Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.28. vasárnap
Valéria, Nimród
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28850947
   « Vissza

Támogatások a fűtési szezonban

 « Cikkek és hírek 
2023. október 10.
 

  – Október 15-én indul a fűtési szezon, ami nem mindenkinek a legjobb hír. Milyen támogatási formákra lehet számítani a XVI. kerületben – kérdeztük Ács Anikót, a szociális ügyekért felelős alpolgármestert.

kepfile

Ács Anikó alpolgármester

  Mint az alpolgármester-asszony elmondta, a múlt évhez képest nincs jelentős változás, de mindenkinek figyelni kell arra, hogy az igényléseket időben be tudja nyújtani. A nyugdíjasok és nagycsaládosok fűtési támogatását október 1. és november 15. között lehet igényelni az erre a célra rendszeresített nyomtatványon. A határidő elmulasztása jogvesztő, igazolásnak helye nincs. A fűtési támogatás négy hónapra jár, havi 4.000 Ft összegben, ami januárban kerül kifizetésre. A kérelem beadása előtt mindenkinek érdemes ellenőrizni a jövedelemhatárokat.
  A múlt évben kitört rezsiválság miatt hozta meg az önkormányzat azt a rendeletet, aminek alapján a nyugdíjasoknak megtérítik a rezsinövekmény felét, aminek maximális összege (felső határa) évi 360 ezer Ft.
 Ez az önkormányzati rendelet most is hatályos, és sok embernek nyújtott nagy segítséget. A támogatást azok igényelhetik akinek a nyugdíja nem haladja meg a nyugdíj-átlagot. A nyugdíjemelések miatt az átlagnyugdíj összege folyamatosan változik, és ehhez kell igazítani az önkormányzati rendeletet is. A rezsinövekmény-miatti támogatást azok igényelhetik, akinek a nyugdíja nem haladja meg a havi 200 ezer Ft-ot.
   Aki már a múlt évben is igényelt és kapott ilyen támogatást, annak csak az újabb számlákat kell magával hozni az igényléshez, a rezsiemelés előtti rezsit nem kell újra igazolni, hiszen azt már a múlt évben ellenőrizték. Az új igénylőknek viszont igazolniuk kell, hogy mennyi volt a rezsinövekedés előtt a rezsijük egy éven át, mivel csak így lehet kiszámolni a támogatás összegét: ez a rezsinövekmény fele, de nem lépheti túl az évi 360 ezer Ft-ot. Akinek nincsenek eltéve a régi befizetési csekkjei, kérhet számlamásolatot a szolgáltatótól.
  Az alpolgármester elmondta még, hogy önhibájukon kívül kerülhetnek nehéz helyzetbe az emberek, és segítségre szorulhatnak. Ennek alkalmas eszköze lehet a rendkívüli települési támogatás. Ez ugyan jövedelemhatárhoz kötött, de egyedi méltánylást igénylő esetben lehetőség van ennek felülbírálatára, és a fizetendő támogatás összege is attól függ, hogy milyen kérelemmel fordulnak az irodához. Ezen túlmenően a rendkívüli krízistámogatásért is folyamodhatnak a bajba jutottak Kovács Péter polgármesterhez, és itt a támogatásnak még szélesebb skálája alkalmazható. (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez