Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.28. vasárnap
Valéria, Nimród
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28848984
   « Vissza

Március 15. – ünnepségek, kitüntetések

 « Cikkek és hírek 
2024. március 20.
 

kepfile

A Prodám utcai hősi emlékműnél Kovács Péter polgármester, Ács Anikó és Szász József alpolgármester helyezte el a megemlékezés virágait

    Az 1848-as forradalom és szabadságharc tiszteletére és emlékére több ünnepségre is sor került a Kertvárosban. 14-én délután az árpádföldi Turul emlékműnél tartott ünnepséget az Árpádföldi Polgárok Érdekközössége, ezt követően került sor a Cinkotai emléksétára, amely az emlékhelyek meglátogatása után a Cinkotai országzászlónál koszorúzással zárult.
   Másnap a Rákosszentmihályi Pálfi téren tartottak ünnepséget, majd a Prodám utca és Pilóta utca találkozásánál lévő hősi emlékműnél került sor a Kertváros központi ünnepségére. Itt Kovács Péter mondott ünnepi beszédet, majd a színvonalas műsor után került sor a hősi emlékmű megkoszorúzására. Összesen 23 szervezet helyezett el koszorút, a díszőrséget a mátyásföldi Anyagellátó bázis honvédei biztosították, az aláfestő zenéről a Kertvárosi Fúvószenekar gondoskodott, Vikol Kálmán vezetésével.
   A hagyományok szerint március 15-e alkalmából kerül sor a kerületi elismerések és kitüntetések átadására az Erzsébetligeti Színház nagytermében megtartott ünnepi képviselő-testületi ülés keretében.
    Előbb a Kerület ifjú sporttehetségei díjat adta át Kovács Péter polgármester valamint Ács Anikó és Szász József alpolgármester. A köznyelven csak „Jó tanuló, jó sportoló”-nak nevezett díjban idén 102 fiatal részesült.
   Az Ifjú tehetségek díjat egy ismert kerületi testvérpár kapta, akik gyakran fellépnek kerületi rendezvényeken. Varga Laura énekes a magyar zeneművészet kategóriában lett díjazva, testvére, Varga Levente Péter a kultúra és hagyományőrzés kategóriában kapott elismerést. A díjak átvétele után rögtön bizonyították is a közönségnek zenei tehetségüket
   A XVI. kerületért kitüntetést kapta Abonyi János képviselő, Oláh Csaba, a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat vezetője, Dr. Paulik Mária háziorvos, a XVI. Kerületi Nagycsaládosok Egyesülete, valamint Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Területi Szociális Szolgálata.
    A XVI. kerület Díszpolgára lett Bányi Gyuláné, akit elsősorban a Kertvárosi Kertbarátok Egyesülete vezetőjeként ismernek, de okleveles közgazdászként is jelentős szakmai múlttal rendelkezik. Díszpolgári kitüntetést kapott Gödölle Márton, aki 2013-ban lett plébánosa a Szent József Plébániának, ellátja a cinkotai plébánia vezetését is, és 2016-tól a Rákosi Esperes kerület esperese.

kepfile

A XVI. kerület új díszpolgárai: Gödölle Márton, a Mátyásföldi Szent József Plébánia esperes plébánosa és Bányi Gyuláné, Kertvárosi Kertbarátok Egyesület elnöke

    A díjak átadása után a közönség a Héttorony című táncelőadást láthatta a Duna Művészegyüttes és az előadáshoz kapcsolódó zenészek közreműködésével.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez