Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664254
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Kos jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2017. március 22.
 


„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

    Az idén, március 20-tól április 19-ig tartózkodik a Nap a Kos jegyében. A tavasz kezdete az éves ciklusban az újjászületést jelképezi. A természeti kép: rügyező fák, hűvös reggelek, vidám madárcsicsergés, kellemes déli napsütés, éledeznek a rovarok.
   Március nevében hordozza Marsnak, a háború istenének a nevét, kinek az ókori Rómában megkülönböztető figyelmet szenteltek, és áldozatot is mutattak be. A világbirodalmakban ez mindig így volt, és manapság sincs másként. A rituálék és a haditechnika fejlődött, a motiváció jóformán semmit. A hatalom megszerzése és birtoklása a mindenkori tét. És persze a hozzá tartozó javak kizárólagos kisajátítása. Valamiért a történelem azt mutatja, hogy minden nagy birodalom tündöklésének elkerülhetetlen következménye a bukás. Nem tudta elkerülni a sorsát sem Egyiptom, sem Róma, sem Perzsia, sem a Mongol birodalom, majd ilyen sorsra jutott Kína, Japán, összeomlott Portugália és Spanyolország, majd Anglia és Franciaország gyarmatbirodalma, köddé vált Nagy Sándor álma, Napóleont is utolérte a sorsa az orosz télben, darabjaira hullott a Harmadik birodalom, szétesett a Szovjetunió, és még lapozhatnánk az emberiség történelmében. A jelenkor sem lesz kivétel, nagy változások kapujához érkezett az emberiség.
    A Waldorf iskolák életében az ünnepeknek kiemelt szerepe van. A Szent Mihály ünnepen a kisiskolások fakardot kapnak és a sötét folyosón áthaladva találkoznak a sárkánnyal, akit a kard érintése legyőz. Az út végén egy tűzhöz érkeznek, ahol belehajítják a kardot a lángok közé. Szimbolikusan ez azt jelenti, hogy a győzelem a hit ereje által valósul meg, mely része az isteni erőnek. A fény ereje eloszlatja a sötétséget.
    A Kos ember született harcos. A hétköznapok szintjén ez annyit jelent, hogy szereti a konfliktusokat, állandóan versenyez. Akaratos, mindennek úgy kell történnie, ahogy ő gondolja. Ellenkező esetben számára ez egyértelmű, világos hadüzenet. Nem tud veszíteni, sosem adja fel a küzdelmet. Nyughatatlan, örökös cselekvő. Egyenes jellem, nem ravaszkodik, nincsenek játszmái. Türelmetlensége, meggondolatlansága veszélybe sodorhatja, de ezt észre sem veszi, inkább kihívásnak tekinti. Birtokolja az erőt, a kérdés csak az, hogy ezt mire használja. Mert az erő könnyen átcsúszhat erőszakba. És ki az, aki a leginkább erőszakos? A jelző utolsó három betűjében benne is van a válasz. Nomen est omen.
   A Mars princípium minden emberben jelen van, és nem árulok el különösebb titkot, ha azt mondom, hogy tizenkét féle megnyilvánulása van. Ha szerepszemélyiségekben gondolkodunk, akkor a Mars jelzi a bennünk élő vágyembert. Hogy fontos-e? Maximálisan az. Ha nem létezne, akkor az emberi élet kérdőjeleződne meg. Az alapösztöneink nélkül életképtelenek lennénk. A vágy-elv még a szellemi síkon is létezik. Mert hogyan inkarnálódhatna a lélek, ha nem vágyakozna megtapasztalni a fizikai világot? Az, hogy milyen a lélek vágy-minősége, illetve mire irányul ez a vágy, arról érdemes lenne elgondolkodni. Annyi bizonyos, hogy a testbe születéskor, a fizikai-materiális síkra való betoppanáskor történik egy olyan varázslat, mely elrejti az eredeti célt. Azt senki sem gondolhatja komolyan, hogy az ember egy egyszerű, vágykielégítő és ösztönszintű, primitív életformát űző lényként jött tapogatózni a sötétségbe.
   A születés maga is Kos szimbólum. Életerős, érett, normális magzat a fejével „tör utat magának” az életbelépéskor. A farfekvéses, és császármetszéssel született babákat „világra hozzák”. Külső segítséget igényelnek. A normális születések aránya a XXI. században csökkenő tendenciát mutat. Ez arra is jelzés, hogy a civilizáció, vagy amit annak nevezünk, gyengíti az ösztön énünket. Elkényelmesedünk és az információ dömping által a félelmeink is erősödnek. Méricskélünk, magyarázatokat gyártunk, gyengül a Marsunk. Cselekedni, a dolgunkat tenni, a gondolatainkat gyakorlatba ültetni egyre nehezebben megy. Vajon mennyi ideig élnénk, ha egy vírusfertőzés esetén a szervezetünk „védelmi minisztériuma”, az immunrendszer népszavazást íratna ki egy fontos témában: „mit tegyünk a vírusokkal?” Szerencsére a testünkben minden sejtnek, szövetnek és szervnek jól meghatározott feladata van. Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Az emberi szervezet egy tökéletes közösség. A máj „laboránsai” nem szeretnének a tüdőben munkát vállalni, és a vese sem szeretné kitúrni a „nagyagy-vezért” a koponyaüregből.
    Az immunrendszer, a szervezet katonasága azonnal feláldozza magát, ha szükség van rá. Ez tulajdonképpen igazi Kos tanítás: a legmagasabb szintű győzelem, az áldozathozatal. Nem volt véletlen az apostolok vértanúsága sem a kereszténység kezdeti időszakában.

    Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
    Vigyázzanak magukra és egymásra!                                                                                Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez