Képünk jobb oldalán Schindler József vegyészmérnök, a Szlovák úti sörfőzde „sörmestere”, középen Puszta Balázs, a gazdasági ügyek felelőse, balra Králl Zoltán, aki a termékek tálalását és menedzselését végzi. Saját repertoárjuk mellett vendégsöröket is csapolnak
Schindler József vegyészmérnök gondolt egy nagyot, és a laboratóriumok világát otthagyva a söriparban próbált meg érvényesülni. Miután a sörfőzés mesterségét elsajátította, néhány ismerőssel összefogva a saját főzdéjét is megnyitotta. Előbb saját ízeit, a Zodiákot, a Hoplagert vagy az One Night Seduction-t készítette el, amelyek több nemzetközi versenyen – Dublinban, Kentuckyban és Lexingtonban is – sikereket értek el, és amelyek ma már egyre ismertebbek és népszerűbbek a kézműves sörfogyasztók körében is, majd megvásárolta az első sörfőzdéjét, ahol máris belekezdett az újabb ízek kikísérletezésébe. – Az első söreimet még egy kerti bográcsban főztem – mesélte –, majd, amikor már azt hittem, hogy tudok sört főzni, bejelentkeztem a Legenda Sörfőzdénél, hogy nagyban is megfőzném a saját ízemet. Ez azonban újabb lecke volt, mert nagyban nem ugyanaz sört főzni, mint otthoni körülmények között. Schindler József is úgynevezett gerillafőzőként kezdte a mesterséget. A bérfőzésben azonban már társa is akadt, Králl Zoltán – szintén vegyész – személyben. Így kezdődött a Zodiák, a Hoplager, majd a One Night Seduction sikertörténete. – Mostantól egy új időszámítás kezdődik, hisz azzal, hogy Synthesis néven saját sörfőzdénk lett, előttünk is új lehetőségek nyíltak meg. Többek között az, hogy sokkal több ötletünket tudjuk majd megvalósítani. Jelenleg már 12 féle sört csapolunk a Szlovák úti főzde sörözőjében, és a termékeinket egyre több belvárosi kocsma is forgalmazza. A jelenlegi forgalmunk 10-15 ezer liter havonta, amit természetesen növelni szeretnénk. Az új kerületi sörfőzdét egy három fős team irányítja: az ízekért és a technológiáért a „sörmester”, Schindler József, a termékek tálalásáért és a menedzseléséért Králl Zoltán, a gazdasági feladatokért pedig Puszta Balázs felelnek. A főzde és a söröző megvásárlásához azonban a lelkesedésük mellett egy befektetői csoport segítségére is szükségük volt. – Elsődleges célunk, hogy a vendégeink megkapják azt az ízvilágot, azt a sörkultúrát, amire vágynak. Ennek érdekében a saját repertoárunk mellett vendégsöröket is csapolni fogunk. Az új sörök között mindenki megtalálhatja azt a megszokott régi ízvilágot, ami közel áll hozzá, illetve új kedvenceket is fel lehet fedezni. A korábbi szortimentből közkedvelt sörfajtákból egy csokrot a Szlovák úti Sörözőnknek dedikáltunk és Legenda Sarok kollekcióként forgalmazzuk: ilyen a Meggyes, a világos és ropogósan malátás Pale Ale, vagy az illatos és könnyed Hidegkomlós Ale. Ezenkívül szeretnénk majd a sportközvetítésekkel is hozzánk csábítani a vendégeket, de a legfontosabb célunk, hogy a Synthesis-ízeket minél többen megismerjék és megszeressék a kerületben. Riersch Tamás
|