Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658742
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Halak jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2018. február 25.
 


„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile 

   Az idén február 18-tól március 20-ig tartózkodik a Nap a Halak jegyében, és ezzel a ciklussal lezárul az asztronómiai tél. A Nap éves utazása a Zodiákus háttérképe előtt a végéhez közeledik. A kör kerületén egybeesik a kezdet és a vég, és e két pólus között utazunk létezésünk véget nem érő folyamatában. Ebben a keringőben mindannyian részt veszünk, mi, akiket Földanya gravitációs ölelése megtart, majd elenged. A régi eltűnik és helyet ad az újnak. Kronosz sarlójával most éppen kimetszeni készül a telet, hogy majd betoppanhasson a tavasz.

     A Halak ember a víz elemhez tartozik, ami azt jelzi, hogy a világot az érzelmein keresztül érzékeli. A tapasztalat az, hogy az érzelmek erősen befolyásolják a testi megéléseket. Úgy is fogalmazhatunk, hogy erősítik, vagy éppen gátolják az egyén fizikai teljesítményét. Megállapíthatjuk, hogy egy kiegyensúlyozott, vagy divatos szóval pozitív érzelmi életet élő embernek erősebb az immunrendszere. Magyarán szólva: egészséges. Az érzelmi labilitás, illetve a negatív érzelmek hosszú távon sok esetben testi tünetekkel, vagy betegségekkel járnak együtt. Az érzelmi megélések sok esetben megzavarhatják a gondolkodást, gátolják a rációt, kiütik a ringből azt a bizonyos „józan paraszti észt”. Aki már találkozott Halak típusú emberrel, tudja, hogy részesévé vált egy olyan érzelmi libikókának, mely nehezen értelmezhető. Főleg a „szegény én” játszmában kiválóak, és aki belekerül ebbe a lelki társasjátékba, azon kapja magát, hogy olyat is képes megtenni, amire azelőtt még gondolni sem mert.

    A Halak jegyéhez soroljuk a Neptunusz bolygót, melynek az egyik analógiája az irracionalitás. Minden ehhez a területhez kapcsolható, amit a tudatunk képtelen bemérni. Ilyen például az álom, amikor a fizikai törvényeknek ellentmondó események történnek. Mondjuk, ha esetleg úszunk a levegőben, vagy szárnyak nélkül repülünk. Szellemi kutatók azt mondják, hogy amikor alszunk és álmodunk, akkor a lélek az asztrális síkon tevékenykedik. Egy magasabb világban, ahol másfajta törvények uralkodnak. Erről egy keleti történet jut eszembe: Vang azt álmodta, hogy pillangó. Gyönyörű színes szárnya volt, és boldogan repült egyik virágról a másikra. Amikor felébredt elgondolkodott:”vajon én Vang vagyok, aki azt álmodta, hogy pillangó, vagy a pillangó vagyok, aki azt álmodja, hogy Vang?

    Hasonlóan neptunuszi analógia a meditáció is. Valójában csak az tud meditálni, aki kikapcsolja a racionális tudatát, megszűnteti a gondolatait. Ha ez sikerül, akkor történik valami, amit csak az tapasztal, aki ott van. Az sem véletlen, hogy a meditáció sem egy könnyű műfaj, amit keleten mesterek mellett sajátítanak el a tanítványok.

    A Halak ember el tudja fogadni a veszteséget. Kiteljesedése nem rajta múlik. Az Egység alkotórészeként jól működhet, de önmagában nem boldogulhat. Aki azonosulni tud a lemondással, nem veszít. Aki oda tudja adni azt, amit kérnek tőle, attól már semmit nem vehetnek el. A Sors akkor vesz el valamit, vagy valakit, ha túlzottan ragaszkodunk hozzá.
     Ha valaki elmélyült bármely ezoterikus vagy okkult tudományban, vallásban, már tudja, hogy semmit sem kapunk önmagunkért. Aki nem hiszi, járjon utána! Megéri a fáradságot, ennyit elárulhatok.

     Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
     Vigyázzanak magukra és egymásra!       Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez