Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663783
   « Vissza

Mi újság a Legendában?

 « Cikkek és hírek 
2020. augusztus 19.
 

   Megtépázta a Legenda Sörfőzde Centert a Covid-19-es járvány. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően március elejére már készen álltak a növekvő kínálat kielégítésére, a tároló tartályok tele voltak sörrel, hat sörözőjük működött, s úgy nézett ki, hogy legalább 30 helyszínen jelen tudnak lenni a nyári fesztiválszezonban.

kepfile

    Ebben az állapotban ütött be a járvány miatti korlátozás, és a bevételi oldal nagyjából a nullával lett egyenlő, csak a kiadások maradtak. Minden vendéglátóhelyet délután 3 órakor be kellett zárni a szigorú szabályozás miatt, ez a Sörfőzde Center halálát jelentette, mivel teljesen értelmetlen lett volna délután kettőkor kinyitni, és egy óra múlva pedig bezárni. Egyedül az étel házhoz-szállítás maradt meg szolgáltatásként, a többi területen szigorú létszámkorlátozást kellett bevezetni, hogy a tartalékokból átvészelhessék a nehéz időszakot. A Legenda sörözők közül csupán kettő maradt meg, a Center a Lándzsa lakótelep szomszédságában és a Bowling Klub a Nógrádverőce és a Veres Péter út sarkán. Megszűnt viszont az óbudai, az újpesti a zuglói söröző, valamint a Csömöri úti Hotel Vikiben működött Legenda sörözőt is visszaadták.

   A sörfőzde oldalágán egy különleges webáruház is működik, ahol elsősorban a sörfőzők és a pálinkafőzők találhatnak sokféle eszközre, de például a csilipaprika hívei, vagy a sajtkészítők, a borászok találhatnak mindenféle hasznos tárgyat, kiegészítőt. Az itt forgalmazott berendezések többségét a Legendában is alkalmazzák, tehát saját maguk jelentenek a minőségre referenciát. Érdemes megjegyezni itt, hogy az áruházban olyan különleges élesztők is kaphatók, amivel a pálinka-cefrézés ideje töredékére csökkenthető, és a végeredmény is teljesen kiszámítható, ha az itt forgalmazott műszerekkel készítik elő az alapanyagot. Az webáruház forgalma a járvány alatt is megmaradt, sőt még növekedett is. Ugyanitt megrendelhetőek voltak a népszerű Legenda sörök és pálinkák is. (A webáruház elérhető az olaszsped.com oldalon, az eszközök jelentős része megtekinthető a zuglói és a XVI. kerületi sörfőző boltban.)
    A járványveszély csökkenésével a korlátozások is enyhültek, így júniusban újra megnyitott a két söröző-étterem. Lassanként beindultak a koncertek is bár van olyan zenekar, amelyik a vírustól való félelem miatt még most sem mer színpadra állni. A nyár vége felé azonban megnőtt a fellépési kedv, és ebben nyilván az is szerepet játszik, hogy a zenekarokra is igen rút idők jártak, a járvány miatti korlátozások erősen csökkentették a fellépések lehetőségét, és az ősz közeledtével csökken a fellépőhelyek száma, s felértékelődnek az olyan fellépési lehetőségek, amelyeket a Legenda Sörfőzde Center kínál a két hangszigetelt koncerttermével.
   Olasz Kovács József, a hely megálmodója és létrehozója csupán azért szomorú, mert nagy csapást mért rá a vírus, és nem sikerült ebben semmilyen állami segítséget igénybe vennie. Mi mást tehetnénk: vele együtt reméljük a legjobbakat. (F)


kepfile

Mióta a Kormány a földút-felszámolási program keretében pénzt adott a Nógrádverőce utca aszfaltozására, a Veres Péter út sarkán lévő Legenda Bowling Klub (és söröző) új életre kelt. Hatalmas parkoló lett a klub előtt, ahol végig meg lehet állni, a kihúzott előtetők alatt sörpadok vannak, és ott foglal helyet az úri közönség az árnyas nyárvégi alkonyatban. Bent is van hely bőven, és az új útnak köszönhetően a helyszín az Újszász út felől is primán elérhető.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez