Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664221
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2019. január 23.
 

XIV. kerület

Közlekedési balesetek

Az Ond vezér útja 10. előtt villanyoszlopnak ütközött egy Honda Civic december 8-án dél után. Két személy sérült meg. A tűzoltók áramtalanították az autót, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.
December 11-én este 8 óra előtt a Mexikói út és a Korong utca kereszteződésénél Smart és Volvo típusú személyautók karamboloztak. Két súlyos sérültet a tűzoltók és a mentősök emeltek ki a kocsikból.
Az M3-as bevezető szakaszán, a BVSC-nél frontálisan ütközött egy Skoda és egy Ford Fiesta, ketten sérültek meg. Az egyikük súlyosan, őt feszítő-vágóval mentette ki a raj december 15-én éjjel.
December 17-én reggel az Erzsébet királyné útja és Amerikai út sarkánál BMW személygépkocsi ütközött egy Volvo S40-el, ketten megsérültek.
A Miskolci utca 79. előtt Toyota Yaris ütközött egy Opel Corsával, személyi sérülés nem történt.
December 22-én délután az Egressy út 9. előtt egy gépkocsi megcsúszott a vizes úttesten és kidöntött egy közlekedési lámpát. Senki nem sérült meg, az útra kiömlött üzemanyagot, olajat a tűzoltók homokkal felitatták.
VW Polo ütközött Mitsubishi Colttal december 23-án az Egressy út és Vezér utca sarkán. Sérülés nem történt, a forgalmi akadályt képező Volkswagent a raj eltávolította.
December 25-én éjjel egy Mercedes személygépkocsi ütközött össze egy garázsba tartó BKV-busszal, egy fát is kidöntöttek. Mindkét járműben egy-egy személy sérült, őket a mentők kórházba vitték.

Lakásfelnyitások

Idős hölgy nem adott életjelet Róna utcai lakásából, a tűzoltók december 20-án délután erővel hatoltak be az ablakon át.
Január 5-én reggel kihúzós létrával a teraszajtón át hatolt be a raj egy Zoborhegy téri, negyedik emeleti lakásba. Lakóját a mentők megfigyelésre kórházba szállították.
Több napja nem adott életjelet magáról egy idős hölgy Gizella úti, második emeleti lakásából. A tűzoltók január 8-án este erővel mentek be, és a helyszínt átadták a rendőrségnek.
Január 9-én délben a rendőrség kérésére egy Kövér Lajos utcai, földszinti lakást törtek fel, mivel lakója nem adott életjelet. Az illetőt sérült állapotban találták.
Január 10-én éjfél előtt egy Tábornok utcai, harmadik emeleti lakásba történt behatolás motoros létra használatával, mert lakója nem adott életjelet magáról.

Mentés a Rákosból

A Fogarasi útnál a Rákos-patakba csúszott és megsérült egy idős ember december 22-én. A rajt 13 óra 16 perckor riasztották; kötéllel mentették ki az illetőt.

Szeméttüzek

Lakóépület elé kitett két 120 literes kuka égett ki december 24-én reggel a Bánki Donát utca 62. előtt.
Másnap hajnalban a Tengerszem utca 128. melletti szabad területen, a vasúti sínpálya oldalában 50 négyzetméteren égett a szemét és feltehetően egy hajléktalan-bódé is.
December 29-én este a Nagy Lajos király útja 51. előtt egy 4 köbméteres égő szemetes konténert oltottak el egy D-sugárral.

Szénmonoxid mérgezés

Január 3-án éjfélkor a Thököly útra szólt a riasztás, ahol egy földszinti lakásban két személy szenvedett gázmérgezést. A mentők a helyszíni ellátás után az Erzsébet és a Heim Pál kórházakba vitték őket, toxikológiai megfigyelésre.

Libegő bádog

A Szentesi utcában egy széltől meglazult, lógó bádoglemezt szedett le a raj január 3-án egy tetőről.

Kidőlt a fa…

…, ha nem is mandulástól, de így is jelentős volt a kár az Ilosvai Selymes Péter utcában, ahol elektromos és telefonvezetékre zuhant. A rajt január 14-én 12 óra 24 perckor riasztották, az Elmű áramtalanítása után létrás-autó és motoros fűrész használatával mentesítettek.

XVI. kerület

Füst a konyhából

Segítséget kérő füstjeleket érzékelt a tűzoltóság december 14-én 18 óra 29 perckor egy Sasvár utcai, első emeleti lakás konyhájából, ahol a tűzön felejtették a kosztot.

Égő villanyóra

December 17-én délután a Kinizsi Pál utcában égett egy kétszintes családi ház külső falsíkján lévő villanyóra-szekrény, amit a raj kiérkezése előtt egy ABC porral oltóval eloltottak a háziak. A tűz oka valószínűleg az egyik kismegszakító kötésnél keletkezett zárlat.

Közlekedési balesetek

Megcsúszva az úton forgalmi akadályt képezett egy Ford Transit a Hámfa utca 21. előtt december 18-án délelőtt. A tűzoltók az útkezelővel közösen jégmentesítették az útszakaszt.
December 23-án éjjel a Batthyány utca 18. előtt történt közlekedési baleset egyik füstölgő gépkocsija okozott forgalmi akadályt.
December 27-én reggel a Veres Péter út 23-nál egy személyautó a síkos úton megcsúszva a HÉV felsővezeték-tartó oszlopának ütközött. Egy személyt kórházba vittek, a tűzoltók elhárították a forgalmi akadályt.

Lakásfelnyitás

Egy Futórózsa utcai, első emeleti idős lakó rosszul lett, és nem tudott ajtót nyitni a segítségnek. A mentők az ablakon át hatoltak be, és adtak utat a mentőknek.
Január 6-án egy Céltábla utcai lakást tört fel a raj rendőrségi kérésre, mert lakója több napja nem adott életjelet magáról.

Visszaizzás

Egy Galgahévíz utcai, egyszintes, lapostetős ház égő tetejét oltották el december 19-én, másnap azonban újra beizzott – a tűzoltók két D-sugárral oltották el a tüzet.

Kazán

Egy Bercsényi utcai vegyes­tüzelésű kazán túlmelegedett, a túlnyomás egy cső szétdurranásával szűnt meg. Senki nem sérült meg. A rajt december 21-én 18 óra 34 perckor értesítették.

Zárlat

A Rezgőfű utcában, a negyedik emeleten égő villanykapcsoló-szekrényt a lakók oltották el egy 6 kg-os porraloltóval december 29-én délben.

Fakárok

Az Újarad utca 17-nél 10 méteres fa dőlt villanyvezetékre, amit a tűzoltók az Elmű kosaras járművével, láncfűrésszel vágtak szét január elsején.
Január 6-án ötméteres, úttestre dőlt fát fűrészeltek szét a Sashalmi sétányon.
Január 14-én reggel a Hermina utcában lógó faágakat fűrészeltek le a tűzoltók motoros létra segítségével.

Csőtörés

Egy László utcai családi ház 80 négyzetméteres pincéjében másfél méteres vizet szivattyúzott ki a raj január 2-án reggel.

Minden égett a pincében

Január 13-án reggel az Árpádföldi útra riasztották a rajt, ahol egy családi ház pincéjében lévő kazánt hamuztak ki, majd újra begyújtották. A hamutól azonban az ott tárolt fa, papírnemű, polc, asztal, lámpák lángra kaptak, amit a tűzoltók egy C-sugárral oltottak el.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez