Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664059
   « Vissza

Csomagoló csúcstechnika, Mátyásföldről

 « Cikkek és hírek 
2019. október 16.
 

Importőrökből – innovatív fejlesztők

kepfile

Mátyásföldi kötődéssel az iparág élvonalában: a HACONA Kft. új bázisa a Bökényföldi úton

   A rendszerváltáskor alakult vállalkozások jelentős része csak eladni akart, főleg import termékeket. Az 1990-ben Nagy Lajos és neje alapította, a Veress Péter úti Pack-Centrumot működtető HACONA kft. is a kezdeti években neves nyugat-európai csomagológép gyártó cégek termékeit és csomagoló anyagait értékesítette. 2002-től, két, műszaki egyetemet végzett fiúk bevonásával viszont már maguk kezdték exportálni a saját fejlesztésű ipari fóliahegesztő- és vákum csomagoló gépeiket.

   A német „Handels und Consulting Nagy” szavakat összefogó nevű HACONA az indulásától kezdve nyereséges vállalkozás. Alapelvük volt, hogy egy magyar gépipari termék nemzetközi elismerését vívják ki, ezért – bár tehették volna – nem akarták a kényelmesebb utat választani azzal, hogy valamelyik, a náluk tőkeerősebb külföldi cég beszállítójává váljanak vagy gépeiket más színben, idegen logóval gyártsák.

  A vállalkozás mára világszerte vezető szerepet tölt be az ipari fóliahegesztő- és vákuum csomagológépek gyártásában. A termelésük 98 százalékát exportálják. Az ipar legkülönbözőbb ágaiban ma már több mint 100 ezer gépük működik a világ öt kontinensén. 43 országban van saját képviseletük. Folyamatos fejlesztéseiket évente 2-3 külföldi kiállításra viszik. Megkapták a Red Dot Nemzetközi dizájn és minőség díjat, a Magyar termék Nagydíj elismert terméke kitüntetést. Családbarát Munkahely lettek, 2018. júniusában pedig őket választották a Hónap Kisvállalkozásának.

   Az alapításkor Nagyék maguk látták el az értékesítési feladatokat egy alkalmazott segítségével. Ma harmincan vannak. A rendeléseik biztonságos teljesítéséhez szükséges állományt nagy erőfeszítések árán sem tudják feltölteni. Folyamatosan hirdetnek; mérnököket, technikusokat, műszerészeket és nyelveket beszélő értékesítőket keresnek, de mindhiába. Az Újszász utcai telepük kinövését megélve, a további bővítésnél döntő szempont volt a munkakörülmények javítása, korszerű gyártástechnológiai infrastruktúra kialakítása. Mehettek volna éppen kisebb költséggel az M0 mellé, a nagytarcsai ipari parkba is, de mivel a munkatársaik zöme mátyásföldi, nehézkes lett volna nekik oda a kijutás.
   Az útfelújítás miatt igen körülményesen ment az átköltözés. Az új, Bökényföldi úti irodaépületük hasznos területe 1440 négyzetméter, a mellette álló gyártó csarnoké 2100 négyzetméter. A komplexum terveit Dálnoki Tibor építészmérnök, kertvárosi lakos rajzolta. A beruházás 1,2 milliárd forintos költségének 70 százalékát saját forrásból fedezték, a maradékra az Exim Bank adott kölcsönt.

   A korábbi telepüket a Bornemissza Péter Középiskola és Alapfokú Művészeti Iskola fenntartója, a Hit Gyülekezete vette meg.
                                                                                                                                                  Kép és szöveg: -izs-or

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez