Helyi Hírek - Független folyóirat   2021.04.11. vasárnap
Leó, Szaniszló, Glóra
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 20318023
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2019. február 20.
 

XIV. kerület

Kigyúlt fenyők

Az Újváros park 4-nél kidobott fenyőfák kaptak lángra, amit a tűzoltók egy gyorsbeavatkozóval oltottak el január 17-én kora reggel.

Közlekedési balesetek

A Csertő utca 8..előtt Ford Mondeo és Opel Astra ütközött január 19-én 17 órakor. Egy gyermek utast megfigyelésre a Heim Pál kórházba vittek a mentők.
Január 22-én délelőtt Ford Tranzit ütközött Toyota Yaris-szal a Bánki Donát utca 48. előtt. A Ford egy villanyoszlopot is kidöntött, személyi sérülés nem történt.
Január 23-án reggel 8 órakor a Bosnyák utca 8-nál Renault Megane ütközött egy Toyota személygépkocsival, senki nem sérült meg. A forgalmi akadályt a raj vontatókötéllel és kézi erővel megszüntette.
Február 6-án a Mogyoródi út 72-nél a 3-as villamos karambolozott egy Renault Master kisteherautóval. Személyi sérülés nem történt, a raj a forgalmi akadályt kézi erővel szüntette meg.

Elakadt lift

A Szentmihályi út 6. alatti épületben elakadt a lift a második és harmadik emelet között január 20-án reggel. A tűzoltók kimentették az utasokat.

Lakásfelnyitások

Rendőrségi kérésre egy Ungvár utcai, negyedik emeleti lakást tört fel a raj. A zavart tudatú lakót a mentők a toxikológiára szállították január 26-án délután.
Január 29-én 12 óra 39 perckor az Ajtósi Dürer sorba szólt a riasztás, ahol egy első emeleti idős személy két napja nem adott életjelet magáról, de a rádiója hangosan kihallatszódott. Kihúzós létrán, az erkélyajtó üvegét betörve ment be a raj, az illetőt a hálószoba padlóján találták holtan.
Bolgárkertész utcai, földszinti lakásában elesve nem bírt lábra állni egy idős ember, a raj a bejárati ajtót betörve adott utat a mentőknek január 23-án reggel.
Február 11-én reggel a mentők kérésére törtek fel egy Báróczy utcai, földszinti lakást az ablakon át behatolva.

Tűz a bódéban

A Zászlós utca 40-nél elhagyatott bokros-fás részen álló 25 négyzetméteres fabódé égett le teljesen január 27-én délután. Az ok: hajléktalanok valószínűleg fát égettek benne melegedés céljából.

Tüzes LED

A Pillangó utcai Tesco ruházati osztályán kigyulladt egy mennyezeti LED világítótest, de a tűz nem terjedt tovább az armatúrából január 29-én délután.

Betegmentés

Egy Szugló utcai, első emeleti lakásból egy férfi beteget gépezetes tolólétrával hoztak le a tűzoltók a mentők kérésére január 31-én éjjel 2 órakor.

Szemét

A Csertő utca 6. alatti tízemeletes épület szemétledobójában lángra kapó kukát a lakók a raj kiérkezése előtt eltávolították a házból február 1-én este.

Patakba itta magát

Február 6-án 17 óra 31 perckor a Rákospatak utcából jött a hívás: egy ittas férfi bemászott a 3-4 méter mélyen csörgedező Rákos-patakba és a parton üldögél – egy hölgy próbálja kihúzni, sikertelenül. Mire a tűzoltók kiértek, az illető már kimászott és a hozzátartozók ápolták. A mentők is megérkeztek.

XVI. kerület

Lakásfelnyitás

A Margit utcában egy negyedik emeleti lakó nem adott életjelet magáról. Hozzátartozói kérésre a rendőrség jelenlétében a tűzoltók a bejárati ajtó fölötti világítóablakon erővel behatoltak, a zárban lévő kulccsal kinyitották az ajtót a rendőröknek január 20-án éjjel.

Kocsira szakadt a faág

A Cserkút utca 36. előtt Opel Corsára hasadt egy ötméteres faág, a rajt január 20-án 13 óra 39 perckor hívták ki.

Autótüzek útközben

Január 23-án reggel egy, a Késmárk utcában közlekedő Renault Megane vezetője füstölést észlelve a motor felől, beállt a Raiffeisen bank parkolójába. A motorháztetőt felnyitva felcsaptak a lángok, amit a bank portaszolgálata két 6 kg-os porral oltóval „lefeketített”. A tűz a motortér elektromos hálózatában keletkezett.
E napon 20 óra 40 perckor riasztás érkezett a Vérszerződés utcából, ahol szintén kigyulladt egy BMW 530D motortere. Gazdája a leparkolás után észlelte, hogy kigyulladt a motor. Kilyukadt a motorháztető, megrepedt a szélvédő. A sofőr az oltást megkezdte egy porral oltó készülékkel. A kiérkező tűzoltók egy D-sugárral visszahűtötték a füstölgő-izzó részeket.

Szeméttűz

Február 7-én este jelezték, hogy a Sarkad utca és Szent Imre utca találkozásánál a patak felé egy romos épület mögött erős füstölgés keletkezett. A raj az égő szemetet eloltotta.

Téves bejelzés

Február 7-én éjjel 1 óra után bejelzett egy Gödölye utcai családi ház CO-riasztója. A raj műszerei gáz jelenlétét nem mutatták ki.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2021. március 17.
2021. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez