Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28757129
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Halak jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2016. február 16.
 

A vizek évezrede

kepfile

     Február 19-én, reggel 6 óra 23 perckor a Nap megérkezik éves vándorútjának utolsó stációjához. A jegyváltás pillanatát változatos konstellációk kísérik. A Halak – miként a neve mutatja – kettős jegy, tehát némi belső ellentmondás hozzátartozik a karakteréhez. Ezen vonása a hónap során majd bőven megmutatkozik. Az pedig már rajtunk múlik, hogy a különböző lehetőségek közül melyikre fókuszálunk. Olyanformán, mint amikor a poharat láthatjuk félig telinek, vagy félig üresnek.

~ o ~

     Azok az olvasók, akik közelebbi ismeretséget ápolnak az asztrológiával, pontosan tudják: a Halak a vizes jegyek hármasának utolsó tagja. (Aki nem jártas a jegyek, elemek területén, az pedig a józan esze szerint vizesnek tippeli.) A Nap – és a többi planéta – meghatározott ritmusban járja körbe a tizenkét jegyet, a tűz-föld-levegő-víz sorrendet ismételve háromszor egymás után. Ebben a körtáncban minden elem ugyanannyi lehetőséget kap, igazságosan elosztva. Mégis, valahányszor a víz elem valamely képviselője kerül a reflektorfénybe – mint most például –, az előrejelzések azonnal megtelnek mindenféle baljós „ködös-borongós, érzelmi mocsáros, zavarosan áramló” riogatással. És főleg a XXI. századi szitokszóval, hogy „bizonytalanság”.
    Lényegében arra vezethető vissza a jelenség, hogy az asztrológia tudományának magas szintű művelése évezredeken keresztül a férfiak kiváltsága volt. Legalábbis nem emlékszem egyetlen híres asztrológusnőre sem. Még a napkeleti bölcsek közt sem akadt, pedig közöttük (politikailag korrekt módon) legalább egy szerecsen király előfordult. A víz pedig – az ugyancsak lenézett földdel együtt – nőnemű elem. A víz bizonyos nézőpontból nehezen érthető, de azért nem muszáj minden rosszért kikiáltani bűnbaknak. A huszadik század végén – ha emlékeznek rá – már kezdték mondogatni, hogy a második évezred a nők évezrede lesz. Arra alapozva, hogy az 1-es szám a Nap száma, a 2 a Holdé, nem véletlenül lett a személyi számok első jegye az 1 és a 2, van ebben a következtetésben valami bölcsesség.
     Valójában nem a nőké, hanem a női (másképpen: yin) energiáké lehet a kettes. Felerősödik minden, ami szimbolikusan a víz elemhez, a Holdhoz, a női minőséghez tartozik. A kettes számmal kapcsolatban a numerológusok is sűrűn emlegetik a bizonytalanságot. Pedig talán szerencsésebb lenne arról beszélni, hogy egyenlő hangsúlyt kap mindkét fél álláspontja, nézete. Ebben pedig nincs semmi rossz, legfeljebb nem egyértelmű. Úgy is mondhatnánk, némi gondokozásra készteti az embert, de azért kétségbe esni nem kell tőle.
    Az előttünk álló hónapban először a Nap csatlakozik a már régóta otthon tartózkodó Neptunuszhoz, később követi őket a Merkúr, és a hónap vége felé a Vénusz is befut. Meglehet, hogy nehezebbé válik a logikus gondolkodás, cserébe viszont felerősödnek a megérzések. Aztán intuitív úton is el lehet ám jutni ugyanarra az eseményre, mint logikus lépések sorozatával. Csak nem olyan lassan. (Matematikai érettségin továbbra is a logika javallott.)
     A Halak jegye és különösen a Vénusz helyzete előnyös a művészi, kulturális élményeknek, és kedvező minden olyan tevékenységhez, ahol a szeretetnek, megértésnek jut fontos szerep. Idejében szólok, hogy mindez többé-kevésbé az egész kétezres évezredre vonatkozik. Még van idő megbarátkozni vele.
                                                                                                                                Tóth Éva Ágota

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez