Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.28. vasárnap
Valéria, Nimród
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28851941
   « Vissza

A Kertváros Büszkeségei

 « Cikkek és hírek 
2024. február 5.
 

kepfile

   2007 után tavaly ismét világbajnok lett a férfi kardcsapat, mely 16 évvel a szentpétervári sikert követően egyéni sportágak kategóriában ismét az Év Csapata lett. A 2007-es és 2023-as csapatnak pedig egyaránt tagja volt a kertvárosi Dr. Decsi Tamás, valamint a szintén kertvárosi Decsi András által edzett háromszoros egyéni olimpiai bajnok, Szilágyi Áron is.

   Óriási sikert ért el a magyar kardvívás a 2023-as milánói olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon. A magyar küldöttség tagjai ugyanis három arany- és egy bronzérmet nyertek, mellyel a vívó nagyhatalomnak számító olaszok mögött a második helyen végeztek az éremtáblázaton. Az aranyérmesek között volt a férfi és a női kardválogatottunk is. Az urak 2007 óta vártak az újabb nagy sikerre, a hölgyek pedig 2022 után sorozatban másodszor is világbajnokok lettek.
   A két csapat jelképesen az idei Év Sportolója Gálán is összecsapott, hisz mindketten jelöltek voltak az egyéni sportágak csapatversenyében az Év Csapata címre. Ezt a kitüntetést idén a sportújságírók szavazatai alapján a férfi kardcsapat kapta, melynek tehát egyik tagja és a csapat edzője is a Kertvárosi Vívó SE-ből került ki.
   A férfi kardválogatott a milánói győzelmével tulajdonképpen már olimpiai résztvevőnek érezheti magát, és jó eséllyel pályázhat arra, hogy Párizsban is megismétli majd a három évvel ezelőtti tokiói eredményét. A 2021-es (hivatalosan 2020-as) olimpián Decsi András együttese bronzérmes lett. De abban is biztosak lehetünk, hogy a csapat az idei játékokon szeretne majd még ennél is jobb eredményt elérni.
   A férfi kardválogatott a 2019-es budapesti világbajnokságon is közel állt már ahhoz, hogy aranyérmes legyen. Akkor a BOK Csarnokban rendezett világversenyen erősen vitatható körülmények között 45-44-re elveszítették a koreaiak elleni döntőt. Tavaly Milánóban azonban egy 45-42-es győzelemmel vágtak vissza az ázsiai ellenfeleiknek, akik nagy valószínűséggel Párizsban is a legnagyobb riválisaik lesznek majd.

   Az idei Év Sportolója Gála pedig a szintén kertvárosi Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kört is igazolta. A 2007-ben alakult kertvárosi civil szervezet ugyanis „jó érzékkel” válogatja meg vendégeit. A 2023-as meghívottjai közül Szalai Ádám labdarúgó és Dani Gyöngyi díjátadó volt a január 8-i Magyar Állami Operaházban rendezett ünnepségen, melyen a szintén vendég Kiss Péter Pál az Év Fogyatékos Férfi Sportolója elismerést, Schmitt Pál pedig a Magyar Sportújságírók Szövetsége Életműdíját vehette át.

   A Varjú-estek októberi vendége pedig a már említett női kardválogatott volt. És ugyancsak jó érzékkel február 6-ra azt az Érdi Máriát hívták meg az Erzsébetligeti Színházba, akit világbajnoki címe miatt 2023-ban az Év Női Sportolójának választottak meg.
                                                                                                                                                                 Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez