Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663038
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2017. július 19.
 

XIV. kerület

Közlekedési mentések

Az Utász utca 17. előtt 50x50 cm-es gödörbe hajtott és ottrekedt egy személyautó június 6-án, a tűzoltók húzták ki.
A Mexikói úton Toyota Yaris és Opel Astra ütközött június 15-én reggel, senki nem sérült meg.
Június 21-én 18 óra után a Füredi utca 19. előtt Suzuki Swift, VW Passat és Volvo típusú személygépkocsik karamboloztak. Egy 6 éves gyerek súlyos fejsérülést, egy felnőtt súlyos nyak- és bordasérülést szenvedett. A raj áramtalanítás után megszüntette a forgalmi akadályt.
Szintén 21-én este a Stefánia úton két kocsi ütközött össze, személyi sérülés nem volt. Másnap reggel a Rákospatak utca 67-nél két autó karambolozott, egy fát kidöntöttek, személyi sérülés nem történt.
Kiégett egy VW Polo kétharmada elektromos zárlat miatt június 30-án reggel a Lőcsei utca 63-nál. A sofőr elmondása szerint a kocsi füstölni kezdett, majd kormányozhatatlanná vált.
Július 5-én este a Jerney utca és Egressy út kereszteződésében Suzuki és Renault személygépkocsi ütközött, a két sofőrt megfigyelésre a Balesetibe szállították.
A Fogarasi út 163-nál Citroën Jumper személygépkocsi és Toyota kisteherautó karambolozott július 5-én 13 óra után. A személyautó vezetője nem tartott igényt a mentők ellátására, amiről írásban nyilatkozott.
A 62/A villamos ütközött egy Seat személygépkocsival július 5-én a Nagy Lajos király útja 38-nál. Az autó két sérültjét kórházba vitték, a forgalmi akadály megszüntetéséről a BKV gondoskodott.
Július 10-én az Istvánmezei úti bevásárlóközpont parkolójában üzemanyag folyt ki egy Seat típusú személygépkocsiból. A rendőrség a tulajdonost nem lelte fel, így a tűzoltók a kocsit Vetter-párnával megemelve aládúcolták, a szivárgás így megszűnt.
Július 11-én 16 óra után két autó és egy motoros ütközött össze, az utóbbiból kifolyt olajat a raj homokkal mentesítette.

Infarktus, rosszullét

Egy infarktust kapott idős hölgyet a tűzoltók hoztak le a mentőknek tizedik emeleti lakásából június 7-én délután. Este a Kassai tér 19-hez történt kivonulás, ahol egy hölgy rosszul lett, és a lába egy pad és az amögötti épület fala közé szorult. A raj kézi szerszámokkal szabadította ki.

Lakásfelnyitások

Füredi utcai, ötödik emeleti lakásában elesett egy idős ember június 12-én este, segítségért kiáltozott. A raj erővel hatolt be és adott utat a mentőknek.
Nem adott életjelet egy Bolgárkertész utcai idős lakó, a rendőrség kérésére a raj az ablakon át ment be és átadta a helyszínt a rendőrségnek június 19-én este.
Június 25-én este egy Öv utcai második emeleti lakásból két gerincágyhoz kötött beteget hozott le a raj a mentőknek.
Nem adott életjelet magáról egy Mogyoródi úti, második emeleti lakó. A raj a szomszédok és a rendőrség kérésére június 30-án az erkélyen át hatolt be.
Július 4-én egy Buzogány utcai, földszinti lakásban combnyaktörést szenvedett, idős hölgy várta a segítséget. A tűzoltók a lakat levágásával az erkélyen át hatoltak be.

