Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658490
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2015. július 16.
 

XIV. kerület

Közlekedési balesetek

A Kerepesi úti felüljárón a Pongrácz útnál a vonat halálra gázolt egy személyt június 10-én 10 órakor. A tűzoltókat 10 óra 8 perckor riasztották a helyszínre.
Június 12-én éjjel 2-kor villanyoszlopnak hajtott egy személyautó a Vezér út és Füredi út sarkán, egy személyt a Baleseti kórházba vitt a mentő. Másnap kora reggel két autó ütközött össze a Thököly út és Róna utca sarkán. A raj a forgalmi akadályt elhárította.

Lakásfelnyitások

Rendőrségi kérésre nyitottak fel egy Nezsider parki lakást június 12-én 19 óra 40 perckor, 14-én délután pedig egy Bolgárkertész utcait.
Június 21-én 11 órakor a Bosnyák térre szólt a riasztás, ahol egy első emeleti lakó elesve fejsérülést szenvedett és nem tudott ajtót nyitni a mentőknek. A tűzoltók az ablakon át hatoltak be, a hölgyet a Baleseti kórházba vitték.
Rosszul lett egy idős férfi Torontál utcai, harmadik emeleti lakásában június 24-én délben. A mentők és a rendőrség hívására a raj a bejárati ajtót betörte; az illetőt a földön fekve találták.
Július 3-án túlsúlyos beteget hoztak le a Szabolcs utcai, harmadik emeleti lakásából a mentőknek.
Szintén július 3-án 22 óra előtt a rendőrség és a tulajdonos kérésére nyitottak fel egy Dózsa György úti, második emeleti lakást.

Fakárok

Vészesen megdőlt egy húszméteres fa a Hungária körút és az Erzsébet királyné útja sarkán. A tűzoltók június 15-én XIV/létra használatával fűrészelték szét.
Június 17-én reggel kb. 10 méteres fa letört, lógó ágát távolították el a Lengyel utcában.
A Kalocsai út 1. szám előtt egy akácfa 3 méteres ága az ott parkoló Opel Corsára zuhant, amit a raj június 22-én délután kézi erővel szedett le. A kocsi szélvédője összetört, teteje behorpadt, személyi sérülés nem történt.
Július 2-án a Telepes utca és Rákospatak utca sarkánál lehasadt, lógó oldalágat fűrészeltek le.

Lógó vakolatok

Egy Utász utcai társasház homlokzatáról vészesen meglazult vakolatot távolítottak el június 22-én reggel. Június 30-án egy Nádasdy Kálmán utcai épület teraszáról meglazult cserepeket szedtek le. Július 4-én két négyzetméternyi vakolat és díszítőelemek estek le egy Ajtósi Dürer sori, négyemeletes társasház homlokzatáról. A vészesen meglazult további részeket a tűzoltók leverték.

Csőtörés

Július 3-án a Róna utca és Torontál utca kereszteződésében alámosta az utat egy eltörött 250 mm-es vízcső. A raj az érintett területet lekordonozta.

CO-gáz

Július 6-án este többen rosszul lettek egy Nagy Lajos király úti szépségszalonban. A tűzoltók két műszere is veszélyes gázkoncentrációt mért, a Gázművek szintén. A mentők négy személyt az Erzsébet kórház toxikológiájára vittek mérgezéssel.

XVI. kerület

Villámcsapás

Egy Szántó utcai családi ház hétméteres tetőszerkezeti kupolájába villám csapott június 9-én, a tüzet egy C és egy D-sugárral oltották el.
Június 10-én egy Baross utcai kert fáját találta el a ménkű, a tűzoltók a sérült ágakat visszavágták.

Fakárok

A Barátság utca 11-nél járdára és úttestre dőlt fát fűrészeltek szét június 10-én.
A Bányai Elemér utcában nyolcméteres magasságban lehasadt, lógó ágat távolított el a raj június 13-án délután, 15-én egy kétmétereset a Szlovák út és Kassai utca sarkán.

Betegmentés

Újszász utcai, harmadik emeleti lakásában elesett és megsérült egy férfi, a mentők nem tudtak hozzá bejutni. A raj június 15-én az ajtót betörve hatolt be, és lehozta a beteget.

Tűz az oszlopon

Július 4-én késő este kigyulladt a villanyoszlop elektromos szigetelése a Köztársaság útja és Csömöri út sarkán. A rajt 23 óra 20 perckor riasztották a helyszínre.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez