Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664976
   « Vissza

Búcsú a szentmihályi karatemestertől

 « Cikkek és hírek 
2019. december 11.
 

   Egy novemberi estén életének 58. évében váratlanul elhunyt a hazai karatesport egyik kiemelkedő személyisége, Höning Miran Buda 7. danos karatemester (sensei), a Magyar Karate Szövetség korábbi elnökségi tagja és a Magyar Hontono Karate Szövetség elnöke. A Rákosszentmihályon élő és dolgozó szakember éppen Észak-Macedóniában, egy üzleti tárgyaláson vett részt, amikor szállodai szobájában az esti lefekvés pillanataiban rosszul lett. Az ismerősei és az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. Buda sensei halálát nemcsak népes családja, hanem az egész karatetársadalom gyászolja.

kepfile

  Höning Miran Buda boszniai születésűként és az egykori jugoszláv karateválogatott tagjaként számos nemzeti (délszláv) és nemzetközi versenyen bizonyította kiemelkedő tehetségét. Házasságát követően felesége rákosszentmihályi otthonában telepedett le, majd edzőként tevékeny részt vállalt a hazai versenykarate alapjainak lerakásában és a sportág felfejlesztésében. A kapcsolatait az ügy szolgálatába állítva segítette a válogatott munkáját, szűkebb hazájában, Rákosszentmihályon pedig megalapította a Hontono Karate Akadémiát, majd annak „élsportolói tagozatát”, a Fighter Karate Sportegyesületet. Ez utóbbi klubnak a versenyzői összesen 22 világ- és Európa-bajnoki éremmel gazdagították a magyar karatesport éremgyűjteményét. A 2011-ben a Fighter KSE fuzionált a patinás BVSC-Zugló sportklubbal. Az együttműködés első gyümölcse Buda sensei egyik felfedezettje, Szegedi Döme 2011-es junior világbajnoki győzelme volt, amelyet számos kiemelkedő eredmény követett még.

  Buda sensei azonban nem elégedett meg ezekkel az eredményekkel, hanem az általa alapított karateakadémián tovább folytatta a tehetségek felfedezését. Ezt a munkát szakította félbe váratlan halála. Személye pótolhatatlan lesz, de ha négy fiának és egy lányának sikerült valamit átadnia a tudásából – mindnyájan karatéznak, illetve válogatottak is –, akkor talán a Höning-iskolát jellemző szellemiség nem zárult le végleg az észak-macedóniai szállodában.

   A sensei imádta a karatét és imádta a gyerekeit, Alexandert, Ádámot, Dávidot, Gavrilot és Jelenát. Egy éve, mikor a családja autóbalesetet szenvedett, a hír annyira sokkolta őt, hogy azt sem hallotta meg, hogy senki sem sérült, hanem azonnal szívinfarktust kapott. Állítólag akkor „a szíve is megszakadt”, amely a túlzott elővigyázatosság ellenére sem bírta sokáig a terhelést. Buda halála jelképes lehet, hisz ő az az ember volt, aki mindent szívből csinált,
                                                                                                                                                             Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez