Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654642
   « Vissza

Ikarusos nyár

 « Cikkek és hírek 
2019. augusztus 22.
 

   Ha nyár van, akkor ne csak a nyaralás jusson az eszünkbe. Vannak sportágak például, melyek ilyenkor élik főszezonjukat. Ilyen az atlétika is, amely az Ikarusnak köszönhetően már-már „nemzeti sportágnak” számít a Kertvárosban. A Bátony utcai atlétikai centrum évtizedek óta ontja magából a tehetségeket, akik közül többen ma már a felnőtt, sőt néhányan már a szenior korosztályban is remekelnek. Nekik köszönhetően az idei nyár is bővelkedett szép sikerekben. Amelyek közül néhányat csokorba gyűjtöttünk. 

  Július végén a torinói szenior olimpián (European Masters Games-en) az Ikarus BSE „örökifjú” (idén hatvanesztendős) versenyzője, Gajdos Tamás egy arany- és egy ezüstérmet szerzett. Méghozzá nem is akárhogyan. Civilben az ATV híradósa ugyanis előbb 16 órakor a híres Stadio Primo Nebiolo-ban állt rajthoz a 800 méteres síkfutás döntőjében. Ezt a versenyszámot az osztrák Alois Egger nyerte, ám az őt követő mezőny hajrájában Tamás volt a leggyorsabb, aki így ezüstérmes helyen fejezte be a versenyt.

kepfile

    De nem sok ideje maradt az ünneplésre, hisz, miután lelépett a dobogóról, éremmel a nyakában azonnal kerékpárra pattant, hogy az észak-olasz nagyváros csúcsforgalmán áttekerve átérjen a város túloldalán levő duatlon depóba, ahol a versenyzők nevezése 17.30-kor zárult. Gajdos Tamásnak ezt követően alig kellett melegítenie, ezt ugyanis a városi kerékpározás alatt bőven megtette, így 18 órakor ő is elrajtolhatott a mezőnnyel. Tamás alig két órával a 800 méteres síkfutás döntőjét követően az egyik legkeményebb versenyszámban, a duatlon-sprintben is harcba szállt az aranyéremért. Az ötkilométeres futásból, 20 kilométeres kerékpározásból és 2,5 kilométeres futásból álló versenyben végig nagy küzdelmet kellett vívnia az 1500 méteren már öt világcsúcsot futó francia Pierre Faucheur-rel. A párharcot végül a táv utolsó egy kilométerén sikerült Tamásnak megnyernie, aki így hosszabb szünetet követően nyert ismét – immár negyedik alkalommal – szenior olimpiát. Gajdos Tamás versenyen való részvételét a kerületi Önkormányzat is támogatta.

kepfile

     Nem túlzás kijelenteni, az Ikarus BSE egyik legnagyobb reménysége, az akadályfutó Gyürkés Viktória, aki a korábbi korosztályos sikerek után a felnőtt mezőnyben is kiemelkedően teljesít. A mátyásföldi atléta a Norvégiában rendezett csapat Európa-bajnokságon is bizonyította kivételes tehetségét. Rajta nem múlott, hogy a magyar válogatott az összesítésben csak a kilencedik helyen végzett az európai másodosztályban, amivel még eggyel lejjebb, a harmadik vonalba zuhant vissza. Viki ugyanis egyetlen magyar női atlétaként teljesítette feladatát, azaz taktikus versenyzéssel megnyerte a 3000 méteres akadályfutást, amivel maximális pontszámhoz juttatta a magyar csapatot. Számára azonban nem a norvégiai kontinensviadal, hanem sokkal inkább az augusztusi dohai világbajnokság lesz majd az év versenye, amelyen már nemcsak az érmekért és helyezésekért, hanem az olimpiai szintidők teljesítéséért is nagy harc várható.

kepfile

    És még egy remek ikarusos eredményről is be tudunk számolni. Fiatalabb atlétáink közül a 17 esztendős Pap Márk is remek eredményt ért el. Ifjabb Tomhauser István tanítványa a Bakuban rendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon 110 méteres gátfutásban lett harmadik. Márk ezzel az eredményével jelezte, hogy szeretne a nagy elődök, Kiss Dániel és Baji Balázs nyomdokába lépni.
                                                                                                                                                             Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez