Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28773900
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Vízöntő jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2018. január 26.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

    Január 20-tól február 18-ig tartózkodik a Nap a Vízöntőben, ez mifelénk a tél közepe. Jeges szél süvít, nappal szikrázó kék ég, éjjel borzongató csillagragyogás. Kozmikus távlatok, táguló világegyetem, rohanó idő. S mindennek középpontjában áll végső soron az ember, a mikrokozmosz és makrokozmosz találkozásánál. Az ember kis isten. Társteremtő. Hogy merre tartunk, azt a későbbiekben kifejtem.
    A Vízöntő a Zodiákus tizenegyedik jegye. Aki ebben a periódusban született, különleges. Esetleg különc. Más, mint a többi ember. Nem átlagos, tehát kilóg a sorból. A kérdés csak az lesz, hogy merre veszi az irányt az életében? Mert szabad akaratból jó sok van neki. Már az első emberpárban megjelent ez a késztetés, miszerint nem kell megelégedni azzal, ami éppen van. A paradicsomi állapot kellemes ugyan, de kevés a kihívás. Nem lehet ott újítgatni, töprengeni, változtatgatni. Manapság is korszakos problémánk ez a menekülés. Vagy valaki, vagy valami elől menekülünk, az élethelyzet tulajdonképpen arról szól, hogy egy egónknak nem tetsző történést korlátozásként éljük meg. Akadályoztatva vagyunk, és vagy az elkerülő taktikát alkalmazzuk, ha óvatosak vagyunk, vagy pedig illa berek, nádak erek, hipp hopp, ott legyek ahol akarok! Csak itt ne kelljen maradnom! Külföldre megyek, mert itt kevés a fizetés. Ott majd jobb lesz? Nem. Ott sem lesz jobb, mert a problémákat, amiket a hátizsákomban magammal viszek: előjönnek. Nem tehetnek róla, ilyen a természetük.
   A kapcsolatainkban sem rózsás a helyzet, mert az énünket ilyen-olyan kellemetlen megpróbáltatások érik. Az önösség világában mindenki magáért küzd, és bizony itt nyerni, csak másnak a kárán lehet. Empátia? Érzelmi intelligencia? Elfogadás? Netán egy kis szeretet? Na, ne! Hagyjuk a túlzásokat! A Vízöntő korszakban, amikor az egész világ a feje tetejére állt, hogy is gondolhatok ilyesmit, nyájas olvasó? Megváltani a világot? Vagy netán önmagamat? Jót tenni másokkal? Ugyan már! Biztos meghibbant, aki így gondolkodik! Pedig a Názáreti Jézus hasonlókat gondolt, mondott és tett. Ő volt bolond, vagy az őt meg nem értő világ?
   A Vízöntő jegyéhez sorolt, szabad szemmel láthatatlan Uránusz tengely körüli forgását tekintve fittyet hány planétatársai égi keringőjének. Egy sorból kilógó transzcendens teremtőelv. Ha Szaturnusz (Kronosz) a mérték, akkor Uranosz a mértéktelenség. A mértéktelenséget csak a mértékkel lehet megszabályozni. Ezért győzheti le apját Kronosz. Azonban a mérték és rend kevésnek bizonyult. Merevsége és félelmei előre vetítették a bukását. Az istenek birodalmában is megjelent az igény a „reformokra”. Elfogadásra, hitre és bölcsességre volt szükség, ezért győzhetett Zeusz (Jupiter).
  Az ember az egyetlen lény, aki magába sűríti az összes égi princípiumot. Ennek ellenére képtelen a felemelkedésre. Mert mit is tesz valójában? A fény helyett a sötétséget választja. Az önzetlen érzelmeit elrejti, és a vágyait fokozza. A racionalitás éles pengéje helyett kusza sejtelmek ködében bolyong. A béke helyett háborúskodásra adja a fejét. Kicsinyes korlátoltságával megfojtja a magasabb eszmék csíráját. A szabadság és az emberség helyett a szabadosság oltárán fetreng. A szeretet parancsát észre sem veszi, mert egója által régóta megvakult. A hatalmát minden áron növelni akaró ember már be is lépett Hadész birodalmának ajtaján. Nehéz kiutat találni, amikor már lódobogás hallatszik a távolból. Az Apokalipszis lovasai vágtáznak felénk, mi pedig feltoljuk a hangerőt, hogy senki se zavarja meg a világunkat. Egy régi falfirka jut eszembe: „Állítsátok meg a világot, ki akarok szállni belőle!”
    A remény hal meg utoljára. Én sosem adom fel. És Önök?

    Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
    Vigyázzanak magukra és egymásra!                                                             Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez