A húsvéti ünnepeket követően újra a húsimádók rendelkezésére áll a Cinkotai Húsüzem. A nyitás rekordot hozott, mert ünnepeket követően még nem volt rá példa, hogy hetvennél is több egyéni vásárlója lett volna Csücsök utca és a Szakoly utca sarkán működő kisüzem (kedden és csütörtökön nyitva tartó) boltjának.
Patikatisztaságú üzemben folyik a húsfeldolgozás
Mint azt Kis Gyula ügyvezető elmondta, a NÉBIH által elrendelt kényszerszünetet alapvetően az okozta, hogy nemcsak számlával kell igazolni a különböző helyről származó alapanyagokat, hanem a feldolgozás során a származási helyre utaló azonosító szalagokat is el kell helyezni a füstölt termékeken. Ezért a régió üzletei részére kiszállításra előkészített angolszalonnán – képünkön – nem véletlenül vannak most éppen kék színű zsinegek. Abkó Gábor és Váradi Lajos által a 15 fokra hűtött feldolgozótérben bontott félsertések beszerzési ára másfél hónap alatt kilónként 790 forint + áfáról 850 forint + áfára emelkedett. Ennek ellenére a kisüzem még nem emeli az ismert „sláger” termékei, így a töpörtyű, a csemege és csípős kolbász, valamint a vásárló bizalmát továbbra is élvező más füstölt termékei árát.
A készterméken színes jelölőszalagok biztosítják az eredet követhetőségét
|