Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28780086
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Mérleg jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2016. szeptember 13.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

    Az idén szeptember 22-től október 23-ig tartózkodik a Nap a Mérleg jegyében. Megkezdődik az asztronómiai ősz, búcsút vehetünk a nyártól, mely idén többnyire mentes volt a szélsőségektől.
   A Mérleg uralkodó planétája Vénusz, akárcsak a Bikáé. Nem véletlenül az év két legszebb hónapja, bár a különbség egyértelműen érzékelhető. Míg a Bikában a természet fizikai szépsége domináns, addig a Mérlegben megjelenik valami transzcendens varázslat, mely túllép a materiális dimenzión. Aki érzékelni kívánja ezt a síkot, sétáljon ki a természetbe és adja át magát a gyönyörűségnek, töltődjön fel a szépség energiájával!
    Az egyik legjellemzőbb Mérleg tulajdonság a megfelelni vágyás. Minden kornak megvolt a szépség ideálja, melynek az emberek igyekeztek megfelelni. Akinek ez nem sikerült, az is sóvárgott utána, vagy irigykedve nézte azokat, akiket mindenki szépnek tartott. Azt is mondhatjuk, hogy az a szép, amit a közízlés szépnek tart, bár a manipuláció és befolyásolás ténye minden esetben fennáll.
    A modern korban megjelentek a divatdiktátorok, akik meghatározzák az aktuális trendet. A fizikai test szépítésén különféle szakmák dolgoznak: a fodrász, a kozmetikus, a masszőr, a manikűrös, a műkörmös és a pedikűrös. De ide sorolhatjuk a plasztikai sebészt, aki átszabja a bőrt, felvarrja a ráncokat, szi­likon implantátumokkal készít csábító ajkakat és gömbölyű melleket, fölös zsírpárnáktól szabadít meg, idegméreggel fiatalítja (és teszi kifejezéstelenné) az öregedő arcot. A kozmetikai ipar bőrfeszesítő és ránctalanító csodakrémeket gyárt.
Summa summarum, a szép­ségipar óriási bevételekre tesz szert, mert ravaszul gerjeszti és meglovagolja az emberiség egyik alapproblémáját: az önelfogadást. Azt mondanom sem kell, hogy a kiemelt célcsoportot a nők képviselik, de manapság divattá vált a férfiak feminizálása, mely újabb piacot nyitott a szépség apostolainak. Az edzőtermek, „konditermek” is beálltak a sorba, mert sokan szeretnének „szép izmosak” lenni. Ez megint a külső megjelenés esztétikusabbá tevésének vágyáról szól.
    Számomra a legmorbidabb a kigyúrt, szálkás, szép izmos nő fogalma. Az izom, az erő férfi szimbólum. Az sem véletlen, hogy az embernél a hormonrendszer más a férfiaknál és más a nőknél. Az izomerő és izomtömeg fokozásához férfihormonra van szükség. Azt is mondhatjuk, hogy az izmos nő férfias, illetve a szép férfi nőies. Mars és Vénusz ellentétes analógiák, ezért értelmetlen őket összekeverni. Számomra legalább annyira férfiatlan a csupasz férfi, mint amennyire nőietlen a szőrös nő. Persze ha valaki a meghökkentésre törekszik, akkor tegye azt, mint Conchita Wurst, talán még valami díjat is nyerhet.
    A Mérleg számára az a legfontosabb, hogy szeressék. Ezért kedves, udvarias, konfliktuskerülő. A rossz hír az, hogy mindenki nem szerethet, és mindenkinek nem lehet megfelelni. A bipoláris világ az ellentétek világa. Az ellentétek pedig konfliktusokat eredményeznek, melyeket előbb-utóbb meg kell élni. A háború békekötéssel szokott véget érni. Megegyezéssel, mely a diplomaták felségterülete. Azt is tudjuk, talán mi magyarok a leginkább, hogy a békéért mindig nagy árat kellett fizetni. Igazságos béke nincs, mert a földi igazságszolgáltatás mindig az erőseket hozza helyzetbe. Ez a tény az ősközösségi társadalmak óta nem sokat változott.
    A Mérleg alaptörekvése: kiegészülni, kapcsolódni valakihez. A férfi és nő törvényes társulása a házasság. Igazából, analógiában csak ez a kiegészülés valós. Az egyneműek házassága, melyet tradicionális egyház nem szentesíthet, „olyan mintha házasság lenne”. De nem az. Hiányzik belőle a tradicionális teremtés lehetősége. A házasság a kölcsönös adás és elfogadás intézménye. Te azt adod, ami belőlem hiányzik, és pedig azt adom, ami nincs meg benned. A fő probléma az, amikor valaki elvárásokat támaszt a párja iránt. Az elvárásaidban csalódni fogsz, mert az elvárásod te magad vagy. Én nem te vagyok. Mint ahogy te sem lehetsz az, aki én vagyok. Az egyetlen elvárás az lehet, hogy légy az, aki vagy, ne próbálj másnak látszani. De igazán önmagam sem merek lenni, mert a tanult minták, játszmák, viselkedési sémák rabjaként működöm. Ez az igazi huszonkettes csapdája.
    A legtöbb házasság semmi más, mint az egók harca. Pedig az egység csak akkor működhet, ha azt teszem, amire megkérsz, te pedig azt teszed, amire én kérlek. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a házasság, a kölcsönös egóról való lemondatás törvényerőre emelt formája. A mai ego törekvéseit bátorító világban ezért kevés az esély a házasságok megmaradására. A házassági eskü szövegének idézzük egy részét: „Hozzá hű leszek, vele megelégszem…, vele tűrök, vele szenvedek, és őt sem egészségében, sem betegségében, sem boldog, sem boldogtalan állapotában, holtomig, vagy holtáig, hitetlenül el nem hagyom…” Az eskü felvázolja, előrevetíti az emberi sorsot. Nemcsak jó dolgok történnek, hanem lesz szenvedés, betegség, és bizony tűrésre, türelemre van szükség. „Isten úgy segítsen”. Mert a nehézség, a felelősség felvállalásához kapjuk a segítséget és erőt, nem az önös vágyak kielégítéséhez.
    Aki pedig elválik, abban reménykedik, hogy a következő kapcsolata majd jobb lesz. Sajnos ez hiú ábránd, mert a messzire, nagy erővel elhajított bumeráng visszatér. A megoldatlan problémákkal újra találkozunk. A tönkrement szennyvízcsatornánál szinte fölöslegessé válik a dugulás elhárítás. Felismerés, elfogadás és tudatos cselekvés kell egy jól működő párkapcsolatban. Felismerni, hogy a párom a sorsomat életi meg velem. Elfogadni őt olyannak amilyen, és olyan közös célokat találni, melyek előreviszik a kapcsolatot. És tudni azt, hogy a célokért folyamatosan cselekedni kell.

    Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
Vigyázzanak magukra és egymásra!                                                                                    Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez