Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658603
   « Vissza

Kulcsár Krisztián volt az olimpiai baráti kör vendége

 « Cikkek és hírek 
2020. november 11.
 

„A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke hozta a lángot a kerületbe”

kepfile

Csoportkép a mátyásföldi Vívópalotában, ahol Decsi István mesteredző fogadta a MOB elnökét

   Különleges vendéget fogadhatott személyesen október 28-án Kovács Péter kertvárosi polgármester az Erzsébet-ligetben. A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör meghívására ugyanis nem kisebb személyiség, mint a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, dr. Kulcsár Krisztián látogatott a kerületbe. A rövid kötetlen beszélgetés során kiderült, a MOB-vezető nem mozog „idegenül” ebben a városrészben, egyrészt, mert fiatal korában családi okokból sokat járt Mátyásföldön, másrészt, mert mostanában több oka is akadt, hogy a Kertvárosba jöjjön.
   – Szeptember végén a Nemzetközi Olimpiai Gyűjtőtalálkozót nyitottam meg a Legenda Sörfőzde Centerben – mondta a MOB-elnök –, amelyet egy nagyon fontos eseménynek tartok az olimpiai mozgalomban. Aztán néhány hete Decsi István vívó Mesteredző meghívására az erzsébetligeti Vívópalotába is ellátogattam, ahol személyesen is megtapasztalhattam, hogy milyen fantasztikus létesítménnyel támogatja az önkormányzat a kerületi sportot.

Körséta a kerületben

   Dr. Kulcsár Krisztián tehát rövid időn belül harmadszor volt a XVI. kerület vendége, ebből az apropóból pedig Kovács Péter polgármester egy rövid sétára invitálta a sportvezetőt. Ők, illetve Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára és Hóbor Béla, a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör elnöke előbb ellátogattak az Erzsébetligeti Rátonyi Gábor Uszodához, ahol megtekintették a baráti kör és az önkormányzat által felhelyezett olimpiai emléktáblákat, illetve megnézték az egykori MOB-tag Rátonyi Gábor uszodai domborművét is. Cserna Sándor, a Kertvárosi Kft. ügyvezető igazgatójának kalauzolásával egy pillanatra az uszodába is bekukkantottak.
   Innen a közeli birkózó- és vívócsarnok felé vették az irányt Az előbbi létesítményben Ancsin László, a Kertvárosi Sport Egylet elnöke, utóbbiban pedig Decsi István, a Kertvárosi Vívó SE vezetője fogadta a magas rangú sportdiplomatát. A Vívópalotában ráadásul egy kis ünnepség is várt a MOB-elnökre, aki a Vívópalota ötödik évfordulójának tiszteletére rendezett összejövetel díszvendége lett.
   Dr. Kulcsár Krisztián jó döntésnek nevezte, hogy a vívótermet megtöltő gyereksereg a vívást választotta. Mint mondta, az ilyen műhelyekből, mint a KVSE bázisa, szinte garantálható, hogy a jövő nagy bajnokai kerülnek majd ki.
    Hogy közel járt az igazsághoz, azt a KVSE edzői teamje azonnal bizonyította is: dr. Kulcsár Krisztián és Kovács Péter polgármester ugyanis számos elismerést és ösztöndíjat osztott ki a klub legtehetségesebb és legeredményesebb versenyzőinek. Akik között már nem egy válogatott, korosztályos világ- és Európa-bajnoki érmes is akad.

kepfile

Elismerések átadása

   – Két kupa átadására is felkértük az elnök urat és a polgármester urat – mondta Decsi István –, egyrészt a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör által felajánlott vándorkupáéra, amely minden évben, a legjobb eredményt elérő utánpótláskorú versenyzőnknek jár. Ehhez a gyerekeknek korábban elég volt hazai korosztályos versenyeken jól szerepelniük, ám klubunk erősödését bizonyítja, hogy a kupa elnyeréséhez néhány éve már komoly nemzetközi sikerre van szükség. Idén például az a Baaken Mátyás nyerte a kupát, aki februárban a junior fiú kardcsapattal Európa-bajnoki címet nyert. S mivel nem szerettük volna, hogy az egyébként még kevesebb rutinnal rendelkező, de tehetséges versenyzőink kimaradjanak a jutalmazásból, tavaly mi is alapítottunk egy házi Vándordíjat, amelyet minden évben a legtehetségesebb reménység (13-15 éves) korú versenyző kap. Idén Tfirst Balázs érdemelte ki ezt az elismerést.

A találkozón

    A protokoll-feladatok ellátását követően dr. Kulcsár Krisztián az Erzsébetligeti Színház Harmónia termébe érkezett, ahol közel ötven érdeklődő várt rá. A MOB vezetője a kötetlen hangvételű beszélgetés során azonnal eloszlatta a kételyeket, mely szerint a történelem folyamán először egy világjárvány miatt elmaradna az olimpia.

kepfile

Kulcsár Krisztián és beszélgetőtársa, Riersch Tamás

  – Biztos vagyok benne, hogy 2021-ben lesz olimpia, és, hogy ismét a sport lesz az, amely reményt ad az embereknek, kiutat mutat nekik, mint a történelemben már annyiszor történt.
Hogy milyen olimpia lesz majd Tokióban, azt természetesen még MOB-szinten sem tudni, abban azért bizakodni lehet, hogy a világ legprecízebb népei közé tartozó japánok megoldják majd ezt az „embert próbáló” feladatot.
   Dr. Kulcsár Krisztián az est folyamán sokat mesélt pályafutása kezdetéről, a sportos családi hátteréről, a vívás megszeretéséről, rangos nemzetközi sikereiről, edző nagybátyjához, Kulcsár Győzőhöz fűződő viszonyáról (még a konfliktusaikat sem titkolta), mesélt a banki munkájáról, a hazai és nemzetközi vívóéletben betöltött szerepéről, illetve arról is, hogy mik motiválták abban, hogy 2017-ben, majd idén másodszor is a Magyar Olimpiai Bizottsági elnöki tisztségét megpályázza.
   – MOB elnökként építkeznem kell. Apró kis köveket kell egymásra rakni annak érdekében, hogy újra erős és összetartó legyen a sporttársadalom, s hogy ismét rangjához méltó szinten kezeljék a magyar sportot. Ehhez azonban nagyon sok kis követ kell az alapokhoz hozzá tenni. Én a kertvárosi látogatásomat is egy ilyen fontos kőnek gondolom, ahol csupa olyan dologgal találkoztam, melynek helye és szerepe van az olimpiai mozgalomban. (R. T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez