Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662466
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató az Oroszlán jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2020. július 16.
 


„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

   Idén július 22-től augusztus 22-ig tartózkodik a Nap az Oroszlán jegyében. Mifelénk ez a nyár dereka, a fő nyaralási szezon. Idén csak óvatosan duhajkodhatunk, hiszen a Covid-19 még árny­ként kísért, és talán mindenki zsigereiben érzi azt, hogy a korlátozások nagyura, Szaturnusz, bármikor újra rátelepedhet az életünkre. Egyesek azt jósolják, hogy már augusztus közepén gondjaink lehetnek, az optimistábbak pedig őszre várják az újabb vírusinváziót. Ami biztos az fix alapon, aki süttetné a hasát gondtalanul a napon, vagy egy jót szeretne kirándulni, feltöltődni, lazítani, az ne habozzék megtenni mielőbb!

  Az Oroszlán-ember a Zodiákus központi szereplője. A Jóisten is arra teremtette, hogy önbizalmát, energiáit, vezetői képességeit jóra használja és lehetővé tegye másoknak is azt, hogy jól érezzék magukat a bőrükben. Mert oroszlánbőrbe bújni mégsem olyan, mint az eredeti, és ez akkor is így van, ha ezt sokan megpróbálják.
   E jegy képviselőinek rendkívül fontos az, hogy megkapják az elismerést a külvilágból. Vezérszerepük - akár pozitív, akár negatív értelemben élik a sorsukat – megkérdőjelezhetetlen számukra. A színészek és énekesek soraiban is rengeteg kiválóság található, aki ebben a periódusban született és maradandót alkotott. Hogy csak néhány nevet említsünk: Arnold Schwarzenegger, Ben Affleck, Wesley Snipes, Antonio Banderas, Robert Redford, Sean Penn, Charlize Theron, Hilary Swank, Gillian Anderson, Madonna, Jennifer Lopez, Sandra Bullock.
  A másik Oroszlán tulajdonság a nagylelkűség. Igyekszik elkerülni minden olyan élethelyzetet, ami méltatlan a számára. Fő problémája, hogy képtelen alárendelt szerepben lenni, ezért alkalmazottként tulajdonképpen meg vannak számlálva a napjai. Hízelgéssel sok esetben megtéveszthető, a hiúság vásárán is előkelő standot foglal el. Az Oroszlán jegyének uralkodó planétája a Nap, és talán innen érthető a leginkább az, hogy miért is jó a közelében tartózkodni.

   A Nap planétarendszerünk központi égiteste, alapanalógiaként ő a teremtő. Az emberben levő isteni szikra a fény. Azt is mondhatnánk, hogy fénylények vagyunk és ez akkor is igaz, ha ez a kis lángocska úgy tűnik, mintha egyes embertárainkban alig pislákolna. Néha, amikor bizonyos bűntetteket követnek el, vagy az erkölcstelenség Marianna-árkában fetrengőket vélünk felfedezni, ember legyen a talpán, akinek eszébe jut, hogy „ez is Isten gyermeke”. Nehéz figyelmen kívül hagyni a világeseményeket, és nem tudjuk, hogy sírjunk e vagy nevessünk, amikor egy-egy tudósítást, filmecskét látunk az Egyesült Államokból, vagy a valamikor sokunk által idealizált Nyugat-Európából. Miért kell a sötét bőrszínű emberek cipőjét könnyes szemmel csókolgatni és bocsánatot kérni tőlük olyasmiért, amikhez semmi közük? Miért kell szobrokat ledönteni, rabolni, fosztogatni, feketelistázni fehér művészeket és alkotásaikat? Miért jó a rendetlenség, a káosz, az esztelen rombolás? Merre tart az emberiség? Honnan eredeztethető a probléma? Az egyszerűbb válasz az, hogy az ember alaptermészetéből. A hanyatlás nem most kezdődött. A szellemi ember küzdelmének végkimenetele a vágyemberrel most reménytelennek tűnik.
   A francia forradalom megteremtette a köztársaságot. Sárba taposták a koronát, lefejezték a királyt, asztrológusi nyelven: eldobták a Napot. A demokrácia Vízöntő analógia. Az sem véletlen, hogy az állatövi jegyben ez szemben áll az Oroszlánnal. A demokrácia népuralom. Sok fajta van belőle: amerikai, nyugat-európai, közép-európai, kelet-európai, sokféle ázsiai, afrikai, és arab demokrácia. De mindenek fölött létezik az igazi demokrácia, amit azok neveznek annak, akik birtokolják a világhatalmat.
  Egy varázsige, aminek kevés a valóságtartalma. Akárcsak az, hogy a törvény előtt mindenki egyenlő. Ez utóbbi kijelentésről Tatiosz görög bölcsnek az volt a véleménye több mint 2300 esztendővel ezelőtt, hogy a gazdagok találták ki. Természetesen itt az emberi törvénykezésre gondolunk. Mert az isteni törvények elől nincs kibúvó senki számára.

   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
Vigyázzanak magukra és egymásra!       Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez