Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28774949
   « Vissza

Liu Shaoang volt a vendég

 « Cikkek és hírek 
2022. június 9.
 

kepfile

Riersch Tamás, Liu Shaoang és Kovács Péter polgármester az Erzsébetligeti Színház nagyszínpadán. A Liu testvérek a Kertváros tiszteletbeli polgárai lettek

 A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti kör május 17-i rendezvényén a tervek szerint a Liu testvéreket várták volna közönségtalálkozóra az Erzsébetligeti színházba, de Sándor végül nem tudott eljönni, mert váratlanul megbetegedett. A szép számú közönség előtt Riersch Tamás Ádót kérdezte a világraszóló eredményekről, a sikerekről és csalódásokról, s eközben kiváló felvételeken tekinthettük meg a versenyek legizgalmasabb pillanatait.
 Ez eddig bármely közönségtalálkozón megtörténhetett volna. Ám több minden is történt, ami kimondottan helyi eseménnyé tette az estet.
 Kovács Péter polgármester ünnepélyes keretek között „Tiszteletbeli Kertvárosi Polgárokká” nevezte ki a Liu testvéreket. Tette ezt azért, mert Sanyi és Ádó ide születtek, a kerületbe. Az apai házuk ma is a Csömöri úton található. Másrészt az édesanyjuk új családjával szintén Rákosszentmihályon lakik, ahol a Liu testvérek heti rendszerességgel megfordulnak.
 Olyannyira kötődnek az anyai otthonhoz, hogy még az érmeiket (a világ- és Európa-bajnokságokon szerzett medáljaikat) is a kertvárosi házban tárolják. S hogy nem kevés éremről van szó, arról eredménylistájuk tanúskodik: Sanyi és Ádó összesen hatvan érmet gyűjtöttek már össze az olimpiákon, illetve a világ- és Európa-bajnokságokon.
  A rendezvény másik fontos momentuma volt, amikor Hóbor Béla, a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör elnöke átadta Liu Shaoangnak (és jelképesen a bátyjának, Sanyinak is) a civil szervezet által tavaly alapított Kertváros Büszkesége-díjat. Az elismerést hagyományteremtő céllal alapították, és évente csak a legjobbaknak adják át.
 Az olimpiai baráti kör mostani rendezvényét első ízben támogatta egy sportszergyártó cég. A SELECT Magyarország hivatalos képviseletének számító HS Sport Life Kft. négy értékes labdát ajánlott fel azon iskoláknak (kettőnek), melyek a legtöbb diákot, pedagógust és szülőt delegálják az estre. Ezt a versenyt végül a Corvin Mátyás Gimnázium és egy olimpiai iskola, a Lemhényi Dezső Általános Iskola nyerte, akik a labdát Böőr Zoltán korábbi válogatott labdarúgótól vehették át. A sportszereket pedig Liu Shaoang és Böőr Zoltán is aláírta. (R)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez