Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.28. vasárnap
Valéria, Nimród
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28852639
   « Vissza

Gyűlnek a kertvárosi olimpikonok

 « Cikkek és hírek 
2024. március 20.
 

   Ahogy közeledünk a párizsi olimpiai játékok rajtjához – 2024. július 26. –, úgy tisztul a kép egyre több sportágban: kik azok a sportolók, akik nyáron megküzdhetnek majd a hőn áhított olimpiai érmekért. És szerencsére az a feltevésünk is igazolódni látszik, hogy Tokióhoz hasonlóan a francia fővárosban is több kertvárosi sportolónak szurkolhatunk majd. A mátyásföldi tornász, Bácskay Csenge már a tavalyi világbajnokságon kvalifikálta magát, hozzá csatlakozott még az elmúlt hetekben két ismert kerületi sportoló is.

kepfile

  Az egyéni sportokban az Év Csapatának is megválasztott világbajnok férfi kardválogatott a februári Tbilisziben rendezett Világkupán elért második helyezésével biztosította be immár matematikailag is az olimpiai részvételét. Az árpádföldi Decsi András irányította csapatnak, melynek a szakvezető testvéröccse, a szintén árpádföldi dr. Decsi Tamás is oszlopos tagja, a hátralevő kvalifikációs versenyeken már csak a presztízsért (és természetesen a minél jobb ranglistahelyezésekért) kell majd vívnia, és már minden idegszálával arra fókuszálhat, hogy a legfontosabb párizsi pillanatokban a lehető legjobban szerepeljen majd.

  Ahogy Decsi András szakértelmét, dr. Decsi Tamás rutinját, és Mesteredző édesapjuk, Decsi István lelkesedését ismerjük, a kardcsapat mindent meg fog tenni azért, hogy a Tokióban elért bronzéremnél is fényesebb medállal térjen majd haza Párizsból. A csapat vezére, a háromszoros egyéni olimpiai bajnok Szilágyi Áron (Decsi András tanítványa) számtalanszor elmondta már, a legfontosabb a számára, hogy a csapattal is olimpiai aranyérmes legyen, erre pedig lehet majd támaszkodni!
  Ugyancsak nagyon vártuk már, hogy sashalmi sportlövőnknek, Péni Istvánnak is „elsüljön” végre a keze. Erre pedig február utolsó napján került sor, amikor is István a Győrben rendezett légfegyveres Európa-bajnokságon férfi puska versenyszámban 249,7 körrel ezüstérmes lett. Hogy mennyire nehéz kijutni az olimpiára, jól mutatja, hogy a győri kontinensviadalon mindössze Péni Istvánnak sikerült kvótát szereznie a magyar versenyzők közül.

kepfile

   A sashalmi sportlövő pedig magával viszi majd Párizsba a szintén kerületünkben élő edzőjét, Kissné Oroszi Editet is, így győri sikerével nemcsak olimpikon sportolóink, hanem olimpikon edzőink száma is gyarapodott.
                                                                                                                                                               Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez