Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663112
   « Vissza

Új igazgató a Nériben

 « Cikkek és hírek 
2019. november 14.
 

kepfile

    A nyári vakáció alatt fontos változás történt a kerület oktatási életében, amelynek – az önkormányzati választások árnyékában – azóta sem volt nagyobb visszhangja. Pedig a rákosszentmihályi Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola életében nem mindennapos esemény az igazgatóváltás.
  – Tyukász Tamás korábbi igazgató nyugdíjba vonult – mondta Sillye Gergely, az újonnan megbízott intézményvezető –, és a fenntartónk, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatósága (EKIF) engem kért fel a folytatásra. A megbízatásom egyelőre egy évre szól, amennyiben mindkét fél elégedett lesz, úgy a hosszabbításról, esetleges kinevezésemről is beszélhetünk majd.
    Sillye Gergely – Takács Judit, Kerpits Miklós, Dudás Attila és Tyukász Tamás után – az ötödik igazgatója a kertvárosi iskolának. Az új vezető fiatal kora – jelenleg 45 esztendős – ellenére már gazdag pedagógiai és intézményvezetői tapasztalatokkal rendelkezik. Tanári pályafutását húsz éve, 1999-ben kezdte, miután végzett az Eötvös Lóránd Tudományegyetem ének-zene és karvezetői szakán. Első munkahelye a Fóti Ökumenikus Általános Iskola volt, amely intézmény igazgatója akkor az éppen a most váltott Tyukász Tamás volt.
  Később a fóti tanítás mellett éveken át az újpesti Babits Mihály Gimnáziumban is tanított. Ezt követően a rákospalotai Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnáziumban oktatta az ének és a zene szeretetére a diákokat. 2009-ben innen került az Erkel Gyula Újpesti Zenei Alapfokú Művészeti Iskola élére igazgatónak. 2015-ig vezette az intézményt, majd visszatért a katedrára, és az elmúlt években a zeneiskola növendékeit, illetve a Budapesti Kolping Katolikus Iskola diákjait tanította.
    – Májusban a XIII. kerületi iskola igazgatója szólt, hogy keresnek az EKIF-től. Bevallom, nagyon meglepett, mikor megtudtam, hogy milyen feladatra kérnek fel. A Nérinek mindig is jó híre volt, ezért nagy kihívásnak éreztem, az intézményvezetői feladat elvállalását. Ugyanakkor, mint kívülről jött vezető, nem érkezhettem még nagyratörő tervekkel. Elsődleges célom, hogy minél jobban megismerjem a kollégáimat, illetve az iskola közösségét, valamint az, hogy az intézmény hagyományait, köztük az oktatás magas színvonalát a jövőben is megőrizzem.
    Sillye Gergely igazgatói feladatai mellett ének-zenét is oktat a gyerekeknek, illetve a kórust is ő vezeti.
   – Az elődöm, Tóthné Mózer Annamária nagyon magasra tette a lécet, mert egy nagyon jól működő kórust hozott létre. Nekem látszólag könnyű feladatom van, mert csak ezt a kórust kellene tovább vinnem, ám, ha ugyanazon a színvonalon szeretném folytatni a munkát, akkor ahhoz nekem is és a kórustagoknak is nagyon sokat kell dolgoznunk. R. T.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez