Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663646
   « Vissza

Lecsó

 « Receptek 
2019. szeptember 18.
 


 Hozzávalók: 1 kg paradicsom, fél kg TV paprika, 10 dkg füstölt szalonna, 1 szál lecsókolbász, 1 szál parasztkolbász, 3 fej hagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 1 kiskanál őrölt bors, 1 kiskanál őrölt kömény, 1 kiskanál majoránna, só, ízlés szerint cukor, rizs.
  A szalonnát felaprózzuk, üvegesre sütjük. Beletesszük a felkockázott hagymát, kis idő múlva a 2-3 centisre vágott kolbászokat. Ha kell, zsírt teszünk hozzá. Mikor a kolbász mindenhol megpirult, kivesszük és félre rakjuk. Beletesszük a pirospaprikát, kis idő múlva kis vizet öntünk hozzá. A paprikát, paradicsomot felkarikázzuk. Először a paradicsomot tesszük bele, mikor levet ereszt, jöhet a paprika. Sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket. Mikor félig kész, fél marék rizst elkeverünk benne, ha kell, vizet öntünk bele. Mikor a rizs majdnem megfőtt beletesszük a kolbászkarikákat és még 5-10 percig rotyogtatjuk, majd lefedve pihentetjük.         Jó étvágyat kívánunk!)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez