Hozzávalók: 1,5 kg uborka, 15 dkg trappista sajt, 5 dkg vaj, egy csomó zöldhagyma, 4 db paradicsom, 2 dl tejföl, 2 evőkanál zsemlemorzsa, egy nagy csomó zöldkapor, só, fehérbors Az uborkákat vékonyan meghámozzuk, 1 centis karikákra vágjuk, a sajtot vékony szeletekre vágjuk, a paradicsomot lehéjjazzuk és felszeleteljük, a hagymát felkarikázzuk. Tűzálló tálat kivajazunk, meghintjük morzsával, erre egy sor uborkát terítünk és betakarjuk sajtszeletekkel. Néhány paradicsomkarikát teszünk rá, megsózzuk és megszórjuk zöldhagymával. Ily módon további rétegeket rakunk rá, amíg tart a hozzávaló. A tetejére tördeljük a maradék vajat és leöntjük a finomra vágott kaporral elkevert tejföllel. Forró sütőben megsütjük.
Jó étvágyat kívánunk! |