A Korona Rétesház a környékben lassan fogalommá válik… 2006-tól működik Kistarcsán, majd hamarosan bővült a veresegyházi üzlettel, és a vásárlói igények mentén eljutottak a XVI. kerületbe is: tavaly ősszel megnyílt itt, a Veres Péter út 33. szám alatt egy nagyon kedves kis üzlet, ahol a rétesek mellett sok egyéb finomság is kapható. Az ide betérő vendég a patinás hangulatú helyiségben kényelmesen helyet foglalva helyben is fogyaszthat, a sütemények mellé pedig kávé- és teakülönlegességek közül választhat kedvére valót.
Itt folyik az előkészítés, partiszervizekre, különböző rendezvényekre, esküvőkre és egyéb megrendelésekre itt készül minden finomság. Ők voltak jelen a Vigadó megnyitásán, de szállítottak a Festetics Palotába, a köztévé büféjébe pedig napi szinten viszik a rétest, valamint az édes és sós aprósüteményeket. Megrendeléseknél a minőség mellett a frissesség a másik fontos szempont, amelyre nagyon odafigyelnek. A tulajdonos, Czink Alfréd és felesége Czink Fehér Beáta – aki maga is szakmabeli – kérdésünkre lelkesen mesél mindarról a finomságról, ami itt a termelőüzemben, a szép kis üzlethelyiség háta mögött készül nap mint nap… Először is készülnek itt pogácsák: káposztás, tepertős, sajtos, magvakkal szórt. Az édes aprósütemények közül érdemes kiemelni a klasszikus hókiflit szilvás, mákos, diós töltelékkel, ezeket szívesen rendelik is. Karácsonyi és húsvéti időszakban lehet beiglit rendelni. Ezeket többnyire előrendelésre készítik, de készleten is van ilyenkor egy adott mennyiség. Alapanyagok tekintetében csak minőségi alapanyagokkal dolgoznak, állagjavítókkal nem is foglalkoznak, a töltelékeket igazi gyümölcsből készítik, és a cukortartalom is egyre kevesebb, a mai igényekhez igazodva. A rétesekből pedig 3-4 féle diabetikusan is készül rendszeresen: a túrós, almás, meggyes klasszikus ízek mindig megtalálhatók a cukormentes összeállításban. Törekednek arra, hogy süteményeik – különösen réteseik – mindig nagyon frissek legyenek, a megrendeléseket még „melegében” teljesítik. Érdemes tehát előre megrendelni, hiszen 50-60 szeletet is 1-1,5 órán belül tudnak teljesíteni. Egyéb sütemények között a 6 laposak a népszerűek, mint a zserbó, vagy például a kedvenc klasszikus kókuszgolyó. Készítenek „minden-mentes” Eszterházi tortát is, vagy akár dobos tortát, de alapvetően a házias ízvilágot részesítik előnyben – a vásárlói igényeknek megfelelően. Ott van például a krémes, amit a tulaj leginkább úgy jellemez, hogy ronda de finom, hisz küllemében nem annyira esztétikus, de az íze!!! Mint nagyanyáink házi krémese… A rétesből 15-16 fajta rétest tudnak készíteni, amelyből 80 százalék édes ízvilágban mozog, mint például mákos, meggyes-mákos, almás-mákos, szilvás, barackos, erdei gyümölcsös, a túrósakból gyümölcsfeltétes is van több változatban. Rétestortát is készítenek az édes ízek bármelyikével. A hagyományos ízek mellett – az igényeket figyelembe véve – nyitnak az újak felé is, lesz például hamarosan mangós-túrós rétes az ínyenceknek… Sós rétesek között nagyon szeretik a vásárlók a káposztásat, de megrendelésre készítettek már kecskesajtos koktélrétest is. Ami a rétes berkein belül elképzelhető, azt itt megpróbálják megvalósítani, ha van rá igény – nem ismernek lehetetlent!
Aki nem hiszi, járjon utána, meg nem bánja! Várják szeretettel a kedves vendégeket, s aki egyszer ide betér, az garantáltan visszatér!
Korona Rétesházak: 1163 Bp., XVI. Veres Péter út 33. • Tel: 20/437-9277 2143 Kistarcsa, Szabadság út 6. • Tel: 70/775-7674 2112 Veresegyház, Fő tér MOL üzletsor Tel: 20/395-4775 |