Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.05.23. csütörtök
Dezs?
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28998654
   « Vissza

Szatmáry Kristóf: A béke épít, a háború rombol

 « Cikkek és hírek 
2023. március 29.
 

Aktualitásokról kérdeztük az országgyűlési képviselőt

Kertvárosban a legnagyobb eredményünk az, hogy a kerület 2010 óta töretlenül fejlődik, mondta lapunknak Szatmáry Kristóf. Országosan pedig az, hogy hazánknak olyan stabil és erős kormánya van, amelynek Magyarország és a magyar emberek biztonsága az első, tette hozzá a fideszes országgyűlési képviselő.

kepfile

Sashalom 100. – Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő, mint a Sashalom megalakulásának 100. évfordulója megemlékezésével foglalkozó munkacsoport elnöke vett részt a XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésén március 22-én (képünkön). A Sashalmi centenáriumi emlékév alkalmával könyv készül, országzászlót és szobrot avatnak, emléktáblák lesznek kihelyezve jeles helyekre, illetve az évfordulóhoz kapcsolódóan lesz megtartva a Sashalmi Búcsú.

   – Sajnos Európa háborús pszichózisban szenved, a kontinens napról napra sodródik bele a háborúba – válaszolta Szatmáry Kristóf első kérdésünkre, miszerint mit tart most a legnagyobb problémának. – Európa fő gondja ma a háború, és ez nehéz helyzet elé állítja hazánkat. Ukrajna szomszédos állam, a háború hatásai ezért is súlyosak.

  – Amikor a szankciókat elfogadták – emlékeztetett –, Brüsszel azt ígérte, hogy azok térdre fogják kényszeríteni Oroszországot és véget vetnek a háborúnak. Ehhez képest a szankciók bevezetése óta az infláció vágtat, az európai emberek szegényebbek lettek, Európát válság és energiahiány fenyegeti, az energiaárak az egekbe emelkedtek és a háború is elhúzódik – sorolta a fideszes országgyűlési képviselő, aki szerint a büntető intézkedések nélkül Európa gazdasága újra erőre kapna.
  – Ehhez azonban békére van szükség – figyelmeztetett a politikus, aki egyetlen mondatban foglalná össze a lényeget: a béke épít, a háború rombol. Rombolja a nemzetünket is, tette hozzá, hiszen ebben a háborúban már most sok kárpátaljai magyar ember is meghalt. Hazánk számára ezért is a legfontosabb az emberéletek mentése, ezért sürgeti a tűzszünetet és a béketárgyalásokat – hangsúlyozta Szatmáry Kristóf.

   S hogy mit tart jelen pillanatban a legnagyobb eredménynek? Mindenekelőtt azt – mondja Szatmáry Kristóf –, hogy hazánknak olyan stabil és erős kormánya van, amelynek Magyarország és a magyar emberek biztonsága az első. Amelynek a vezetője azt mondja, hogy bár egész Európában nehéz idők járnak, de ilyenkor sem szabad szem elől tévesztenünk a legfontosabb nemzeti céljainkat, az egyik ilyen a nyugdíjasok megbecsülése Magyarországon – tette hozzá a képviselő.

  A Kertvárosban pedig – hogy „haza is beszéljek” –, a legnagyobb eredményünk az, hogy a kerület 2010 óta töretlenül fejlődik – mondta. Felidézte: valaki azt írta a közösségi oldalon, hogy amikor a rendszerváltás után ide költözött, a XVI. kerület egy kissé elhanyagolt öt falu egységéből létrejött városrészvolt, de mára egy virágzó és fejlődő kertváros lett.
   – Ennél nagyobb dicséretet nem kaphattunk – zárta a beszélgetést Szatmáry Kristóf.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. május 22.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez