Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.26. péntek
Ervin
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28828526
   « Vissza

Mi van a leégett uszodával?

 « Cikkek és hírek 
2023. március 29.
 

  Eddig ismeretlen ok miatt kapott lángra január végén a szentmihályi uszoda szaunatere. Az innen szétterjedő lángok miatt a javarészt faszerkezetű uszodatér szinte teljesen leégett. A tüzet 70 tűzoltó oltotta órákon keresztül, mire sikerült megfékezni a lángokat.
   A tűzvizsgálatot a Katasztrófavédelem szakemberei végezték, de az előírt 60 napon belül nem sikerült a tűz pontos okának megállapítása. Az épület szerkezetére és a benne lévő ingóságokra a tulajdonos önkormányzat rendelkezett biztosítással. A biztosítóval Kovács Péter polgármester tartja a kapcsolatot.
   A biztosító javasolt egy céget az uszodateret beborító égett törmelékek összegyűjtésére és elszállítására, de ennek költsége meghaladta volna a százmillió forintot. Ehelyett a polgármester megbízta az önkormányzathoz tartozó Kerületgazda Szolgáltató Szervezetet az uszodatér kitisztításával.
  Egy tűz utáni takarítás rendkívül megerőltető és hatalmas kosszal járó feladat. A Kerületgazda dolgozói Csillik Kristóf és Bácsi Gergely vezetésével (és mindkettejük aktív részvételével) pár hét alatt megtisztították az uszodateret az üszkös fahulladékoktól, a leomlott csempéktől, kirobbant üvegtörmelékektől. Folyamatos szállítással mintegy ötven tonna összegyűjtött törmeléket szállítottak el a csömöri lerakóba. Mikor március végén ott jártunk, a takarítás javának végeztével már a medence vizét szivattyúzták le, hogy az abba hullott törmelékeket is el lehessen távolítani.
   A Kertváros önereje nagy segítséget jelenthet a szent­mihályi uszoda újjáépítésében. A polgármester a tűz után két nappal már megnyitotta az elkülönített káralap-számlát, ahová a kertvárosi­ak adományait, befizetéseit várták. Március 24-én pedig egy nagyszabású gálaestet rendeztek a támogatóknak, ahol kerületi előadóművészek felajánlásként adták a színvonalas műsort.

kepfile

A Liget Táncakadémia táncosai az Összefogás gálaestjén

   Az est során kerületi művészek, sportolók, gyűjtők által felajánlott tárgyak kerültek árverésre, és gyakran erős licitálásra is sor került. A licitverseny győztese az a labda lett, amivel 1972-ben olimpiai bajnok lett a magyar vízilabda válogatott, s Konrád Ferenc a labdát aláíratta valamennyi csapattársával (a tárgyat Konrád Ili, a bajnok özvegye ajánlotta fel). A 80 ezer forintos kikiáltási árat a licit 210 ezer forintra vitte fel!

kepfile

   A felajánlott tárgyak licitjéből 1.995.000 forint folyt be, amit megfejelt egy aranytárgy 200 ezer forintos licitára. Az ezer forintos tombolajegyekből 543 darab kelt el, a gálaest tehát 2 millió 738 ezer forintot hozott az újjáépítéshez. A káralapszámla egyenlege a gálaest bevételével együtt 14.118.224 forintra növekedett. Ez az összefogás ereje.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez