Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664517
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2020. március 18.
 

XIV. kerület

Olajsütő

Egy Ilka utcai ételbár konyhájában meggyulladt az olajsütő február 10-én délelőtt. A dolgozók kézi tűzoltó készülékkel sikeresen oltottak, áramtalanítottak és kiszellőztettek.

Lakásfelnyitások

Több napja nem látták lakóját egy Tihany utcai lakásnak. A tűzoltók február 12-én a rendőrség kérésére törtek be, az illetőt holtan találták.
Március 1-jén délután egy Dorozsmai utcai, második emeleti lakásba kihúzós létrával hatoltak be a tűzoltók, a lakót holtan találták. Aznap késő este az Eleonóra utcában egy harmadik emeleti lakást kellett feltörni, a raj ezután átadta a helyszínt a mentőknek.
Március 2-án elesett egy idős személy Lengyel utcai otthonában, nem tudott lábra állni. A raj a bejárati ajtó biztonsági láncát felfeszítve ment be.
Március 3-án a Szobránc utcában egy második emeleti lakást törtek fel a rendőrség kérésére, bent egy holttestet találtak.
A Stefánia úton egy harmadik emeleti lakásba kellett erővel betörni március 5-én. A tűzoltók gépezetes tolólétrán az ablakon át mentek be.
Március 7-én este 9 órakor feszítettek fel egy lakásajtót a Sárrét parkban, a lakót holtan találták. Éjfél előtt a Bolgárkertész utcába szólt a riasztás: egy idős személy nem bírt ajtót nyitni és segítséget kért.
Március 11-én a Czobor utcában pszichiátriai kezelés alatt álló személy nem nyitott ajtót a rendőrségnek. A raj a bejárati ajtó kisablakát felfeszítve érte el a zárban lévő kulcsot.

Vonat

Február 19-én este a Mexikói út 70-nél vonat gázolt el egy embert, akit súlyos fejsérüléssel vittek kórházba.

Épületre dőlt fa

Az Uzsoki kórház területén 15 méteres fa épületre dőlt, a tűzoltók február 24-én vonultak ki a helyszínre.

Közlekedési balesetek

Két személyautó karambolozott a Gvadányi utca és Füredi út sarkán február 24-én reggel. Egy beszorult személyt a raj emelt ki az egyik autóból, aki könnyebb sérülést szenvedett.
Február 26-án délután Mazda és Peugeot személyautók ütköztek a Lőcsei út 40. előtt. Személyi sérülés nem volt.
Március 5-én a Pillangó utca és Mogyoródi út sarkán VW Passat ütközött össze egy Peugeot 308-al, nekicsapódtak egy Fordnak is, senki nem sérült meg. A Stefánia út és Ajtósi Dürer sor találkozásánál Suzuki Liana ütközött egy Nissannal: egy fő kézsérülést, egy fő fejsérülést szenvedett.
Március 6-án a Kolumbusz és Gyarmat utca sarkánál Volvo V70-es karambolozott egy Ford Rangerrel, melynek következtében megrongálódott egy Renault és egy Audi A3-as is. Személyi sérülés nem történt. Reggel 8 óra előtt a Füredi út 18-nál egy Toyota személygépkocsi felcsúszva a járdára kidöntött egy közlekedési lámpaoszlopot.

Tűz az erkélyen

A Hajló utca 19. alatti ház második emeleti erkélyén égtek a tárgyak, építőanyagok február 25-én reggel. A raj egy D sugárral végezte az oltást.

Kigyulladt szigetelés

Március 11-én egy Dagály utcai ház első emeleti erkélyén szigetelési munka közben a nyílt gázlángtól egy négyzetméteren megégett az aljzat szigetelése.

Meghalt a hajléktalan

Március 11-én éjjel a Francia út 55-el szembeni garázssor mögötti részen kigyulladt egy 15 négyzetméteres bódé és száraz aljnövényzet 200 négyzetméteren. A tűzben egy hajléktalan ember meghalt.

XVI. kerület

Betegmentés

Futórózsa utcai lakásában rosszul lett egy idős személy, nem tudott felkelni az ágyból. A rendőrség jelenlétében a tűzoltók erővel hatoltak be február 10-én este.

Fakárok

Február 11-én a Lajos utcában zúgott a motoros fűrész, egy 15 méteres fa dőlt háztetőre.
Február 21-én a Körvasútsor 7-hez történt kivonulás, ahol több fa dőlt meg vészesen a parkoló autók felé. A Segesvár utcai tábor és a teniszklub között mentesítettek egy akkora kidőlt fát, hogy az önkormányzati parkfenntartók nem bírtak el vele.

Karambolok

A Veres Péter út 177-nél február 12-én árokba hajtott és fennakadt egy gépkocsi. A mentők kérésére egy mozgáskorlátozott utast a tűzoltók emeltek ki.
Március 3-án a Nagyicce sor 2-nél egy autó parkoló gépkocsinak ütközött. A forgalmi akadályt a rendőrség szüntette meg.
Az Újszász utca 32. előtt menet közben kigyulladt egy személyautó motortere március 4-én délután. A tüzet egy 45-ös BKV-busz sofőrje oltotta el két 6 kg-os porraloltóval.
Március 8-án reggel 6 óra után fának ütközött egy gépkocsi a Rákosi út 126. előtt, vezetőjét megfigyelésre kórházba szállították. A forgalmi akadályt kézi erővel szüntette meg a raj.

A dohányzás ártalmas

Február 12-én 10 óra 7 perckor erős füstöt jeleztek egy Jókai utcai, négyemeletes ház második emeleti erkélyén. Mire a tűzoltók kiértek, a műanyag cserépben lévő csikkek már kihunytak.

Szemétdomb

Teljes terjedelmében égett az 5 négyzetméteren összehordott szemét február 25-én délelőtt a József utca 127-el szemben.

Gázszivárgás

Egy Rovás utcai családi ház fürdőszobájában Immergas Nike Star típusú kombi cirkó üzemelt. Március 3-án a tulajdonos több napi távollét után hazatérve sistergő hangot észlelt a készülékből, ami alapjáraton ment. Az Angel Eye típusú gázriasztó nem jelzett bajt. A kihívott szakemberek műszerei kimutatták a CO-gáz veszélyes mértékét, és lezárták a készüléket.

Zsír a tűzhely mögött

Március 9-én késő délután egy Iskola utcai családi házban ételt melegítettek a gázrózsán, a hőtől kigyulladt a tűzhely mögött lerakódott zsíros szennyeződés. A raj kiérkezése előtt a háziaknak sikerült eloltani a lángokat.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez