Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659818
   « Vissza

Csömöri ajándékcsomag gyermekeinknek

 « Cikkek és hírek 
2021. április 14.
 

                                            kepfile       kepfile

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy csodahely, ahol minden gyermek boldog volt. Egy bölcsődei és egy óvodai kis létszámú csoportban, szakképzett mosolygós óvónénik védőszárnyai alatt vidáman teltek napjaik. Naponta fejlesztő foglalkozásokon vettek részt, angolul daloltak, sokat sportoltak; hetente többször a helyben található uszodában úsztak, télen síeltek, nyáron lovagoltak, táboroztak és amikor csak tehették játszótérre mentek, nagyokat sétáltak és túráztak. Emellett minden héten angol szavakkal fűszerezve, főzős foglalkozás keretében ínycsiklandozó ételeket készítettek. Szerencsére ez nem egy mesebeli kitaláció, hanem a valóságban létező csodahely, hiszen bárki ellátogathat és jelentkezhet a csömöri Delfin úszó-sport bölcsődébe és óvodába.

  Néhány évvel ezelőtt a Delfin uszoda csupán az úszni vágyók célállomása volt, ma azonban – bölcsődéje és óvodája révén – komplett csomagot kínál gyermekeink részére. A kiváló oktatási, nevelési, nyelvi és sportolási lehetőségeknek köszönhetően a komplexum egyedülálló lehetőséget nyújt a kicsiknek abban, hogy az iskolakezdésig kiemelkedő körülmények között tölthessék napjaikat.

kepfile

   A mindennapos bölcsődei és óvodai fejlesztő foglalkozásokról sokéves tapasztalattal rendelkező kedves, vidám bölcsődei gondozók és óvó nénik gondoskodnak, akik a jelenlegi, vírus okozta helyzetben is rugalmasan törekednek arra, hogy a gyermekek zavartalanul éljék óvodai életüket.
  Az intézmény szerencsetényezője, hogy a kislétszámú csoportoknak köszönhetően a pedagógusok maximális figyelmet tudnak fordítani az ovi minden kis lakójára, külön odafigyelve egyéni igényeikre, fejlesztésükre. A bölcsődei dolgozók és óvó nénik a hét minden napján különböző tevékenységekkel fejlesztik az ovisok, vizuális, zenei, finommotorikai, matematikai, anyanyelvi képességeit, illetve a környezettudatos életmódra is nagy hangsúlyt fektetnek. A nagycsoportos korosztályt pedig iskolaelőkészítő foglalkozások keretében készítik fel a jövőbeli kihívásokra.
    A gyerekek heti tevékenységpalettáját színesíti a különleges főzős szakkör, a Cooking Class. Ennek keretében az ovisok nemcsak főzni tanulnak és finomságokat készítenek, hanem angol szavakkal, dalocskákkal is megismerkednek.
   Mindezek mellett a Delfin bölcsődében és óvodában kiemelt szerepet játszik a sport, hiszen az intézmény területén található a most felújított gyönyörű, gyermekbarát uszoda, ahol lehetőség van egyéni-csoportos úszásra, babaúszásra, rendezvényekre való uszodabérlésre, vízitornára, aquafitnessre, és finn illetve infraszauna valamint jakuzzi használatára.

kepfile

  Óriási előny, hogy néhány lépésre a csoportszobából a csöppségek a medencébe csobbanva élvezhetik a vízi kalandozást. Az úszás heti legalább kétszer az ovis program része, ugyanúgy, mint a rendszeres környékbeli kirándulások is. A közelben található csörgedező patakkal kísért erdei ösvények, a Bolgárkert és a játszóterek mind a kedvenc úticéljaik közé tartoznak. Emellett külső sportolásra is van lehetőség, hiszen a közelben található egy sípálya, ahova a téli hónapokban nagy kedvvel járnak az ügyesen síelő ovisok. Tavasszal a havas sportot leváltva lovaglással bővül a sporttevékenységek tárháza. Amikor pedig beköszönt a nyár, beindul a táborszezon, ahol – a rengeteg elfoglaltság mellett – szintén az úszás és a lovaglás kap főszerepet.

   Tehát a Delfin úszó-sport bölcsőde és óvoda mesebeli világa egy valóságban létező ajándékcsomag, amely nap mint nap megörvendezteti az intézménybe járó gyermekeket. (x)

                                                                                                                               Csikóhal Úszó-Sport Alapítvány

    kepfile

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez