Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657949
   « Vissza

Otthon lenni jó!

 « Cikkek és hírek 
2020. április 17.
 

kepfile

    Otthon lenni jó! – hirdetik azok az óriásplakátok, melyeket a csömöri önkormányzat helyezett ki a településre vezető utak mellett. Az önkormányzat ezzel is pozitív módon próbál üzenni a lakóknak: a jelenlegi helyzet ugyan szokatlan és nagyon nehéz, mégis, vannak jó oldalai is. Az egyik ilyen, hogy Csömörön mindenkinek van kertje. Az önkormányzat erre építve meghirdette „A csömöri kertek legyenek termőkertek!” akciót, melyben minden csömöri háztartásnak díjmentesen biztosítják a zöldségeskerthez szükséges sárgarépa, fehérrépa hagyma, tépősaláta, borsó, retek, spenót, bab, uborka és cukkini vetőmagból álló csomagot. Az igénylők lakcímére a megrendelést követően eljuttatják a vetőmagcsomagot, így a lakóknak nincs más dolga, mint elültetni, gondozni és később leszüretelni a termést, melyhez szintén adtak tanácsokat.

kepfile

Megérkezik az ingyenes önkormányzati mag-csomag 


kepfile

A csömörön élőknek küldtek pozitív gondolatokat a település gazdag sportéletének szereplői, fiatal sportolók kisfilmben üzentek a lakóknak, maradjanak otthon, mozogjanak a kertben, vigyázzanak egymásra és magukra. A film itt tekinthető meg: www.csomorsport.hu


Az önkormányzat folyamatosan biztosítja a védőeszközöket

kepfile

Csömöri tűzoltó fertőtleníti az egészségház előtti buszmegállót

   A vírus elleni védekezésre külön költségkeretet biztosított az önkormányzat. Az elmúlt hetekben több mint a duplájára nőtt, és folyamatosan tovább emelkedik a házi ellátást igénylők száma a településen, akikről a Szociális Alapszolgáltatási Központ munkatársai gondoskodnak, de plusz erőforrásokat, (más intézményi munkatársak bevonása, plusz járművek) is biztosítottak, hogy az ellátás zökkenőmentes legyen. Az önkormányzat minden intézményéhez, illetve az orvosok, egészségügyi dolgozók mellett a nyitva tartó üzleteknek, a polgárőröknek és az önkéntes tűzoltóknak is juttatott egészségügyi maszkot, illetve fertőtlenítő szereket, és kesztyűket, melyek ellátását a veszélyhelyzet végéig folyamatosan biztosítják.
   Április elején a közterületeken, a Csömöri Önkéntes Tűzoltók és a polgárőrök segítségével végeztek széleskörű fertőtlenítést az egészségügyi és önkormányzati intézmények, buszmegállók környékén, valamint a padokat és korlátokat is lefertőtlenítették.


Lezárták a csömöri kirándulóhelyeket

kepfile

   Az önkormányzat még március közepén lezárta az összes játszóterét, most azonban még szigorúbb intézkedéseket vezet be . Az elmúlt hetek tapasztalatai azt mutatják, hogy különösen hétvégenként népes piknikező csoportok, kirándulók tömege lepte el Csömör közkedvelt természeti helyeit, nem betartva ezzel a kijárási korlátozás szabályait, és veszélybe sodorva másokat. Ezért az önkormányzat húsvét nagypéntekétől egészen a veszélyhelyzet elhárulásáig lezárta a bekötőutak bizonyos szakaszait, illetve a teljes Bulgárkertet és a Stand teret. Mindezek mellett szigorítja az ellenőrzéseket is.

 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez