Hozzávalók: 50 dkg sertés darált hús, 3 db közepes nagyságú krumpli, 2 tojás, kevés reszelt hagyma, 1 csipet majoránna, 1 csomó petrezselyemzöld, 2 zsemle, kevés tej, 3 kemény tojás, 5 dkg zsír, bors, só A nyers krumplit megdaráljuk, beleteszünk egy egész tojást, a zsírban fonnyasztott reszelt hagymát, a húst, a majoránnát, törött borsot, sót és jól összegyúrjuk. A massza felét jó kizsírozott tepsibe simítjuk, rá egy rétegben a felkarikázott kemény tojást, majd szintén egy rétegben a tejbe áztatott, kifacsart, egy egész tojással, vágott petrezselyemmel, sózott, borsozott, jól eldolgozott zsemléket. Beborítjuk a húsmassza másik felével, leöntjük zsírral és sütőben megsütjük. Kockákra szeletelve, paradicsomsalátával tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk! |