Fakárok

A Cinkotai út 91. előtt egy akácfa kétméteres ága zuhant az úttestre, a raj kézi erővel távolította el.
Június 18-án 10 órakor a Nagy Lajos király útja 53-hoz történt kivonulás, ahol egy fa lehasadt ága Renault és Hyundai típusú kocsikra zuhant.
Június 20-án kézi fűrésszel távolítottak el egy 4 méteres ágat, ami az alatta álló Peugeot 307-ben okozott kárt.
Június 29-én a Francia út 1. előtt személyautóra zuhant egy 3 méteres faág.
Július 3-án reggel a Pósa Lajos utca 64-hez vonult ki a raj, ahol egy 12 méteres fa vészesen megdőlt az úttest fölé.
Július 5-én reggel az Öv utca 193-ba ment a raj, mert egy 6 méteres faág egy Suzuki Vitarára zuhant.
Július 7-én a Fogarasi út 33. alatti ház első emeleti erkélyére zuhant 4 méteres faágat kellett eltávolítani.
A 70-es troli Dvorzsák utcai megállójánál vészesen megdőlt egy 10 méteres fa, a raj július 10-én késő este mentesített. Szintén 10-én este egy úttestre dőlt 15 méteres fát távolítottak el a Laky Adolf utca 28-nál.

Avartűz

A Szederkény utca 13/A-nál, a vasúti töltés oldalában kb. 200 négyzetméteren szemét, száraz aljnövényzetet oltottak el, ami egy garázssort is veszélyeztetett.

Égő légkondi

Az Ond vezér útja 36/A. alatti tízemeletes ház második szinti, külső házfalon felszerelt légkondi egysége kapott lángra július 10-én délelőtt, a tűz oltását áramtalanítással a lakó kezdte meg.

Cserép esett a kocsira

Július 10-én hívták a rajt az Ilka utca 20-hoz, ahol a négyemeletes társasház tetőzetéről egy cserép hullott egy ott parkoló Suzuki Swiftre. Eltávolították a tetőről a még lógó, veszélyt jelentő részeket.

XVI. kerület

Viharkárok

A János utca elején egy 15 méteres fa oldalága járdára, úttestre hasadva forgalmi akadályt okozott, amit a tűzoltók június 7-én éjjel felszámoltak.
A Fürdőhely utcában, magánterületen lévő fa ága lehasadva lógott a járda és az úttest fölé, a raj június 12-én este vonult ki a helyszínre.
Június 20-án a Lucernás utca 14-nél villanyvezetékre hasadt egy 15 méteres fa.
Június 23-án a Fahéj utca 19-nél úttestre zuhant egy faág, leszakítva egy telefonkábelt.
Június 29-én a János utca 1-nél faág zuhant kerítésre, az Újszász utca 71-nél 6 méteres fa zuhant kerítésre, járdára, a Hunyadvár utca 7-nél faág hasadt távközlési és villanyvezetékre, a Könyvtár utca 33. előtt faág esett egy Opel Astrára, az Aranycsillag utca 1-nél viharvert fa ágai csavarodtak villanyvezetékre, faág hasadt kerítésre a József utca 149-ben.
Július 1-én a Mátészalka utca 15-nél 12 méter magasságban ötméteres kettéhasadt ág veszélyeztette a gyalogosokat. Szintén elsején a Rózsa utca 71-nél egy fenyőfa ága leszakította az elektromos vezetékeket, több lakás áram nélkül maradt.
Július 11-én éjjel hívták a rajt a Rákospalotai határút 127. elé, ahol két, kb. 6 méteres faág zuhant az úttestre.

TV-tűz

Egy Állás utcai házban valószínűleg a zárlatos TV-készülék okozott tüzet a szuterénben, amit a tűzoltók egy C-sugárral oltottak el június 24-én este.

Betegmentés

Július 27-én reggel ment ki a raj a Kolozs utcába, mert egy negyedik emeleti lakó nem tudott ajtót nyitni a mentőknek. A bejárati ajtó rácsát felfeszítve adtak utat a segítségnek.

Behajtott a kertbe

Július 4-én 21 óra 40 perckor egy Seat Toledo a Budapesti út 130. alatti ingatlan kertjében állt meg, miután kidöntött egy villany- és egy telefonoszlopot. Személyi sérülés nem történt.

Megrongált gázcsap

Július 6-án 13 órakor jelentették be, hogy egy Szabadszó utcai telken hajléktalanok megrongálták a gázcsapot. A tulaj elzárta a gázt, de további szivárgást észlelt és kérte a tűzoltók vizsgálatát.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez