Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654633
   « Vissza

Future Cup Budapest

 « Cikkek és hírek 
2018. május 17.
 

Bár csak novemberben lesz tíz éve, hogy megkezdte kerületi működését az FC Budapest Sólymok Sportegyesület, tehát a jubileumi ünnepségre még várni kell egy picit, ám ezt meg fogja majd előzni egy szintén jubiláló Future Cup augusztusban, amely tény viszont alkalmat adott rá, hogy az egyesület és a nemzetközi korosztályos labdarúgótorna alapítójával, főszervezőjével és vezetőjével, Czuk Henrikkel a múltról, a jelenről és a jövőről egy kicsit beszélgessünk.

kepfile

    – Gyorsan elrepült ez a tíz év.
   – Ne is mondd! Még itt van előttem, amikor néhány gyerekkel megjelentünk a kerületben. Először a Metró-pályán kaptunk edzőhelyet, majd egy darabig az Auras-pályát béreltük. Utána kerültünk át a Keringő utcába, majd hat éve már az Ikarus létesítményében edzünk. Itt jól érezzük magunkat, jó körülmények között tudunk dolgozni, ami nagy biztonságot ad a szakmai munkához. De nem mondanám, hogy nem voltak nehézségeink, ezért leginkább arra vagyok büszke, hogy tíz év után még mindig létezünk, sőt ma már hat korosztályban 85 játékosunk van. A munkánkat pedig itthon és külföldön is egyre jobban tisztelik.

    – Akkor nem is akarsz elmenni a kerületből?
  – Te tudsz valamit! Igen, van már egy saját területünk Fóton, egy egyhektáros földterület, melyet letúrtunk, elegyengettünk és most már edzésekre használunk. Van már öltözőnk is, hamarosan lesz villanyunk és vizünk is, így valóban lesz, hova elbújnunk a kíváncsi tekintetek elől. De ez nem azt jelenti, hogy elmennénk a kerületből. Sőt, szeretnénk hosszú távon itt maradni, ám nem tagadás, nem könnyítik meg a helyzetünket. Most például az is gondot okoz, hogy hol rendezzük meg a 10. Future Cup nemzetközi utánpótlástornánkat.

    – Hogyhogy? Hisz minden évben ez a kerület legrangosabb sporteseménye.
    – Idén is azt tervezzük, hogy így legyen. Az biztos, hogy tavaly után, idén is húszcsapatos tornánk lesz olyan óriás klubokkal, mint a Galatasaray, a CFR Cluj, a BATE Boriszov, a Sturm Graz, a Slovan Bratislava vagy a DAC. Jelenleg a húszból már csak három hely betöltetlen, s ha az érdeklődők igent mondanak, akkor az is elképzelhető, hogy idén már tíz vagy tizenegy nemzet képviselteti magát a Future Cup-on, ami szintén rekordnak számítana. Hogy hol tartjuk ezt az eseményt, az pedig attól is függ, hogy hol támogatnak bennünket. Ennyi csapatot meghívni, utaztatni, elszállásoltatni és etetni nem egyszerű feladat. Az elmúlt kilenc évben azonban sikerült megbirkózni vele, olyannyira, hogy még az FC Barcelona vagy a Fulham küldöttsége is elégedett volt. Ezt az imázst pedig kár lenne eltékozolni. Az augusztusi nagy torna előtt most is rendezünk majd két Mini Future Cup-ot. Az egyikre Keszthely, a másikra az idén hatszázéves Kecskemét jelentkezett be. Ezek a patinás városok méltónak találják, hogy nyolc utánpótláskorú csapatot meghívjanak.

    – Mint kerületi focirajongó, csak bízni tudok benne, hogy az idei Future Cup helyszíne a Margit utcai sporttelep lesz. Jó volt ott tavaly meg az előző években is színvonalas gyerekmeccseket nézni. Terveztek különlegességeket a jubileum alkalmából?
   – Feltétlenül. Talán emlékszel, néhány éve Kassai Viktor, az akkor a világ legjobbjának választott játékvezető vezette a döntőt. Nos, ilyen különlegességre most is készülünk, mint ahogy arra is, hogy sok sztárvendéget hívjunk a tornánkra.

    – Nézzünk a jövőbe (a future-be)! A következő tíz évet hogyan képzeled el?
    – Hogy továbbra is versenyben legyünk az NB I-s csapatokkal, hogy minél több jó játékost tudjunk kinevelni, hogy még több korosztálynak tudjunk játéklehetőséget biztosítani, s hogy a nemzetközi kapcsolataink tovább erősödjenek, és mi magunk is helyt álljunk a nemzetközi színtéren. Ez utóbbira egy példa, május elején abban a megtiszteltetésben részesülünk, hogy a szlovák bajnokság nagy rangadóján, a DAC-Slovan Bratislava mérkőzésen a mi gyerekeink vezetik majd be a játékosokat, és mi leszünk a labdaszedők is. Ebben a megtiszteltetésben sem véletlenül részesülünk.
                                                                                                                                                         Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez