Hozzávalók: 60 dkg lapocka, 10 dkg füstölt szalonna, 60 dkg savanyú káposzta, 1 dl tejföl, 1 csapott evőkanál liszt, 5 dkg zsír, 1 babérlevél, őrölt bors, köménymag, majoránna, 1 fej hagyma
Az apróra vágott hagymát a zsírban a felcsíkozott szalonnával együtt megfonnyasztjuk, beletesszük a 2 centis húskockákat. Mikor a hús színét veszti, beletesszük a pirospaprikát. Mikor a paprika kiadja a színét, felöntjük egy kis vízzel. A savanyú káposztát átmossuk, beletesszük a borssal, köménnyel, babérlevéllel, majoránnával együtt, annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, és lassú tűzön készre főzzük. Ha kuktában csináljuk, kevesebb víz kell. Mikor kész, a tejfölben elkeverjük a lisztet, és behabarjuk az ételt; ha kell, utánasózzuk.
Jó étvágyat kívánunk! |