Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28755745
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2019. március 20.
 

XIV. kerület

Hulló vakolat

A Szugló utca 79. alatti épület homlokzatáról vakolatdarabok hullottak, veszélyeztetve a járókelőket. A tűzoltók február 12-én XIV/létra használatával visszabontották a meglazult részeket és megszüntették a balesetveszélyt.

Közlekedési balesetek

A Mexikói út és Mogyoródi út sarkán teherautó karambolozott egy személyautóval forgalmi akadályt okozva február 12-én kora délután. Senki nem sérült meg.
Február 13-án este a Vajdahunyad utca elején egy Fiat 500-as ütközött össze egy, a helyszínt elhagyó, ismeretlen típusú személyautóval.
Az M3-as bevezető szakaszán két személyautó ütközött és összeakadva forgalmi akadályt képezett március 1-én délelőtt.
Március 2-án 14 órakor Honda Civic ütközött össze egy VW Transporterrel a Mogyoródi út 1. előtt. egy személy megsérült, az utat kézi erővel tették szabaddá.

Lakásfelnyitások

Idős személy lakásának bejárati ajtaja mögé esett február 17-én délután. Hozzátartozói és rendőrségi hívásra a raj dugólétrával az ablakon át hatolt be. Másnap délelőtt egy Nagy Lajos király úti, második emeleti lakást kellett feltörni, mert idős lakója nem adott életjelet magáról.
Február 20-án kora reggel egy Vezér utcai, kilencedik emeleti lakás ajtaját kellett erővel kinyitni, mert idős lakója nem tudott ajtót nyitni a mentőknek.
Március 7-én este egy Korong utcai lakást törtek fel, mert idős gazdája várta a mentők segítségét.
Március 8-án este egy idős hölgy elesett Telepes utcai lakásában, a raj a rendőrség jelenlétében az ablakon át hatolt be.
Március 10-én kora délután sérült, idős személy várta a segítséget Telepes utcai lakásában, de ajtót nyitni nem bírt. A tűzoltók betörték az ajtót, az illetőt kórházba szállították.

Égő autó

Kigyulladt egy Ford Transit kisteherautó február 22-én kora reggel a Szerencs utca 134. előtt. A tűz átterjedt a mellette lévő, 70 négyzetméteres mosodára is.

Épülettűz

Egy elhagyatott, kétszintes lakóépület földszinti szobájában berendezési tárgyak váltak a tűz martalékává február 25-én este az Ilosvai Selymes Péter utca 67-ben. A tűzoltók egy C-sugárral oltottak.

Avartűz

Egy gyorsbeavatkozóval oltották el a tűzoltók a 3 négyzetméteren felkupacolt falevelet a Zalán utcában február 27-én hajnalban.

Betegmentés

Túlsúlyos, életveszélyes állapotban lévő beteget hoztak le a mentőknek egy Kassai úti ház első emeletéről február 28-án.

Fakárok

A Hungária körút 170-nél forgalmi akadályt okozó, kidőlt fát fűrészelt szét a raj március 6-án reggel.
Az Őrnagy utca 8. előtt álló Toyota és Peugeot típusú kocsikra dőlt egy fa március 11-én éjjel, a tűzoltók benzinmotoros láncfűrésszel mentesítettek.
Szintén március 11-én kora reggel riasztották a rajt a Szomolány utca 33-ba, ahol a szomszédos telekről fenyőfa dőlt a háromszintes épület tetejére.

CO-gáz

Bejelzett a gázjelző egy Fogarasi úti lakásban március 8-án este. A raj műszerei nem mutattak ki gázt. A gáztűzhelyen főzés közben lángelterelő lemezt használtak, talán ez okozhatta a minimális CO-t, amit a jelző érzékelt.

Viharos szél

Március 11-én éjjel a Zichy Mihály út elején lévő építési terület mobil kerítését 200 méter hosszan döntötte ki a szél. A Tengerszem utca 59-nél pedig az úttestre döntött egy hirdetőoszlopot, ami forgalmi akadályt képezett.

XVI. kerület

Karambol

Suzuki Swift, Ford Focus és Opel Astra ütköztek össze február 13-án este a Rákosi út 106. előtt, senki nem sérült meg.

Avartűz

A Szilaspatak utca 70-nel szemben a patak és a Gusztáv utca mentén L alakban 200 négyzetméteren égett az aljnövényzet február 17-én.
Február 28-án este a Mátyásföldi Reptér mögötti területen 500 négyzetméteren égett a fű.

Lakásfelnyitás

Február 18-án reggel Rendelő utcai családi házában elesett egy idős ember és nem tudott lábra állni. A tűzoltók károkozás nélkül mentek be és átadták a helyszínt a mentőknek.

Konyhatűz

Egy Monoki utcai családi ház konyhájában az elektromos tűzhelyen felejtett sütőolaj okozott tüzet február 21-én délben. A tüzet a háziak nagyobb mennyiségű liszttel megszüntették, a tűzoltók a felhevült tárgyakat vízzel visszahűtötték. Megégtek a konyhai berendezési tárgyak, gépek, elszívó, ablak, fűtéscsövek, és a ház összes helyisége bekormozódott.

Kocsitűz

A Pesti határút 9-nél kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy rendszám nélküli Peugeot február 28-án délután. A tűz átterjedt egy mellette álló lakóbuszra is, annak jobb oldala, hátulja és belseje károsodott. Senki nem sérült meg, a tűzoltók egy D- és egy C-sugárral oltottak.

Fakárok

A Pilóta utca 5-nél 8 méter magasságban lehasadt, lógó faágak veszélyeztették a közlekedőket. A raj február 28-án kihúzós létra segítségével, kézi erővel mentesítettek.
Március 11-én éjjel a Szabadföld út 62. előtt, az Ilona-telepi HÉV-megállónál az úttestre dőlt fát a raj távolította el. Szintén e nap kora reggelén a Hársfavirág utca 6. előtt úttestre dőlt fa okozott forgalmi akadályt.

Rossz vízcsap

A Rákosi út 136.alatti fodrászüzletben nem tudták elzárni a vízcsapot; a víz kiáradt az utcára február 21-én. A tűzoltók megkülönböztető jelzéssel vonultak ki segíteni.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez