Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.28. vasárnap
Valéria, Nimród
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28847130
   « Vissza

Végrehajtás a tüzéptelepen

 « Cikkek és hírek 
2023. október 10.
 

kepfile

   Furcsa dolog, hogy rendőrautó strázsál több rendőrrel egy tüzép előtt – márpedig ez történt a Delux Tüzép Rákosi úti telephelyén szeptember 21-én délelőtt. Egy végrehajtást biztosítottak, melynek során Magyar Zoltánt, a Magyar Tüzép vezetőjét helyezték birtokba a saját (rész)tulajdonában álló ingatlanon. A végrehajtás napjára a korábban itt működő építőanyag telepet a Delux vezetője kiürítette, megszüntetve egyébként ezen a helyen a működést.

   A történet jó négy évvel ezelőtt indult: a Rákosi úti tüzépben kvázi társtulajdonosként közreműködő Magyar Zoltánt erőszakkal kizárták a telephelyről, noha annak az ingatlannak ő résztulajdonosa volt. A jóféle vezetői tulajdonságokkal rendelkező vállalkozó pár hónapon belül létrehozta a saját építőanyag telepét (előbb a Rákosi úton, a Szilas-patak mentén, majd a csömöri iparterületen), és jogi eljárásokat indított, hogy hozzáférjen az ingatlanához.
   A jogi eljárások eredményeként az önkormányzat jó ideje visszavonta a Delux Tüzép működési engedélyét, majd mikor az ennek dacára tovább működött, az ügyet az önkormányzattól átadták a NAV-nak végrehajtásra. Ott viszont nem ismernek soron kívüli eljárást, évekbe telik, mire egy hatósági döntést végrehajtással kényszerítenek ki.

   Magyar Zoltán a polgári jogban bízva folytatta az eljárásokat, hiszen az egészen nyilvánvaló, hogy egy tüzép nem működhet sokáig a telep résztulajdonosának akarata ellenére. Az ügyvédek alapos munkája nyomán született olyan bírósági ítélet, ami birtokvédelmet adott a tulajdonosnak, s innen már egyenes út vezetett az ítélet végrehajtásához.

   Szeptember 21-én a végrehajtó rendőri felügyelet mellett adta át a telep kulcsait Magyar Zoltánnak. Az egész akció békésen zajlott, a tüzéptelep már teljesen üres volt, korábban beszüntette a tevékenységét. Hogy mi lesz az ingatlan sorsa, az még nem tudható – kiváló forgalmas helyen van, jók a parkolási lehetőségek, ilyesmire szoktak lecsapni ügyes ingatlanbefektetők. (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez