Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28653934
   « Vissza

Nem volt időd nyáron pihenni? Így kerülheted el a kiégést! Irány Hévíz!

 « Cikkek és hírek 
2019. október 8.
 

Nem volt időd nyáron pihenni? Így kerülheted el a kiégést! Irány Hévíz!

Nem jutottál el nyáron sehová sem pihenni? Nyugi, nem vagy ezzel egyedül. Ám ahhoz, hogy az őszi és a karácsony előtti hajszát bírd, ajánljuk, hogy néhány napot tölts el Hévízen. Itt elvonulhatsz a világ elől, és úgy tudsz pihenni, ahogy sehol máshol. Viszlát stressz, és viszlát kiégés! Hoztunk 8 okot, hogy azonnal elindulj Hévízre!

Már egy-két nap pihenés sokat számít abban, hogy a tested és a lelked megújuljon és feltöltekezve bírd az őszi-téli hajrát, így csak javasolni tudjuk, hogy utazz el valahová kikapcsolódni. És miért pont Hévízre? Számos okunk van!

1. Közel van

Bárhol is laksz az országban Hévízt megközelíteni nem távolság. Budapesttől ~ 200 kilométerre található város alig 2 óra alatt elérhető. Szerencsére a Zala megye és a környéken élő örülhetnek a legjobban a helynek, hiszen hozzájuk nagyon közel van, de a Balaton mellett élők sem panaszkodhatnak. Egyébként nem hiába látogat el sok turista is a Ausztriából, Németországból ide – Hévíz a nyugati határhoz is igencsak közel fekszik.

2. A csodás gyógyító erő

A Hévízi-tó Európa legnagyobb természetes termáltava, ami tele van olyan összetevőkkel, amik gyógyítják a krónikus ízületi betegségeket, és jó hatással van minden szervünkre. A tó vize állandóan cserélődik köszönhetően a tavat tápláló melegvizes forrásoknak.

3. A természeti kincsek

Ha még sosem lebegtél egy tavirózsákkal teli tóban, akkor itt az idő, hogy kipróbáld. A tó csodás növényvilága téged is megnyugtat majd. A Hévízi-tó hőmérséklete nyáron eléri a 34-36 Celsius fokot, és szerencsére télen állandó 22 Celsius fokon tudunk benne úszkálni.

4. A hévízi iszap ellazítja a fáradt testedet

Tudtad, hogy a hévízi gyógykezelések igazi hungarikumnak számítanak? Nem hiába érkezik ide évről-évre rengeteg külföldi, mert a tó melletti szállodák kezelései minden bajra gyógyírt jelentenek. Érdemes felkeresned a Hotel Palace**** szállodát, mert itt is kérhető a speciális iszappakolás. A hévízi tó tőzegmedréből kinyert iszap nagyszerűen a krónikus mozgásszervi (reumatikus) és egyes nőgyógyászati, valamint különféle sérülések utókezelésére. Konzultálj orvosoddal és kérj beutalót erre a nagyszerű, nyugtató és egyben gyógyító kezelésre!

kepfile

5. A szauna felszabadító ereje

Ha már Hévízen vagy, és ellátogattál a Hotel Palace****-ba, akkor ne hagyd ki az északi népek legjobb találmányát, azaz a szaunát. A forró gőzt felhasználó finnszauna a stresszes testednek és lelkednek is jót tesz majd. Élvezd a különböző aromákkal működtett szaunákat vagy ülj a pezsgőfürdőben, miközben relaxálsz.

6. A pihenés mindenek felett

A Hotel Palace****-ban nem kell semmiről sem gondoskodnod, hiszen a szálloda személyzete megteszi ezt helyetted. Érkezz 1-2 napra, vagy akár egy hétre, minden terhet levesznek a válladról. A szobaszervíz, a szálloda kitűnő étterme mindig finom falatokkal vár. Ha nem szeretnél kimozdulni a hotel területéről akkor is eléred a Hévízi-tavat és minden szolgáltatást igénybe vehetsz a wellness és SPA részlegen, hogy a legjobban kipihenhesd magad.

7. Hévíz tele van látnivalókkal és programokkal

Ha az aktív pihenés híve vagy, akkor irány a város, ami rengeteg látnivalót rejt. Az Árpádkori templom néhány perc sétára található, de az egregyi borospincék is a közelben várják a hazai termelő borok és gasztronómiai szerelmeseit. Közel van a keszthelyi Festetics-kastély, ahol időszakos kiállítások és rengeteg felfedezni való vár. Keszthelyen körbe nézhetsz a Babamúzeumban, vagy a Balaton múzeumban, de Hévíz és környéke tele van kirándulásra, kerékpározásra alkalmas területekkel.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez