Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.20. szombat
Tivadar, Odett
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28785232
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2016. február 16.
 

 XIV. kerület

Lakásfelnyitás, betegmentés

Idős ember első emeleti lakásában elesve megsérült január 12-én a Fűrész utcában. A tűzoltók a bejárati ajtót felfeszítve hatoltak be, utat engedve a mentőknek.
A mentők egy beteget – annak állapota miatt – nem tudtak lehozni Laky Adolf utcai, harmadik emeleti lakásából január 15-én reggel. A raj kívülről, létra segítségével hozta le a sérültet.
Másnap délben a Sárrét parkba szólt a riasztás, ahol a földszinti, bezárt lakásában várta a segítséget egy sérült.
Január 20-án egy Örs vezér téri, második emeleti lakást kellett feltörni, mert annak idős lakója nem adott életjelet magáról. A rendőrség kérésére a raj behatolt és a sérült hölgyet átadta a mentőknek.
Január 21-én este egy alagsori lakást nyitottak fel a Hungária körúton, bent a lakót holtan találták.
Január 25-én este egy pszichiátriai beteg várta a segítőket Dorozsmai utcai lakásába, amit a tűzoltók erővel nyitottak fel.
Egy Erzsébet királyné úti, négyemeletes társasház földszinti lakását január 29-én este törték fel, mert lakója elhalálozott.
Rendőrségi kérésre törtek fel a tűzoltók egy Vezér utcai, földszinti lakást január 31-én éjjel. A mentők a lakót megfigyelésre kórházba vitték.
Szintén e napon a Várna utcába történt kivonulás, mert a földszinti lakó nem tudott ajtót nyitni. A mentők a sérültet kórházba szállították.
Február 1-én egy Pillangó parki hetedik emeleti lakásba hatoltak be az ablakon át, sérült lakóját kórházba vitték.
Több napja nem adott életjelet magáról egy Gvadányi utcai lakó. Rendőrségi hívásra a tűzoltók kihúzós létrával jutottak be az ablakon át február 3-án, az illetőt holtan találták.
Másnap kora reggel a Tihany utcába szólt a riasztás, mert annak elesett, sérült lakója nem tudott ajtót nyitni a mentőknek.
Február 5-én a Nagy Lajos király útja 80-ban történt hasonló eset.
Február 7-én délután egy Bolgárkertész utcai, második emeleti lakásban két idős, magatehetetlen személy várta a mentőket, a raj kihúzós létrával, az ablakon át ment be kinyitni az ajtót.

Közlekedési mentések


 Toyota Corolla ütközött egy Honda Legend személygépkocsival a Mexikói út és Thököly út sarkánál január 14-én 10 órakor. Személyi sérülés nem történt, a tűzoltók a forgalmi akadályt megszüntették.
A Rákospatak park és Rákospatak utca találkozásánál Mazda, Suzuki és Chevrolet típusú személyautók karamboloztak január 18-án este. Egy személy megsérült, a raj áramtalanított és biztosította a helyszínt.
Január 25-én 10 órakor két személygépkocsi ütközött a Nagy Lajos király útja és Jeszenák János utca sarkán, sérülés nem volt.
Egy ember megsérült január 29-én délelőtt a Rákospatak utca és Czobor utca sarkán, ahol egy Skoda Octavia ütközött össze egy VW Poloval. A tűzoltók áramtalanították az autókat és a forgalmi akadályt megszüntették.
Február 9-én 15 óra után a Szugló utca 48-al szemben két személyautó karambolozott, egy súlyosan sérültet a Baleseti Intézetbe vittek a mentők.

Gáz

Egy Huszt utcai lakásban bejelzett a CO-jelző február 6-án 13 óra után. Mérgezés nem történt, az ELMŰ lezárta a tüzelőberendezést.

 

XVI. kerület

Segítség a háznál

Egy Miklós utcai családi ház oldalán lévő, 5 méteres vaslétra csavarjai vészesen meglazultak, ezért a háziak január 23-án este kihívták a tűzoltókat, akik rendbe tették a lajtorját.

Közlekedési balesetek

VW Polo, Chrysler személyautók és egy BKV busz ütközött össze a Csömöri út és Pálya utca sarkán január 26-án, 21 óra előtt, két személy könnyebb sérülést szenvedett.
Február 7-én dél előtt a Thököly út 46-nál egy Renault személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött, vezetőjét a mentők a Baleseti Intézetbe szállították. A raj az autót áramtalanította, majd a helyszínt átadta a rendőrségnek és az ELMŰ embereinek.

Meghaltak magányosan

Egy Lándzsa utcai idős lakót szomszédjai régóta nem látták, így szóltak a rendőrségnek. Az ő hívásukra a raj január 27-én az ablakon át hatolt be, az illetőt holtan találták.
Február 1-én egy harmadik emeleti lakást nyitottak fel a Cziráki utcában, lakója szintén elhunyt.
Másnap egy Újszász utcai, második emeleti lakást törtek fel, mert lakója nem adott életjelet magáról. Itt is haláleset történt.

Bezárt gyerekek

Február 5-én éjjel a rendőrség hívta ki a rajt a Futórózsa utcába, ahol két kisgyereket zártak be egy második emeleti lakásba. A tűzoltók erővel mentek be, senkinek nem esett baja.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez