Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662746
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató az Oroszlán jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2016. július 13.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

     Az idén július 22-től augusztus 22-ig tartózkodik a Nap az Oroszlán jegyében. Mifelénk ekkor tűz a legjobban a Nap. Forróság, kánikula, embert próbáló hőség. A tüzet a víz hűti le és teszi elviselhetővé, ezért szeretünk vízparton nyaralni. A természetet alkotó őserők helyes és mértékletes használata erősíti a szervezetünket és immunrendszerünket. Hatványokkal többet érnek, mint a patikákban és gyógynövényboltokban megvásárolható „csodaszerek”, még akkor is, ha a vizet, a napfényt, a tiszta levegőt nem reklámozzák.
     Az anyaföld önzetlenül gondoskodik tékozló gyerekeiről. Ha asztrológusként nem lennék tisztában azzal, hogy a szélhámosság is bennfoglaltatik a teremtett világ teljességébe, „keresztes hadjáratot” indítanék a csodagyártók és csodaforgalmazók ellen. Az emberi butaságot, együgyűséget és hiszékenységet meglovagolni évezredes történelemmel bír. Íme példaképpen egy egyszerű recept: vegyél néhány gyógynövényt, vond ki belőlük az eszenciát, keverd el nagymennyiségű, olcsó, és lehetőleg ártalmatlan vivőanyagba, majd adagold gyönyörűen kivitelezett és felcímkézett műanyagdobozokba! Ne felejts el hangzatos nevet adni a terméknek! A legfontosabb: találj olyan orvost, természetgyógyászt, aki lehetőleg a médiában felsorolja a csodaszer azonnali gyógyító hatását! Lehetőleg univerzális, „széles spektrumú” legyen, hogy minél több és főleg a gyakoribb betegségben szenvedőket tudjon megcélozni! A gyógyhatás szavatolása érdekében természetesen, ne felejtse el megismételni kúraszerűen a kezelést! Ne legyen túl olcsó, mert a köztudatban még él a közmondás, miszerint olcsó húsnak híg a leve! Mert a kedves páciens sosem fogja megtudni, hogy a dobozban tárolt szerért jó esetben tízszeres, rosszabb esetben húsz-harmincszoros árat fizettetnek meg. Az Oroszlánokat hiúságukon keresztül szokták kelepcébe csalni, és ha ez sikerrel jár, akkor ők a legkevésbé reklamálnak, mert nem szeretik nyilvánosságra hozni, ha valaki túljárt az eszükön.
   Az Oroszlánok zsigerből fensőbbségre törekszenek. Mindennél fontosabb számukra az ismertség és elismertség. Gyermekkoruk óta arra készülnek, hogy az élet nagy színpadán főszereplővé válhassanak. Bátrak, határozottak, jó vezetői képességekkel rendelkeznek. Csak hát az a baj, hogy nem lehet mindenkiből vezető. Alkalmazottként problémás, mert aki nem tudja elfogadni az alárendelt szerepet, meghívja, elindítja életében a konfliktust. Amióta világ a világ, és az analógiaként vizsgálva igaz is, hogy „a főnöknek mindig igaza van”.
     A Vízöntő korszak emberének alapproblémája, hogy hárítja a tradicionális értékrendet. Ha pedig egyenlőség van, akkor hárítom a Napot és istenítem a szoláriumot. A francia forradalom legnagyobb bűne, hogy megtagadta a Napot. Kérem nem elfelejteni, hogy ez a probléma sokkal előbb keletkezett! A Nap alapszimbóluma a szellem. Isten szelleme a teremtés Alfája és Omegája. A kezdet és a vég. Addig volt rend a Föld nevű bolygón, amíg a szellemi kaszt vezette a világot. A dicső aranykorban, mely a régmúlt idők ködébe vész.     Azóta az emberiség lassan, de biztosan a magas hegycsúcsokról eljutott az ingoványos lápvidékre, a csodálatos perspektívát lecserélte a szürke hályogra. Attól, hogy megtagadtuk a fensőbbséget, még felkel a Nap és éltető melegével gyógyítja ásványi, növényi, állati és emberi gyermekeit.
    Az igazi Oroszlán, a Nap-ember önzetlen, igazságos, erőt sugároz, akinek fényében jó sütkérezni. A sérült Oroszlán önző, erőszakos, eltiporja azt, aki hatalmát megkérdőjelezi. Régen az öngyilkosság legegyszerűbb módja az volt, ha valaki szóban, vagy tettekben a király ellen fordult. Manapság azért választanak vezetőket, hogy legyen kit kritizálni, szidni, a döntéseit megkérdőjelezni, a hibáit kutatni, szavait kiforgatni. Szimbolikusan a Nap ellen fordulunk. Hasonló a probléma, ha valaki az édesapja ellen fordul. Ha tetszik, ha nem, apánk jelenti a belső Nap-mintát. És végső soron a minta én vagyok. Ha ellene fordulok, a pisztoly csövét saját fejem fele fordítom.
    Érdemes lenne megfejteni azt, hogy milyen szellemi tanítás rejtőzik az apaminta mögött. A probléma felismerése és megoldása pont belefér mindannyiunk életébe. „Csak” ennyi lenne a dolgunk. Az idézőjel arra utal, hogy ez nem egy könnyű feladat, már csak azért sem, mert ilyen és hasonló kérdések megoldásához bátorság kell. Oroszlánná kell válnunk, aki felismeri az ego akadályait, és győzedelmeskedik felette.

    Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
    Vigyázzanak magukra és egymásra!                   Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez