Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664750
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Bika jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2018. április 18.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

 Április 20-tól május 21-ig tartózkodik a Nap a Bika jegyében. A tavasz második harmada a természet gyarapodásáról szól: virágba borul erdő, mező. A szépség csábító lüktetésének, a nektár hívó szavának a rovarnép nem tud ellenállni, és bár nem tud róla, de sete-suta forgolódása közben elvégzi a beporzást, megteremtve a növényi lét kontinuitását.
   A háborút mindig béke követi. Az aktivitást felváltja a nyugalom, mert ez a világ rendje. Amennyire harcos a Kos, annyira nyugalomra vágyó a Bika. Ő a föld gyermeke, az anyagi lét birtokosa, gondnoka és  felelőse. Megszerez, gyűjtöget, és örömét leli tárgyai tulajdonlásában. A Zodiákus tizenkét szereplője közül az ő számára a legfontosabb a biztonság. Aki valamennyire jártas a szellemtudományokban, tudja, hogy a stabilitás-keresés az ember egyik legnagyobb vágya és illúziója. A sors kereke állandó mozgásban van, az életünk minden pillanatban változik. Ez főleg akkor tűnik fel, ha egy esemény hatására az egyén élete radikálisan átalakul. Ami megcáfolhatatlan tény, hogy mindenkinek rendelt ideje van eljutni A-ból B-be. A rajt: a születés pillanata, a megérkezés a halál kapuja. A jó hír az, hogy a lélek, az örök utazó, akit nem érinthet az elmúlás szele. A rossz hír pedig az, hogy a földi élet járműve, az égi ember fizikai teste halandó. A kérdés az, hogy kivel azonosítjuk magunkat? Ki vagyok én? A múlandó forma, vagy az életeken át utazó halhatatlan Önvaló?
  A biztonság illúziója akkor esik foszlányaira, amikor valakit anyagi veszteség ér. Szélsőséges helyzetben a veszteség „nagy tanítása” akkor jelenik meg, ha valaki mindent elveszít. Mindent, amihez ragaszkodott, mindent, amihez kötődött. Ezt a tanítást a sors csapdák állításával kezdi. Ilyen például a kölcsön vagy a hitel. Mi a garancia arra, hogy valakinek10-20 évig stabil munkahelye, kereseti lehetősége lesz? Az érzelmi biztonság pedig még ennél is sérülékenyebb. A lelki élet változása az egyénnél enyhén szólva labilis. Két ember hosszú távú érzelmi stabilitásának megőrzése pedig hatványozottan nehezebb. Az emberi kapcsolatok – bátran kimondhatjuk – addig tartanak, amíg létezik egy közös cél, mert az egók játszmájában csak így vagyunk képesek lemondani az önös érdekről, a vágyorientáltságunkról. A hegymászó motivációja: felérni a kitűzött csúcsra. Ha sikerrel jár, lejön, majd kitűzi az újabb csúcs meghódítását. Az ember élete átvitt értelemben, egy folyamatos csúcsra érési kísérlet. Fel kell mérni a képességeket, az adottságokat, képezni magunkat, fejlődni. Ha elfogy a motiváció, ha beáll a fáradtság, pihenni kell. Majd újrakezdeni, esetleg feladni.
   Az ember életét végigkíséri az adás és elfogadás. Ezt szimbolizálja a légzés is: elengedni, kifújni a levegőt, majd beszívni. Sokáig nem tudjuk bent tartani, mert a ritmust be kell tartani. El kell engedni, majd újra magunkhoz venni. Ez lenne a helyes hozzáállás az anyagi világhoz is. A Bikának nehezére esik bármit is odaadni. Amikor valamit elveszítünk, tanítást kapunk. Semmi sem a mienk. Mindent kölcsönkaptunk. Örülhetünk annak, amink van, de megosztani valamit, ajándékot adni másfajta öröm. Gondoljunk csak a kölcsönös örömszerzésre! Az igazi ajándék, az elvárás-mentes adás. Ha adunk, de elvárunk valamit cserébe, az üzlet. A népmesékben azt mondják: jótett helyébe jót várj! Ezt nyugodtan elfogadhatjuk, mert a karma igazságos. De nem úgy működik, hogy „jót tettem veled, segítettem, ezért pedig légy hálás alkalomadtán”. Egy szóval kifejezve: elvárás. Ez pedig a csalódáshoz vezető első lépés. Ha bajba kerülünk, megkapjuk a segítséget, és talán egy olyan valakitől, akit nem is ismerünk.
  A Bika szellemi tanítása így hangzik: sose az anyag világában keresd a biztonságodat! Hidd el: mindent megkapsz ahhoz, hogy boldog lehess! Szívből örülj annak, amid van, és ne arra vágyj, ami számodra elérhetetlen!
   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
   Vigyázzanak magukra és egymásra!        Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez