Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.28. vasárnap
Valéria, Nimród
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28851304
   « Vissza

Különleges olasz élelmiszerek mintaboltja a piacon

 « Cikkek és hírek 
2023. október 10.
 

Egészen különleges kis üzlet nyílt meg a Sashalmi piac Biopiaci részén, a közösségi terem közelében.
Lukács Elvira, a kis családi vállalkozás vezetője lapunknak elmondta, hogy vállalkozásuk hat éve szállít minőségi alapanyagokat színvonalas éttermeknek, szállodáknak – a mintabolt megnyitásával ezeket a különleges, extra minőségű élelmiszereket most széles körben is elérhetővé tették.

   Elvira szakmája szerint olasz tolmács, és egy alkalommal olasz üzletembereket kísért, akik prémium alapanyagok beszállításáról tárgyaltak éttermekkel, szállodákkal. Abból az üzletből nem lett semmi, de az ötlet nagyon megtetszett a családnak, s férjével és nagyfiával úgy döntöttek, hogy megvalósítják ezt a vállalkozást. Kicsiből építették fel a beszállítást, folyamatosan bővítették az olasz partnerek körét, és mindig a magasabb minőség felé törekedtek. Az éttermek, szállodák nagyon elégedettek voltak az általuk szállított színvonalas élelmiszerekkel, s a honlapjukon egyre többen érdeklődtek a lakosság köréből is, hogy miként tudnának hozzájutni ezekhez az igényes olasz árukhoz. Elvira a Sashalmi piac rendszeres vásárlója, s itt látta meg, hogy kiadó ez az üzlet, így kezdtek hozzá a mintabolt kialakításhoz.

   Az üzlet neve LA BOCCA, ami olaszul az jelenti: a száj. Ebbe kínálnak itt mindenféle finomságot. Ha az olasz konyháról van szó, akkor természetesen első a tészta. Hűtött áruként forgalmaznak olyan olasz, tíz tojásos tésztaféléket, spagettiket, melyek két perc alatt készre főnek. Van természetesen száraztésztájuk is, ami akár egy évig eláll, és tizenkét perc alatt kifőzhető – ezek íze hasonló a nagyi kézzel gyúrt tésztáihoz, aki nem hiszi, kóstolja meg! Töltött tésztáik is lesznek, egészen különleges minőségben: szarvasgombával, ricottával, spárgával, dióval töltve.

kepfile

   Gluténmentes, durum lisztből gyúrt tésztákat is kínálnak nagy választékban, többféle minőségben (spagetti, trikolor, penne). Kapható grissini, ez előételekhez kiváló.
   Aztán a kifőtt tésztára kell valami feltét, és ebből is igen gazdag a választék. Pesto van többféle ízben: paradicsomos, paprikával és dióval ízesítve, kapható bazsalikomos, pisztáciás, de van hagyományos paradicsomos, illetve arrabbiata (magyarul dühös, mérges), csilivel ízesítve, ezért is hívják így.

kepfile

   Balzsamecetekből is hatalmas a választék, különböző érlelésűek, ízesítésűek, sűrűségűek, illetve van gyönyörű díszcsomagolású, különleges balzsamecet, ami kiváló ajándék lehet. Vannak ízesített krémek, szarvasgombás, rozmaringos, fügés, málnás ízekben.
    Eredeti olasz olívaolajak is kaphatók különféle méretben, díszcsomagolásban is. Természetesen van capribogyó, kis szardella, tonhal, tonhallal töltött paprika, olívabogyó, articsóka, egyéb finomságok. Különlegességnek számítanak a kész raguk, amiket a tésztára kell rátenni: vaddisznóból, halból (padlizsán és pisztácia ízesítéssel), és kapható kacsa-ragu is.

kepfile

    Előre csomagolva kapható 12 féle szalámi, sonka, tízféle sajtkülönlegesség, 72 órás kelesztésű pizzatészta, ami a forró sütőben négy perc alatt elkészíthető. A kínálatban szerepel még rizottó, vörös és fekete rizs, sok-sok különlegesség. Karácsonyra pedig díszcsomagolású élelmiszerekkel készülnek, amit megvásárolható a LA BOCCA üzletben, a Sashalmi piacon.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez