Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654017
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2019. április 14.
 

XIV. kerület

Közlekedési mentések


Halálra gázolt a vonat egy férfit március 12-én reggel a Mexikói út és Szőnyi út kereszteződése melletti nyílt vasúti pályán.
Opel Calibra ütközött egy Mercedes Vitoval a Fogarasi út 50. előtt március 14-én 22 óra 40 perckor, két személy fejsérülést szenvedett. A tűzoltók áramtalanítottak, a kifolyt üzemanyagot homokkal mentesítették.
A Bánki Donát utca 11. előtt személyautó karambolozott egy kisteherautóval 16-án reggel, két sérült kórházba került. Rendőri helyszínelés után a raj megszüntette a forgalmi akadályt.
Március 17-én 18 óra 30 perckor a Nagy Lajos Királyné útja 216-nál Renault Thalia ütközött Opel Corsával senki sem sérült meg.
A Thököly út 93. előtt egy BKV-s Volvo 7700-as busz bal hátsó dupla kerekei között tűz ütött ki, amit a sofőr egy 6 kilogrammos poroltóval eloltott. Először erős fékező hatást, majd füstöt észlelt. A raj kiérkezésekor a felni még 97 oC fokos volt, amit visszahűtötték. Károsodtak a gumik, felni, a busz szerkezeti felépítménye.
Két személy nyaksérüléssel került kórházba, miután autóik (Audi és Opel Astra) összeütköztek a Mogyoródi út és Hungária körút sarkán március 21-én reggel. A tűzoltók áramtalanítottak, majd a helyszínelés után tűzoltósági szállítójármű és heveder használatával tették szabaddá az utat.
Rosszul lett egy Audi személygépkocsi vezetője március 29-én 15 óra előtt a Bosnyák térnél, kocsija forgalmi akadályt okozott. A raj a kocsit a rendőrjárőr által kijelölt helyre parkolta át.
Március 30-án 8 óra 10 perckor a Hermina út és Ajtósi Dürer sor találkozásánál Skoda és Mercedes személygépkocsi ütközött, egy sérültet a Baleseti Intézménybe szállított a mentő. Megrongálódott a Hermina irodaház sorompója, kerítése, és egy zöldhulladék gyűjtő.

Hulló stukkó

A Róma utca 211. alatti négy emeletes társasház utcai frontjáról leszakadt a gipszstukkó egy darabja március 20-án. Tűzoltókat 20 óra 35 perckor riasztották; akik motoros létrával a díszítés többi meglazult részét eltávolították.

Lakásfelnyitások

Öngyilkossággal fenyegetőzött egy Huszt utcai, harmadik emeleti lakó március 22-én. Mivel bezárkózott, a 16 óra 29 perckor riasztott tűzoltók a nyitott ablakon át hatoltak be.
Március 29-én a rendőrség kérésére az ablakon át jutott egy Bazsarózsa utcai lakásba a raj, mert idős gazdája nem adott életjelet magáról.
Március 30-án délben egy Kacsóh Pongrác utcai, második emeleti lakásba történt behatolás, sérült lakóját megfigyelésre kórházba szállították.
Április 2-án kora délután rendőrségi hívásra egy Füredi úti harmadik emeleti lakásba a folyosói biztonsági rács csavarjainak levágásával ment be a raj, mert lakója több napja nem adott életjelet magáról.

Szemét

Március 29-én délután egy Hungária körúti villamosmegálló szemétgyűjtője kapott lángra, az oltás egy palack vízzel történt.

Zárlat

Március 29-én 22 óra 55 perckor riasztották a tűzoltókat a Gyertyán utcában, ahol egy négyszintes társasház magasföldszintjén lévő elektromos kötődoboz belseje égett hibás bekötés miatt.

XVI. kerület

Kidőlt fa

Az Újszász utca 6-nál, közterületen lévő négyméteres fa dőlt egy családi ház kerítésére, kár nem keletkezett. A fát a tűzoltók kézi erővel emelték le március 17-én délután.

Füst a konyhában

Egy Kicsi utcai, harmadik emeleti lakás konyhájában zárlat miatt füstölgött az elektromos vezeték, amit a lakó áramtalanítással szüntetett meg március 18-án este.

Közlekedési balesetek

Skoda Octavia és BMW ütközött a Baross Gábor utca 21. előtt március 19-én 19 órakor, ketten könnyebben megsérültek. Egy autó elszállításáról a rendőrség intézkedett.
A Veres Péter út 73. előtt menet közben kigyulladt, majd teljes terjedelmében lángolt egy BMW530-as motortere. Az oltást a BKK nyolc darab 6 kg-os porraloltóval megkezdte, a raj a végleges oltást egy D-sugárral fejezte be, majd megszüntette a forgalmi akadályt.
Március 28-án 23 órakor Fiat és Ford típusú személyautók karamboloztak a József utca és Rákosi út kereszteződésében, személyi sérülés nem történt.

Kukatűz

A Szepesi utca 13. előtt kiégett egy kuka március 19-én délután.

Leszakadt vezeték

A Kézbesítő utca 8. előtt az utcai faoszlopról leszakadt vezeték lógott, a rajt március 20-án 17 órakor hívták ki.

Égő melléképület

Március 23-án este a Lucfenyő utcában, egy kétlakásos társasház udvarában álló 5 négyzetméteres fa melléképület égett ki teljesen, a raj két C-sugárral oltott.

Lakásfelnyitások

A Futórózsa utcában lakásában elesett egy idős hölgy, nem tudott ajtót nyitni a segítségnek március 25-én. A rendőrség és a gondozó hívására a tűzoltók az ablakon át mentek be.

Háztüzek

200 négyzetméteren lángolt egy Havashalom utcai családi ház tetőszerkezete március 18-án délután. A tűzoltókat 17 óra 50 perckor riasztották. A tűz keletkezése a villanyóra közelében történt, a falak bekormozódtak, károsodtak a ház berendezési tárgyai. A Zsemlékes utcában egy családi ház tetőszerkezete égett teljes terjedelmében március 26-án éjjel. A raj három C-sugárral oltotta el a lángokat.

Betegmentés

Március 31-én este újraélesztett beteget hozott le a raj a mentőknek egy Újszász utcai lakásból.

Olaj az úttesten

Április 2-án délben a Lándzsa utca 4. előtt 5 négyzetméteren szétfolyt gázolajat homokkal mentesítettek a tűzoltók.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez