Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28781603
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2018. december 12.
 

XIV. kerület

Gyertya

Egy Miskolci utcai, egyszintes családi ház vendégszobájában, a fésülködő asztalon üvegtálba tett meggyújtott gyertya okozott tüzet november ötödikén este. A hőtől az üvegtál megrepedt, a lángok átterjedtek a piperés dobozra, összetekert bőrneműre, egy pár cipőre, ruhákra, a parketta is megégett egy négyzetméteren.

Háztűz

November 12-én egy Bonyhádi utcai családi ház előszobájában keletkezett tűz zárlatos vezeték miatt. Az udvar és a ház tele volt nagymennyiségű éghető hulladékkal, melyek a berendezési és használati tárgyakkal égtek kb. 10 négyzetméter területen.

Lakásfelnyitások

Idős hölgy lakó kért segítséget Utász utcai, első emeleti lakásából november 14-én 19 órakor. A tűzoltók a bejárati ajtó rácsát felfeszítve, az ajtóablakot betörve hatoltak be, a súlyosan sérültet a mentők kórházba vitték.
Erzsébet királyné úti, második emeleti lakásában elesett a lakó november 16-án délelőtt. A raj kihúzós létrával az erkélyen át ment be és adott utat a mentőknek.
November 19-én este a Sárköz utcában egy idős nő elesett első emeleti lakásában, és nem tudott ajtót nyitni. Gondozója és a zuglói közbiztonsági referens kérésére a raj erővel nyitotta fel az ajtót.
Egy sérült személyt hozott le a raj a mentőknek a Birtok utcai, első emeleti lakásából no­vem­ber 19-én kora reggel.

Szeméttüzek

Az Örs vezér tere 1-nél három négyzetméteren égő hulladékot oltottak el egy gyorsbeavatkozóval.
November 18-án délelőtt a Róna utca 39. alatti, használaton kívüli trafóház 10 négyzetméteres helyiségében hajléktalanok által összehordott szemét égett.

Közlekedési mentések

A Mogyoródi út 88-nál Fiat Punto az útpadkának ütközve felborult, sérülés nem történt. Az eset november 16-án délután történt.
November 25-én este fél nyolckor az Ajtósi Dürer sor 25. előtt Suzuki személygépkocsi ütközött egy Peugeot-val, egy személy megsérült. A rendőrségi helyszínelés után a tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt.
A Hungária körút 194-nél négy személyautó karambolozott, senki nem sérült meg. Az egyik sávon kialakult forgalmi akadályt a raj megszüntette.
November 28-án délután két személyautó ütközött össze a Kós Károly sétány 1. szám előtt, személyi sérülés nem történt.
A Kacsóh Pongrác út 146-nál Skoda Octavia autóbusszal ütközött össze. A tűzoltók a Skodát áramtalanították és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében november 29-én. Ezzel egyidőben a Csertő és Füredi utca sarkánál Renault személygépkocsi karambolozott egy Opellel, két személy megsérült, a kocsik eleje roncsolódott. A raj áramtalanított, a rendőri helyszínelés után a forgalmi akadályt kézi erővel megszüntette.
December 4-én 1 óra 10 perckor egy Toyota személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött. A raj kiérkezésekor egy sérült személy ült a kocsiban, a mentők kórházba vitték. A raj áramtalanított, a forgalmi akadályt a rendőrség szüntette meg.

Égő autó

A Kerepesi út 76. előtt teljes terjedelmében lángolt egy Renault november 24-én késő délután. A tulajdonos szerint 2-3 órával azelőtt parkolt le, az ajtókat lezárta, az ablakokat felhúzta. A tűz a motor elektromos részében, a baloldalon lévő akku és biztosító tábla környékén keletkezett. A lángok átterjedtek az ott parkoló Opelre és egy Suzukira is.

Tűz a hálószobában

Egy Paskálmalom utcai, első emeleti lakás hálószobájában az összehordott szemét és az ágymatrac kapott lángra no­vem­ber 25-én délután. A raj egy porraloltóval és egy gyorsbeavatkozóval oltott.

Kábelégetés

A Szuglói körvasútsor 214-nél kábelégetés történt november 23-án éjjel, amit a raj kiérkezése előtt abbahagytak.

Leégett rom

A Cserei köz 2. alatti romos téglaépület – tele hulladékkal – november 18-án gyulladt ki. A nyílászárók be voltak falazva, rajtuk OSB lapok. A tűzoltók kiérkezéskor az ablakon át füstszivárgást láttak, majd az OSB lapok leszedésekor felcsaptak a lángok. Égett a 30 négyzetméteres helyiség fafödémje, közlekedési folyosója, az ok: egy illegálisan használt kályha.

Kuka

December 3-án hajnalban a Kerepesi út 90. előtt műanyag hulladékgyűjtő gyulladt ki, amit egy puttonyfecskendővel oltottak el.

Betegmentés

December 3-án 14 óra 59 perckor riasztották a tűzoltókat a Jávorka Ádám utca 25-be: egy, a felújítás alatti épületben dolgozó leesett a tetőtérből egy szintet, arc-, koponya- és gerincsérülést szenvedve. A raj a csigalépcsőn hozta le a mentőknek.

Gázszivárgás

Az Örs vezér útja 48. alatti társasházban gázórát cseréltek december 3-án délután. Utána a plombánál szivárogni kezdett a gáz, a Gázművek emberei a vezetéket elzárták.

XVI. kerület

Lakásfelnyitás

Nem adott életjelet magáról egy idős hölgy Gizella téri, első emeleti lakásából. A tűzoltók november 26-án este erővel behatolva adtak utat a mentőknek. A lakás mellékhelyiségében leltek az eszméleténél lévő nőre, akit a kistarcsai kórházba vittek.

Eltörte a gázcsövet

A Csömöri út és Szilaspatak utca találkozásánál egy Iveco típusú szemétszállító jármű nekiment és eltört egy 5/4-es gázcsövet november 30-án délelőtt. A gázömlést a tűzoltók ideiglenesen zárószalaggal megszüntették.

Elfagyott csap

December 2-án 18 óra 53 perckor hívták a rajt a Csókakő utca 7-be, ahol a családi ház udvarán a kerti locsolócsap elfagyott és folyamatosan szivárogva 50 cm magasan öntötte el az aknát. A tűzoltók a vízfolyást megszüntették.

Mosogatógép

December 3-án este kigyulladt egy mosogatógép az Egyenes utcában. A harmadik emeleti konyhában a tulajdonos eloltotta a tüzet. A gép előlapja tenyérnyi helyen megolvadt, az ok: elektromos hiba.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez