Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658933
   « Vissza

Gyógynövények epebetegségek ellen - Ez a mi választékunk!

 « Cikkek és hírek 
2022. május 25.
 

Lehet, hogy már megtapasztaltad a kellemetlen epehólyag fájdalmat. Ezt okozhatja például a helytelen életmód, egy másik társuló betegség vagy túl sok étel fogyasztása. Ha epehólyag problémáid vannak, kipróbálhatod a természetes gyógynövényes kezelést.

Az epeproblémák leggyakrabban epekő és ezen körte alakú szerv falának gyulladása formájában jelentkeznek. Ha a fájdalom folyamatosan visszatér, mindenképpen fordulj orvoshoz.

kepfile

Egyes esetekben műtétre van szükség. Ha azonban csak párszor éltél át epefájdalmat, akkor gyógynövények is segíthetnek neked. Sok közülük használható, például tea formájában. Ezért ne habozz, és szerezz be egy eredeti bögrét a gyógyteák készítéséhez.

Praktikus tipp: Napjainkban széles választékban találhatsz különböző típusú bögréket. A Biano portál segíthet megtalálni a neked megfelelőt. Ez a keresőmotor a bögrék legnagyobb választékát fogja megmutatni, így sok időt és energiát takaríthatsz meg. Praktikus szűrést kínál ár és más hasznos paraméterek alapján.

Gyógynövények epebetegségek ellen

Lehet, azt mondod magadnak, hogy a gyógynövények nem oldják meg a problémádat. De ebben az esetben tévedsz. Ezek olyan természetes kezelést kínálnak, amely még hatékonyabb lehet, mint bármely gyógyszeres kezelés. Természetesen erről is konzultálhatsz orvosoddal. Végül is semmit sem szabad alábecsülni. A következő sorokban olyan gyógynövényekről olvashatsz, amelyekből csodateák készíthetők az epeproblémákra.

Málna (Rubus idaeus)

Te is imádod a málnát? Mit szólnál, ha kipróbálnád a málnalevél teát? Garantáltan ízleni fog. Nagyon hatékony és fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár. Mindenekelőtt enyhíti a kezdődő epefájdalmat, miközben elősegíti az epetermelést. 

Ezenkívül segít enyhíteni a menstruációs fájdalmakat, megszabadítja a szervezetet a káros anyagoktól és elősegíti az emésztést. Az ilyen teát friss vagy szárított málnalevelekből is elkészítheted.

kepfile

Pitypang (Taraxacum officinale)

A következő hatékony gyógynövény a gyermekláncfű. A növény gyökereit és leveleit az epehólyag egészségének elősegítésére használják. A részeiből készült tea segíthet enyhíteni az epehólyag gyulladást, miközben jótékony hatással van e szerv általános működésére is. Elősegíti az epetermelést, és remek megoldás az epekövekre is.

Borsmenta (Mentha × piperita)

Minden bizonnyal már többször is ittál mentateát. De vajon tudod, milyen jótékony hatással van a szervezetedre? Segíthet például számos belső szerv megbetegedés kezelésében. Legyen szó akár az epehólyagról, a hasnyálmirigyről, a gyomorról vagy a májról. A borsmentatea ráadásul nagyon finom. Felfrissít, és az általános egészségi állapotot is támogatja. 

Ezenkívül az epekövek kezelésénél is hasznos. Enyhíti a fájdalmat, a puffadást és az ebből eredő görcsöket. Határozottan nagy segítség számos betegség kezelésénél.

kepfile

Közönséges párlófű (Agrimonia eupatoria)

Talán el sem fogod hinni, de a bojtorjánt ma már egyfajta csodaszerként tartják számon. Ez a gyógynövény gyulladáscsökkentő és nyugtató hatású. Felgyorsíthatja a sebgyógyulást és csökkentheti a gyulladást a szervezetben. Éppen ezért virágzó ágát az epehólyag állapotának javítására is használják. Nemcsak az epekiválasztást és az emésztési funkciókat javítja, hanem az étvágyat is növeli.

Miért érdemes kipróbálni a gyógyteákat?

Azt kérdezed, miért érdemes kipróbálni az ezekből a hatékony gyógynövényekből készült teákat? Nos, ennek több oka is van. Eltekintve attól, hogy a gyógynövények általában véve már az ősi történelem óta ismertek gyógyító hatásukról, bizonyítottan számos olyan betegség kezelésében is segítenek, amelyek nemcsak az epehólyaggal, hanem számos más szervvel is összefüggnek.

Továbbá a gyógynövények többségét saját magad is termesztheted, akár az erkélyen, akár a kertben. A kertészkedés kezdőknek egy új hobbi lehetőségét rejti. A növényekkel végzett munka rengeteg felfedeznivalót és örömet nyújt. Ne habozz hát, és ültess be néhány gyógynövényt, élvezd a gondozásukat, majd használd ki az egészségre gyakorolt jótékony hatásukat.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez