Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657951
   « Vissza

Primissima – kertvárosi kötődéssel

 « Cikkek és hírek 
2020. január 22.
 

A Kertvárosi SE röplabda szakosztálya tavaly is megrendezte a dr. Kotsis Attiláné tornát az U15-ös korosztályban az Országos Gyermek Bajnokság II. osztályában. A rendezvény névadója, az egykori legendás szövetségi kapitány pedig 2019 decemberében sport kategóriában Prima Primissima díjat vehetett át.

kepfile

Dr. Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella a Prima Primissima díj átadásán Csányi Sándorral, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnökével...

 Dr. Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella a sportág úttörője volt hazánkban. Játékosként válogatottságig vitte, de igazán maradandót edzőként alkotott. A klubsikerek mellett a magyar válogatottat három olimpiára is ki-, majd éremközelbe juttatta, az Európa-bajnokságokról háromszor is éremmel tért haza, a legjobb világbajnoki eredménye pedig egy negyedik hely volt. 2010-ben beválasztották az amerikai, Fort Lauderdale-i Hírességek csarnokába, ami a magyar röplabda-társadalomból rajta kívül csak dr. Holvay Endrének sikerült. Gabi néni 92 évesen is nagyon aktív, szinte minden röplabdaeseményen jelen van, így a Kertvárosi SE gyermektornáit is többször megtisztelte már a jelenlétével.

  Prima Primissima-díja alkalmából lapunknak is interjút adott.
  – Gratulálunk az elismeréséhez.
  – Köszönöm, nem számítottam rá, azt hittem, hogy a jelöltek közül majd a focista (Göröcs János, az Újpesti Dózsa legendás labdarúgója) nyer majd. A focit mindig is jobban szerették Magyarországon, mint a röplabdát. Meglepett a díj, de remélem, ez az elismerés segít abban, hogy a röplabda egy kicsit nagyobb figyelmet kapjon – amely már nagyon ráférne a sportágra.
 – Mindig hihetetlen lelkesedéssel tud beszélni a röplabdáról!
 – Mert ez az életem. Még akkor is, ha nem én találtam rá a sportágra, hanem a röplabda talált rám. Én ugyanis atletizáltam, kosaraztam, illetve testnevelést oktattam, amikor egy röplabdatoborzó alkalmával kiválasztottak. Így bekerültem a sportág vérkeringésébe, én pedig addig képeztem magamat, míg mindent meg nem tanultam a röplabdázásról. Fantasztikus játék, de nemcsak azért, mert csinos lányok játsszák, hanem, mert egy igazi csapatmunka. Úgy kell hat ember munkáját összecsiszolni, hogy az a mérkőzésen már olajozottan működjön. Ebben a sportágban nem elég egy-két klasszis, a siker eléréséhez mindenkinek a munkájára óriási szükség van. Edzőként pedig nincs is ennél szebb és izgalmasabb feladat.

kepfile

... és Hóbor Bélával, az olimpiai baráti kör elnökével

 – Gyakran megfordul a Kertvárosban, melyhez tudtommal több szállal is kötődik.
 – Egyrészt Borovitz Tamás révén, aki akkor volt a főtitkára a Magyar Röplabda Szövetségnek, amikor a sportág legsikeresebb időszakát élte. Köszönhetően Tamásnak, aki nagyon jó munkát végzett, így többek között a női válogatottnak is biztos hátteret teremtett. Akkoriban még csak kis apparátussal, mindössze néhány emberrel működött szövetség, amely mégis eredményes tudott lenni. Másrészt Hóbor Béla révén is kötődöm a kerülethez, akinek a játékvezetői tevékenységét mindig is nagy tisztelettel figyeltem. Szerintem az ő tudására a szövetségen belül is nagy szükség lenne. Mindenesetre örömmel látom, hogy a röplabdától nem szakadt el, nagy öröm számomra, amikor meghívnak a Kertvárosi SE rendezvényeire, ahol sok ügyes kisgyereket és jó munkát látok.
 – A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör rendezvényein is sokat látjuk. Csak nem tagja Ön is a kertvárosi civil szervezetnek?
  – Nagyra értékelem a baráti kör tevékenységét. Rendszeresen meghívnak sportolókat, akiket példaképnek állítanak az emberek elé. Én mindig is fontosnak éreztem a sport emberi oldalát, a baráti kör pedig éppen erről az oldalról szokott közelíteni. Mivel a szervezet vezetői a fent említett röplabdás kollégáim (Borovitz Tamás és Hóbor Béla), természetesen magam is nagyobb figyelmet szentelek a kör munkájának. S mivel úgy látom, hogy hosszú ideje már kimagasló munkát végeznek, úgy döntöttem, magam is belépek az egyesületbe.

   A friss Prima Primissima díjas Dr. Kotsis Attiláné révén a magyar sport újabb ikonjával gazdagodik a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör, melynek Gedó György révén olimpiai bajnok, Majsai Károly révén pedig paralimpiai érmes tagja is van. Korábban – egészen a halálukig – a kertvárosi civil szervezetet erősítette az olimpiai bajnok dr. Konrád Ferenc és Novák Dezső, valamint az olimpiai ezüstérmes dr. Géczi István is.
                                                                                                                                                 Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez