Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.27. szombat
Zita, Mariann
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28844971
   « Vissza

Kezdődik az uszoda újjáépítése

 « Cikkek és hírek 
2023. október 10.
 

kepfile

  Az idei év elején kigyulladt és alaposan leégett a szentmihályi uszoda. Az épületen és az ingóságokon is volt biztosítás, de a biztosító nagyobb kár esetén megvárja a tűzvizsgálat eredményét.
  Ez a tűzvizsgálat igencsak elhúzódott, a vizsgáló még informatikai szakértő segítségét is igénybe vette, aki hozzáférhetővé tette a szétégett videoszerverből a térfigyelő kamerák képeit.    A nyár végére elkészült jelentés megállapította, hogy szándékosság vagy gondatlanság a tűzesettel kapcsolatban nem merült fel, a szauna kigyulladását egy ismeretlen eredetű elektromos hiba okozhatta.
  Most már tehát nincs semmi akadálya annak, hogy a biztosító megfizesse a tűz által okozott kárt. A bontási munkálatokra már fizetett némi előleget a biztosító, és ha az utolsó helyszíni szemlén is mindent rendben találnak, akkor remélhetőleg már csak a kifizetés marad hátra.

  Kovács Péter polgármester minderről egy videóban számolt be az önkormányzat Facebook oldalán, és azt is elmondta, hogy a szakértői munkával telt hónapok alatt sem tétlenkedtek. Nekiláttak az uszodai újjáépítés tervezésének, s a kiviteli terveket már a nyár közepén beadták engedélyezésre. Az építési hatóság várhatóan még az ősszel engedélyezi az építkezést. Ha nem kell a terveken jelentősebb változtatást végrehajtani, akkor rövidesen indulhat a közbeszerzés (ami minden önkormányzati beruházásnál kötelező eljárás). Ha lesz nyertes vállalkozó, akkor már az év végén elindulhatnak a munkák, és ha kedvező lesz az időjárás, akkor a következő strandszezon közepére el is készülhet az uszoda.

kepfile

Kovács Péter polgármester a látványtervekkel, a felső képen az új külső medence látható

   A tervezés során jelentős bővítést is végrehajtottak. Nagyobb lesz a szaunatér, és külső medencéket is építenek – erősítve az uszoda strand jellegét.
   – Sokan kérdezték, hogy lesz-e elég pénz a bővített újjáépítésre – közvetítette a kétségeket a polgármester a videóban. – A legutóbbi költségvetés-módosításnál, szeptember 20-án egymilliárd hatszázhuszonnégy millió forintot félretettünk az uszoda újjáépítésére, a biztosítótól kapott kártérítéssel együtt ez már jelentős összeg, várhatóan elég lesz a beruházásra.
   A polgármester egyúttal köszönetet mondott a kerület lakóinak, akik különféle adományok útján 25 millió forinttal támogatták az uszoda újjáépítését. A felújítás az energetikai rendszerre is kiterjed: napelemek fogják termelni a villamos energiát, hőszivattyúkat használnak majd, próbálnak minél jobban elszakadni a gáztól, bár teljesen nem lehet. Viszont az átadás után is az itt megszokott családias hangulat fogja várni az uszoda látogatóit.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez