strazzera segítségével szárnyalni kezdett. Ennek lett az eredménye a 2023-as sikerszéria, mely Mári számára az Év Női Sportolója címet is jelentette.
  Annak ellenére, hogy egy technikai hibának is köszönhetően nem úgy sikerült számára az idei argentínai világbajnokság (melyen 7. lett), ahogy azt szerette volna, Érdi Mária február 6-án a kertvárosi sportrajongókat is elvarázsolta a bájával, a humorával, a vidámságával, az őszinteségével és a könnyeivel... – nem csoda, hogy a rendezvény végén szűnni nem akaró vastapsot kapott. (R. T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez