Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655715
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2019. június 12.
 

XIV. kerület

Közlekedési mentések

A Thököly út és Stefánia út sarkánál május 11-én 20 órakor egy Ford Transit kerékpárost gázolt el, aki – bár az autó alá szorult – nem sérült meg.
Az M3-as kivezető szakaszán két személyautó karambolozott május 13-án 17 órakor, két személy könnyebb sérülést szenvedett.
Május 22-én éjfél előtt a Csertő utca 5-nél füstölt egy személyautó motortere, ami a tűzoltók kiérkezéséig megszűnt.
Május 30-án 10 órakor a Vezér út és Fogarasi út sarkán VW Golf és Hyundai típusú kocsik ütköztek, senki nem sérült meg. Délután fél 3-kor Ford Fiesta, Honda Jazz és egy Mercedes ütközött szintén e helyen, itt sem volt sérülés.

Égő szirmok

A Rákos-patak partján, a Miskolci utca 31-nél a lehullott nyárfavirágok kaptak lángra a kerékpáros út mellett május 11-én este.

Szeméttűz a kukásautóban

A szemét tömörítése közben kigyulladt egy Mercedes típusú kukásautó a Fűrész utca és Kerékgyártó utca találkozásánál május 13-án 10 órakor: valószínűleg egy hűtőgép hűtőgáza kapott lángra. A személyzet az autó tartalmát kiürítette és egy 12 kg-os ABC porraloltóval eloltotta.
20 négyzetméteren égett a szemét május 25-én a Róna utca 35. szám alatti, használaton kívüli trafóházban; egy D-sugárral oltották el.

Kiégett lakás

A Bosnyák utca 13. alatti önkormányzati társasház földszinti, egyszobás lakása teljesen kiégett május 15-én hajnalban, a raj 2 db D-sugárral végezte az oltást. A lakó időben elhagyta a helyszínt, de füstmérgezés gyanújával a mentő kórházba vitte.

Lakásfelnyitások

Nem bírt ajtót nyitni egy Ilosvai Selymes Péter utcai lakó, a tűzoltók – rendőri jelenlét mellett – május 16-án 12 óra 32 perckor hatoltak be.
Május 18-án délután egy Columbus utcai lakáshoz történt kivonulás; az ott tartózkodó anya gyermekével nem nyitott ajtót. A rendőrség és a férj kérésére a raj behatolt, az illetőket egészségben találták.
Egy Nagy Lajos király útja 96. szám alatti lakásba a raj az ablakon át, dugólétra használatával ment be, mivel lakója nem adott életjelet magáról május 25-én délelőtt.
Idős személy rosszul lett Gvadányi utcai, második emeleti otthonában május 25-én délben. A tűzoltók az ablakon keresztül mentek be segíteni.
Május 30-án este 10 óra előtt egy sérült lakó várta a segítséget a Zsálya utcában. A nyolcadik emeleti lakásba erővel mentek be.

Elakadt a lift

Május 26-án éjfél után 35 perccel hívták a tűzoltókat az Istvánmezei út 2/a-ba, ahol négy személy szorult a liftbe a negyedik emelet magasságában. A Multi Alarm embereivel szabadították ki őket.

Fakárok

A Miskolci utca 92-nél kidőlt fát kézi fűrésszel távolítottak el május 23-án délelőtt.
Nagyméretű fa ága kettétörve az elektromos vezetékeken lógott az Amerikai út 57. előtt és megrongált egy ott álló Toyota személygépkocsit is. A raj május 28-án reggelmotoros létra segítségével fűrészelte szét.
A Wass Albert tér 11-nél Ford Mondeora és egy Mazdára dőlt fát távolítottak el május 30-án reggel.
Június 1-jén 8 óra 37 perckor riasztották a tűzoltókat a Szuglói körvasútsor 127-be, ahol egy 8 méteres fa vészesen megdőlt az úttest és járda fölé.
Június 3-án az Ond vezér út 13. előtt 6 méteres fa dőlt járdára, úttestre. A forgalmi akadályt keretes fűrésszel hárították el.

Öngyilkos akart lenni…

A Szikszó parki, hatodik emeleti lakásában öngyilkosságot kísérelt meg egy hölgy május 28-án délelőtt. A raj a nyitott erkélyajtón keresztül hatolt be, átadták a helyszínt a mentőknek és a rendőrségnek.

Taxi kontra betontömb

A Kerepesi út 78-nál egy taxi május 28-án este az útszéli, kb. 1 tonnás betonelemnek hajtva kifordította azt. Senki nem sérült meg.

Odasült sült

Június 1-én délben erős füstöt eresztett a sütőben felejtett étel egy Egressy úti lakás konyhájában. A raj erővel ment be, a tűzhelyet elzárták és géppel kiszellőztettek. A hőtől a tűzhely mögötti csempe és a falazat színt változtatott.

Fűtött felüljáró

A Rákospatak utca 123. előtti gyalogos felüljáró alatt összehordott égő szemétdombot egy D-sugárral oltották el június 3-án délután.

XVI. kerület

Fakárok

A Guzsaly utca 29-nél egy, az úttest szélén álló fa ága vezetékekre szakadt, a tűzoltók május 22-én kézi erővel távolították el.
Május 30-án reggel a Szalmarózsa utca 1-nél egy földből kifordult és a járdára zuhant fa okozott forgalmi akadályt.

Betegmentés

Június 3-án az Újszász utcában a tűzoltók – a mentők kérésére – egy idős, medencesérült férfit hoztak le egy első emeleti lakásból.

Állatmentés

Az Ilona utca 44-ben 8 méter mély gyűrűs kútba esett kutyát mentettek ki kötéltechnika használatával május 20-án délben.

Villámcsapás

Az Irha utca 10. alatti, üresen álló ház tetőszerkezete izzott, füstölt május 29-én. A raj a tetőt megbontva 1 db C-sugárral oltott. A kémény sérülése villámcsapásra utalt.

Elesett a kertben

Idős férfi elesett a Baross Gábor utcai kertjében és nem bírt talpra állni május 31-én. Rendőri hívásra a tűzoltók a kaput felfeszítve adtak utat a segítőknek.

Lakásfelnyitás

Június 3-án éjjel fél 2-kor nyitottak fel egy családi házat rokoni kérésre, mert az idős lakó nem tudott ajtót nyitni.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez