Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657918
   « Vissza

Lőrincz fiúk Mátyásföldön

 « Cikkek és hírek 
2022. március 16.
 

kepfile

Csoportkép a Varjú-est után: (balról) Rizmajer György kerületi kötődésű birkózó, a Lőrincz testvérek, Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke és Ancsin László főtitkár

    Lőrincz Tamás birkózó a 2012-es londoni olimpia után már másodjára, testvére, Viktor viszont első alkalommal járt Mátyásföldön, az Erzsébetligeti Színházban. A két klasszis birkózó a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör meghívására érkezett a kerületbe. Közülük Viktor volt a gyorsabb, aki szándékosan annyival korábban érkezett a rendezvényre, hogy a hagyományos Varjú-est előtt még meg tudta látogatni a Kertváros SE erzsébetligeti Birkózó Szakosztályát is, ahol személyesen találkozhatott a gyerekekkel.
   Tamást és Viktort telt ház – közel 200 érdeklődő – várta a Harmónia teremben. A felfokozott érdeklődés még a közönségtalálkozókhoz szokott két élsportolót is alaposan meglepte.
   – Olyan messze van az olimpia, nem gondoltam volna, hogy még mindig ennyien kíváncsiak lesznek ránk – mondta Lőrincz Tamás, a tokiói olimpia 77 kg-os kötöttfogású bajnoka.
     A Lőrincz fiúk rutinos beszélgetőpartnernek számítanak. Az elmúlt fél évben az egész országot bejárták, sőt még a határon túl is találkoztak a rajongókkal. Az olimpiát követően érthető módon sokan voltak kíváncsiak az ötkarikás arany- és ezüstérmes testvérpárra. Az elmúlt fél év azonban nemcsak élménybeszámolókról szólt. Ahogy az a február 22-i Varjú-esten kiderült, Tamás és Viktor is átgondolta eddigi pályafutását, majd ezt követően döntött a folytatásról. Pontosabban a nem folytatásról.
     A 35 éves Lőrincz fiú, Tamás esetében ez már a tokiói olimpia előtt biztosnak tűnt, számára ugyanis már az egy évvel elhalasztott olimpia is rendkívül komoly nehézségeket okozott. Szerencsére, az eredményein ez nem látszott, Szöcske (ez Tamás beceneve birkózóberkekben) tavaly az Európa-bajnokságot és az olimpiát is megnyerte. Ám, az újabb kemény felkészülést már nem vállalta.
   Nagyobb meglepetést okozott viszont négy évvel fiatalabb öccsének, Viktornak a döntése, aki szintén civil pályafutására szeretne koncentrálni. Erről nagyközönség előtt a Harmónia teremben beszélt először, ahol elmondta, a jövőben a válogatott mellett edzőként fog tevékenykedni. Mint mondta, súlycsoportjában (a 85 kg-ban) több tehetséges fiatal van, akik előtt még szép jövő állhat.
    Civilben jelent meg a két Lőrincz fiú az Erzsébetligeti Színházban, ahol tehát kiderült, hogy mindketten civilben is maradnak majd. A Varjú-est közönsége játékos formában szavazott azért arról, hogy látná-e még Viktort a birkózószőnyegen, melynek egyhangú eredménye az olimpiai ezüstérmes klasszist is elgondolkodtathatja.
    Az biztos, az áprilisi budapesti Európa-bajnokságon már egyik Lőrincz fiút sem láthatjuk a szőnyegen. Erről és még sok egyébről, kiemelten a tokiói olimpiáról, illetve pályafutásuk kezdetéről, a ceglédi gyerekkorról, testvéri kapcsolatukról, az ellenfelekről, sikereikről és kudarcaikról, a családjukról, valamint kedvenc hobbijukról, a horgászatról is meséltek a nagyközönségnek a februári Varjú-esten. Tették ezt a szokásos „lőrinczes stílusban”, azaz kellő humorral, egymás froclizásával és vidám sztorikkal fűszerezve.
    – Tamás és Viktor fantasztikus pályafutást tudhat maga mögött, olyan példák ők, akik motivációt jelenthetnek a mai gyerekek számára is – mondta Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség Kertvárosban élő alelnöke, aki Ancsin László – szintén Kertvárosban élő – főtitkárral közösen személyesen is megtekintette a Lőrincz fiúk előadását. – A döntésüket el kell fogadni, és biztosak lehetünk benne, hogy a tudásukat és tapasztalataikat edzőként és sportvezetőként is át tudják majd adni a jövő generációja számára.
     A Kertváros pedig vastapssal köszönte meg a két vendég sportolónak eredményes sportpályafutását.
                                                                                                                                                             Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez