Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656017
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2017. március 22.
 

XIV. kerület

Közlekedési mentések

Az Erzsébet királyné útja és Miskolci út sarkán két személyautó ütközött össze február 10-én 9 órakor, egy sérültet a Balesetibe vitt a mentő. A kifolyt üzemanyagot homokkal mentesítették, a forgalmat szabaddá tették a tűzoltók.
Február 15-én 19 óra után a Csömöri úti felüljáró zuglói részén három gépkocsi karambolozott, egy személy kisebb sérüléseket szenvedett. Másnap éjfélkor járdaszigetnek ütközött egy kocsi a Nagy Lajos király útja 181. előtt, sérülés nem történt. A raj a forgalmi akadályt VIII/szállító jármű segítségével szüntette meg.
Február 25-én 14 óra 30 perckor Skoda Octavia ütközött össze egy BMW-vel a Podmaniczky utca és Dózsa György út találkozásánál, két személy zúzódást, rándulást szenvedett. A tűzoltók áramtalanítottak, a kifolyt üzemanyagot semlegesítették.
Március 2-án 22 órakor Audi és VW Passat személyautók ütköztek a Fogarasi út 100. előtt, ketten megsérültek.
Március 3-án déli 12 óra előtt Peugeot 207-es és Peugeot 208-as gépkocsik „találkoztak” a Mogyoródi út és Róna utca sarkán, senki nem sérült meg.
Március 10-én reggel fél nyolckor a Thököly út és Róna utca sarkánál Suzuki személygépkocsi ütközött egy BKV-busszal. A kocsi az ütközés következtében nekicsapódott egy Nissan kisbusznak is, egy sérültet a Balesetibe vitt a mentő.

Öngyilkos akart lenni

Egy Nagy Lajos király úti, második emeleti lakos öngyilkossággal fenyegetőzött február 10-én délután. A raj kiérkezése előtt a lakásba bejutott rendőrök már lefogták a hölgyet.

Lakásfelnyitások

Egy Szentmihályi úti, kilencedik emeleti idős lakó nem tudott ajtót nyitni a mentősöknek. A tűzoltók február 15-én este nyitották fel az ajtót.
Március 1-én 20 óra 8 perckor a Nezsider parkba szólt a riasztás az orvosi szolgálat részéről, mert egy idős hölgy nem adott életjelet magáról zárt lakásából. A raj a már többszörösen felfeszített, rossz állapotú ajtót feltörve ment be, az orvos megvizsgálta a csak mélyen alvó hölgyet.
Március 5-én az Ungvár utcába ment ki a raj, mert egy idős lakó több napja nem mutatkozott, és a mentők nem tudtak bemenni. Az ablakon át hatoltak be, ahol magatehetetlen állapotban találtak rá az illetőre.

Megjött az áram

Egy Öv utcai társasház földszinti lakásában kb. egy hete már nem volt áramszolgáltatás. Február 18-án dél előtt hívták a szomszédok a tűzoltókat, mert a lakásból sűrű füst áramlott ki, és a tulajdonos nem tartózkodott otthon. A raj erővel behatolt: a fürdőszobában a mosógép és környezete égett a visszakapcsolt áram és zárlat miatt, az oltást egy gyorsbeavatkozóval végezték.

Szeméttüzek

A Mályva téri szelektív hulladékgyűjtő színes üveg tartályába bedobált szemét füstölgött március 7-én délben, amit a tűzoltók vízzel eloltottak.
Március 12-én a járókelők oltották el a közlekedési táblára szerelt szemétgyűjtő izzó tartalmát a Hungária körút 136. előtt.

 

XVI. kerület

Égő ágy

Február 12-én éjjel hívták a tűzoltókat az Aulich utcába, ahol egy ház hálószobájában meggyulladt az ágy. A tűzoltók kiérkezésekor egy személyt már kimentettek és a rendőrök megkezdték az illető újraélesztését. Az oltást egy D-sugárral végezték el.

Gázfolyás

A Timur utcai családi ház udvarán gödörásás közben átvágták a gázvezetéket február 14-én délelőtt. A raj lezárta a környéket, a Gázművek emberei elzárták a gázcsapot.

Közlekedési balesetek

A Magtár utca 74-nél munkagép kanalának ütközött egy személyautó február 15-én, senki nem sérült meg. A csömöri önkéntes tűzoltók (ÖTE) áramtalanították az autót, és megszüntették a forgalmi akadályt.

Égett a vízforraló

Egy Szepesi utcai családi házban nem tartózkodtak otthon, amikor a konyhai, mosogató feletti Hajdu típusú átfolyós vízmelegítő kigyulladt. A tűz csak a konyhát érintette, de az egész ház berendezése és a falak bekormozódtak február 21-én este.

Gáztűzhely

Február 23-án reggel egy Őrmester utcai lakás konyhájában a gázlapos, elektromos sütőjű tűzhely bekötő vezetéke kapott lángra, ami meggyújtotta a konyhabútort, a gázlap flexibilis bekötő csövét is. Károsodott a csempe, burkolatok; sérülés nem történt.

Betegmentés

A raj kiérkezése előtt a mentők törték fel egy ház bejáratát beteghez igyekezve február 26-án, a Rózsa utcában.

Ághasadás

Március elsején reggel mentek a tűzoltók a Ballada utca 28. elé, ahol egy 3 méteres faág távközlő vezetékre hasadt.

Konyhatűz

Egy Borotvás utcai, negyedik emeleti lakás konyhájában március 2-án délután kigyulladt a sütő, a tűz a környezetére is átterjedt. A raj kiérkezése előtt a XVI. kerületi közbiztonsági referens a tüzet részben eloltotta.

Tűz a régi strandon

A volt cinkotai strand területén meggyulladt a száraz gaz március 7-én délután. A tűz oka: gondatlanság.

Buszmegállónak hajtott

Március 7-én délután egy Peugeot 206-os a Csöbör utca elején buszmegállónak hajtott, majd az árokban állt meg; vezetője súlyosan megsérült. A Csömör ÖTE tagjai elvégezték az áramtalanítást, a kiérkező hivatásosok a rendőri helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt.

Kigyulladt tető

A Ferenc utcában egy kétemeletes, tetőtér-beépítéses társasház fenti fürdőszobája fölött kigyulladt a padlástér teteje. A tűzoltók a tetőt 20 négyzetméteren megbontva 3 db C-sugárral és egy gyorsbeavatkozóval oltották el a lángokat március 8-án.

Zárlat

Egy Bercsényi utcai, negyedik emeleti lakás étkezőjében a bejárati ajtó fölött lévő kismegszakító doboza égett március 9-én este. A biztosítékok és a kábeldoboz megolvadtak, sérülés nem volt.

Füst a bozótból

Az Egyenes utca 25-nél lévő garázssor közötti bokros területről füst kanyargott ki március 11-én, a kanyargás a raj kiérkezésekor már megszűnt. Valószínűleg hajléktalanok ételt melegítettek.

Kigyulladt mosógép

Március 12-én kigyulladt a mosógép egy Hunyadvár utcai lakásban. A tüzet a raj kiérkezése előtt eloltották.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez